به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حمیدرضا بهرامی دیروز در نشست خبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از سال 72 واکسیناسیون علیه هپاتیتB در کشور آغاز شد و اکنون بعد از 21 سال توانستهایم واکسیناسیون علیه هپاتیت B در کشور را در خصوص نوزاران متولد شده به خوبی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه از سال 88 هر کودکی که در دنیا میآید واکسن هپاتیت را دریافت و توانستهایم سن مبتلایان از کودکان دور کنیم گفت: متوسط امید به زندگی در میان زنان و مردان در ایران 75 سال است که افراد 25 سال اول نسبت به این بیماری ایمن افراد دارای 25 سال آخر(50تا75 سال) تنها پنج درصد به این بیماری مبتلا خواهند شد و تمام تلاش ما جهت واکسیناسیون طیف 25 سال دوم در کشور است که در معرض این خطر هستند.
بهرامی ضمن بیان اینکه در کنار پیشگیری آموزشهای لازم را به مردم نیز باید برسانیم یادآور شد: انواع هپاتیتها به ویژه هپاتیت B از طریق اعتیاد و کلیه ترشحات بدن انسان آلوده به فرد غیر آلوده منتقل میشود که این اهمیت مراقبت در میان مردم را نشان میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از نصف شدن درصد مبتلایان به هپاتیت B در سال 92 خبر داد و افزود: مبتلایان به هپاتیت B در سال 89 در کشور 18.2 در صد هزار نفر بوده است که به لطف خدا در سال 92 این رقم به 9.5 در هر صدهزار نفر رسیده است.
وی در پایان با بیان اینکه از هر 100 نفر ناقل ویروس هپاتیت B 90 نفر دوره بیماری را به سلامت طی می کنند خاطرنشان کرد: از میان 10 درصد باقی مانده 10 درصد وارد دوره مزمن بیماری و از این 10 درصد نیز 10درصد دچار سرطان و مرگ میشوند.