علی رضا پورسعید در همایش پژوهش، مالیات و توسعه که روز گذشته با حضور مدیران ادارات استان، اساتید و دانشجویان دانشگاه های ایلام در هتل زاگرس برگزار شد گفت: اگر بخواهیم دستاوردهای جمهوری اسلامی را گلچین کنیم دانشگاه آزاد اسلامی و در راس آن دانشگاه علوم و تحقیقات مهمترین محصول علمی این انقلاب کبیر هستند.
وی ادامه داد: علوم و تحقیقات ایلام با حمایت های جاسبی، رئیس هیئت امنای غرب کشور و روسای پیشین دانشگاه آزاد ایلام در سال 1390 تاسیس شد، در آن سال تنها با جذب تعداد معدودی دانشجو در 3 رشته و با همکاری 3 کارمند این دانشگاه کار خود را در مکانی استیجاری آغاز نمود اما استقبال بی نظیر مردم استان، افزایش تقاضا برای ورود به تحصیلات تکمیلی، روند رو به رشد علاقه به کسب تحصیل و تلاش در جذب به بازار کار، منجر به تلاش های روز افزون مدیران این واحد برای توسعه فضا، کثرت رشته های تحصیلی و جذب صعودی میزان دانشجو شد.
وی با اشاره به این که علوم و تحقیقات ایلام در حال حاضر دارای 2800 دانشجو و 16 رشته تکمیلی است تصریح کرد: دانشگاه مذکور در بین دانشگاه های علوم و تحقیقات کشور مقام سوم را در جذب متقاضی به خود اختصاص داده است.
پورسعید ادامه داد: در نشست هایی که در هفته پژوهش برگزار شد ادراک فقدان فرهنگ و نهادینه نشدن پژوهش در میان دانشگاهیان کشور، مسئولین علوم و تحقیقات ایلام را به سوی رصد کردن چالش های حوزه تحقیقات و آسیب شناسی مشکلات آن سوق داد.
وی بیان کرد: بین دستگاه های اجرایی و مراکز دانشگاهی فاصله بسیار زیادی وجود دارد، لازمه نهادینه کردن پژوهش و فرهنگ آن ایجاد فضای امن برای پژوهشگر و حذف گره های تجاری با انعقاد قراردادهای اجرایی است.
رئیس واحد علوم و تحقیقات ایلام بکار گیری نتایج تحقیقات در میدان علم را رکن بعدی ارتقا مقام پژوهش دانست و تاکید کرد: یکی از دلایل کم ارزش جلوه دادن پژوهش در ایران اجرایی نشدن آن است، امید است با تغییر در نظام آموزش کشور دیدگاه مردم به پژوهش تغییر کند.
پورسعید گفت: مردم ایران با وجود آن که دارای هوش سرشار و خلاق هستند به لقمه های آماده عادت کرده اند. باید مطالعه، پرسش مداری و تحقیق را در میان دانشگاهیان درونی کرد.