به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمود تولایی ظهر امروز در مراسم اختتامیه سومین المپیاد بین المللی «مخترعین،مبتکرین و نوآوران» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد، با اشاره به مفهوم اقتصاد مقاومتی در بیانات مقام معظم رهبری و تلاش دشمن برای ناامیدکردن مردم از نظام، تصریح کرد: رهبری بر دو مسئله تاکید دارند یکی روند روبه رشد اقتصادی کشور و دوم،کاهش آسیب پذیری این اقتصاد؛ اگر مسئولین این بیانات را مد نظر قرار بدهند بسیاری از راه حل ها ملموس تر خواهد شد.
مشکل کمبود نقدینگی در کشور نداریم
وی با طرح این سوال که معمای تولید داخلی چیست؟ ویژگی هایی اقتصادی و پتانسیل های کشور را برشمرد و بیان داشت: مشکل کمبود نقدینگی نداریم،چرا که طبق آمار سپرده های مردم در نزد بانک ها، 350 هزار میلیارد تومان است و ذخیره ارزی چندین ده میلیارد دلاری داریم به طوری که یکی از مسئولین می گفت تا سه سال آینده این ذخیره پاسخگوی نیازهای کشور است.
رئیس سازمان علمی وفناوری بسیج با اشاره به درآمد سالانه 95 میلیون دلاری از فروش نفت، گفت: در همین شرایط و در بهمن ماه سال 90 مردم ظرف یک ماه، 9.5 میلیون قطعه طلا خریدند یا یک میلیون و 700 هزار دستگاه خودرو خریدند؛ این ها نشان می دهد که در کشور مشکل نقدینگی نداریم.
تولایی ادامه داد: از لحاظ زیر ساختی هم مشکلی نداریم، تعداد سدهایی که ساخته ایم یا تولید برقی که به صادرات هم منجر شده، موید این مسئله است؛ از حیث انرژی و مواد خام هم محدودیتی نداریم به طوری که از لحاظ انرژی های فسیلی در دنیا رتبه اول را داریم و تفریبا تمام عناصر جدول مندلیف و بی از یک درصد ذخایر دنیا در داخل کشور وجود دارد، هرچند متاسفانه بیشترش را خام فروشی می کنیم.
40 میلیون زمین کشاورزی بایر در کشور
وی با اشاره به پتانسیل کشاورزی در ایران خاطرنشان کرد: در ایران 58 میلیون هکتار زمین قابل بهره برداری داریم که از این مقدار، 40 میلیون بایر است و مقدار زیادی از این زمین ها به آب هم دسترسی دارند اما سیستم آبیاری مناسبی طراحی نشده است.
رئیس سازمان علمی وفناوری بسیج با بیان این که از لحاظ علمی و دانش هم کمبودی در کشور نداریم، گفت: در شش ماه سال 2012 ایران رتبه 16 علمی جهان را داراست و با شتابی 11 برابر متوسط جهانی در حال پیش رفت است.
20 درصد بودجه واردات مربوط به مواد غذائی و کشاورزی است
تولائی با بیان اینکه در چنین شرایط چرا روند واردات در کشور ما رو به رشد است، تصریح کرد: 15 تا 20 درصد بودجه ای که صرف واردات در کشور می شود مربوط به اقلام کشاورزی و مواد غذائی است.
وی خطاب به مخترعین و مبتکرین حاضر در مراسم گفت: شما اندیشمندان جامعه هستید و باید در رشته های خودتان مصادیق را پیدا کنید و برای آن برنامه ریزی، پیشنهاد و مطالبه کنید.
رئیس سازمان علمی وفناوری بسیج در ادامه در خصوص بازار مصرف در منطقه و جهان و نیروی انسانی داخلی نیز گفت: دراین زمینه ها هم مشکلی نداریم چرا که بازار داخلی 75 میلیونی و بازار همسایگان با جمعیت 300 میلیونی داریم؛ و سالانه یک میلیون و 600 هزار نفر در رشته های فقط فنی فارغ التحصیل داریم.
به ازای هر کالای وارداتی، 500 دانشجو داریم
تولائی با اشاره به 6000 عنوان کالای وارداتی و بیش از سه میلیون دانشجو در کشور،گفت: به ازای هر کالای وارداتی، 500 دانشجو داریم؛ آیا دانشجویان برای حل مشکل واردات ناتوان ودانشگاه ها بی ظرفیت اند؟
وی اذعان داشت: اغلب فارغ التحصیلان ما با اقتصاد و بازار رشته تحصیلی خودشان کاملا بیگانه اند و اطلاعاتی از آن ندارند؛ اگر در بهترین دانشگاه ایران بین دانشجویان مثلا رشته ی برق یا پتروشیمی بپرسید که ده کالای ارزبر در رشته شما چیست،نمی توانند پاسخ بدهند، لذا پایان نامه هایشان در راستای حل مشکلات کشور نیست یا این که اگر به جائی هم برسد، نمی توانند فرصت های شغلی را شناسایی کنند.
رمز اصلی حل مشکلات امروز و رونق تولید داخلی مدیریت بر توان انسانی و منابع خدادادی
رئیس سازمان علمی وفناوری بسیج رمز اصلی حل مشکلات امروز و رونق تولید داخلی را مدیریت بر توان انسانی و منابع خدادادی برشمرد و تاکید کرد: ارز و طلای واقعی همین هاست، صنعت گران تصور نکنند که نجات تولید ملی و اقتصادشان در گشایش ارز است،بلکه باید به سمت همین سرمایه های انسانی بروند.
تولائی با اشاره به نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: نقشه جامع علمی کشور نیاز به برنامه اجرائی دارد و مجموعه های مختلف باید تقبل برنامه کنند.
وی در پایان در خصوص سازمان علمی وفناوری بسیج نیز بیان داشت: رویکردمان دراین سازمان این است که گفتمان علمی ره به دغدغه غالب جامعه تبدیل کنیم و آسیب شناسی برنامه های علمی را انجام داده و ظرفیت های فناورانه و زمینه سازی های لازم را بوجود آوریم.