اولین کرسی آزاد اندیشی با موضوع «تسخیر لانه جاسوسی» با حضور جمعی از دانشجویان در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمانشاه، حسین محمودی، دانشجوی ترم آخر دوره کارشناسی رشته مهندسی پتروشیمی و سردبیر نشریه بیستون دانشگاه رازی به عنوان مخالف دیروز در اولین کرسی آزاد اندیشی که با موضوع «تسخیر لانه جاسوسی» در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، گفت: با معیارهای امروز نمی توان اتفاقات 30 سال قبل را توجیه کرد، اتفاقات امروز را هم نمی توان با معیارهای 30 سال قبل سنجید؛ با توجه به اتفاقاتی چون کودتای28 مرداد سال 32 ، ورود رئیس جمهور آمریکا به ایران و به شهادت رسیدن سه دانشجو توسط رییس جمهور آمریکا، کاپیتالاسیون و 13 آبان 57 و سرکوب و کشته شدن تعدادی دانش آموز به دست شاه، قضیه 13 آبان 58مسئله معمولی و طبیعی است و مشابه آن در جاهای دیگر دیده شده است پس نیازی به این همه اغراق در مسئله 13 آبان نیست.
مهدی سارمی دیگر دانشجوی مخالف بحث گفت: دانشجویان پیرو خط امام اقدامی را انجام دادند که مجاهدین خلق و شوروی می خواستند این اقدام را انجام دهند؛ این دانشجویان به دنبال یک حرکت بزرگ بودند و به عواقب آن فکر نکردند.حمله به هر سفارتی به دور از قوانین دیپلماسی است.
وی ادامه داد: بعد از تسخیر لانه جاسوسی، آمریکا با ایران قطع رابطه کرد.
محمد تکلو، دانشجوی ارشد رشته کامپیوتر به عنوان موافق گفت: برای ورود به مسئله تسخیر لانه جاسوسی باید این موضوع را از ابعاد مختلف مورد تحلیل قرار داد، آنچه در تسخیر لانه جاسوسی اتفاق افتاد عمیق تر از آن است که بگویم یک تعدادی از دانشجویان از روی کنجکاوی و یک هیجان زودگذر دست به تسخیر سفارت آمریکا زدند یا اینکه بگویم حضرت امام(ره) اصلا از این موضوع اطلاع نداشتند و بعد برای مقابله با پیامدهای آن وارد عمل شدند.
وی افزود: بعد از تصرف سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام خبر به حضرت امام (ره) رسید و ایشان خطاب به دانشجویان گفتند: «جای خوبی را گرفته اید مراقب باشید آن را از دست شما در نیاورند».
سهیل فیضی به عنوان دانشجوی موافق گفت:13 آبان در تاریخ ایران یادآور و ادامه روزهایی چون تبعید امام (ره )و 13آبان57 است و تحلیل هایی که از 13 آبان 58 شده همگی سطحی و ظاهری بوده است و تابه حال کسی تحلیل مفهومی از این واقعه نداشته است.
وی ادامه داد: ایران تا قبل از پیروزی انقلاب بیش از 200 سال تحت استعمار شوروی، انگلیس و آمریکا بود؛ بعد از 28 مرداد، آمریکا نفوذ بیشتری در ایران پیدا کرد و با قراردادهای ننگینی چون گلستان و ترکمن چای ضربه های غیر قابل جبرانی به ایران وارد شد که موجب ضعف ایران و قدرت گرفتن مستعمران می شد.
تکلو بیان داشت: از مدت ها قبل استعمارگران، کشورهای دنیا را بین خود تقسیم می کردند. ایران نیز یکی از این کشورها بود که زیر سلطه استمارگران قرار داشت. بعد از کودتای 28 مرداد32 حاکمیت آمریکا بیشتر شد، دخالت های آمریکا روز به روز بیشتر می شد و تقسیم بندی ایران به دست آمریکا افتاد. مردان تراز اول ایران بازیچه های دست آمریکا شدند و همه چیز به زیر سلطه آمریکا در آمده بود.
وی ادامه داد: با پیروزی انقلاب گرچه دخالت های آمریکا در ایران کم شد، اما همچنان در سفارت آمریکا فعالیت هایی صورت می گرفت که آخرین آن دهن کجی آمریکا به ایران برای پناه دادن به شاه بود.
تکلو گفت: آمریکا بعد از پناه دادن به شاه و اتفاقات بعد از آن به اشتباه خود پی برد به طوری که در بیداری اسلام و بهار عربی دیگر به هیچ کدام از مسولان و سران کشورها پناه نداد. بعد از انقلاب جریان های مختلفی علیه آمریکا حرکت کردند که یکی از انها گروه دانشجویان پیرو خط امام (ره)بود.
وی در پاسخ به یکی از مخالفان که چرا دانشجویان به سفارت آمریکا حمله کردند نه به سفارت انگلیس و یا شوروی گفت: آمریکا در آن زمان همه چیز را در ایران به دست گرفته بود، آمریکا تمام سرمایه ها و ثروت کشور ما را به نفع خود به غارت می برد و حتی بعد از فرار شاه از ایران با در خطر دیدن منافع خود از طرق مختلف سعی در فرو پاشی انقلاب داشت.
تکلو در پاسخ به محمودی تصریح کرد: آمریکا در طول تاریخ ایران برای ایران کوچک ترین منفعتی نداشته است. حضرت امام (ره )فرمودند «ما می توانیم با آمریکا ارتباط برقرار کنیم اما اگر آدم شود». در زمان شاه آمریکا ارتش قوی تشکیل داد و سرهنگ مودم را روی کار آورد. این ارتش در دولت موقت کارهای عجیبی چون بخشیدن خدمت سربازی و کم کردن دوران خدمت انجام داد که یکی از علت های اصلی حمله عراق به ایران شد، زیرا نیروی انسانی ارتش ایران در آن زمان با بخشیده شدن و کم شدن دوران خدمت سربازی ضعیف شد. آمریکا با این کار می خواست راه را برای نابودی و از بین بردن ایران کاملا باز کند.
فیضی تصریح کرد: دانشجویان پیرو خط امام با این حرکت خود به آمریکا فهماندند که ما نظام ارباب و نوکری نمی خواهیم. ایران می خواهد مستقل و بدون دخالت دیگران به راه خود ادامه دهد.
وی افزود: تا قبل از انقلاب مسولان و شاه مملکت ما را آمریکا عوض می کرد، اما بعد از انقلاب کارتر در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می گوید: د«عجیب است نه در نیویورک و نه در هیچ جای آمریکا نتیجه انتخابات ما تغیر نمی کند اما یک روحانی در ایران نشسته که نتیجه انتخابات ما را تغییر می دهد».
فیضی در ادامه با اشاره به اینکه رابطه نداشتن با آمریکا نمی تواند مانع از پیشرفت ما شود و ایران از تحریم نمی ترسد، افزود: تحریم اقتصادی یک ادبیات تهدید آمیز است، کمپانی های غربی به فکر سود اند و بازاری چون بازار ایران را از دست نمی دهند؛ آن هم با این شرایط فرو پاشی و شرایط نا به سامان اقتصادی غرب؛ غربی ها خود می دانند تحریم بر ما اثر ندارد همان طور که تهدیدات انرژی هسته ای بر ما اثر نداشت.