به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از ارومیه، جواد آقازاده ظهر روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ستاد دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد، با اشاره به دو نگرش علوم پزشکی نسبت به رسانهها و مقوله سلامت، گفت: با توجه به سیاستهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران سلامت یک مقوله عمومی است و نه فقط دانشگاه علوم پزشکی؛ بلکه همه ما و نیز رسانهها به عنوان همراه سیستم و ارائه دهنده خدمات و بهبود کیفیت آن هستیم.
وی افزود: با فعالیتهای علمی اساتید در بحث پژوهش در شش ماه نخست امسال 155 مقاله در نمایههای 1 و 2 مجلات داخلی پذیرفته شده است که از این تعداد 95 مقاله در مجلات خارجی به چاپ رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی با بیان اینکه قدمت بیمارستانهای استان بیش از 20 و یا 25 سال است، تصریح کرد: آذربایجانغربی 24 بیمارستان دارد که به جز بیمارستانهای ماکو، شوط و پلدشت، سایر بیمارستانها فرسوده هستند و کیفیت پایینی دارند.
آقازاده تصریح کرد: تختهای بیمارستانی آذربایجانغربی در مقایسه با سایر استانها از نظر کیفیت وضعیت خوبی ندارد و کمبود تخت از سایر مشکلات ما در این حوزه است؛ به طوری که تعداد تختهای مصوب فعلی ما 3961 تخت و تختهای فعال ما نیز 3366 تخت است.
وی بیان داشت: بیمارستانهای استان تا پایان سال 94 به 5000 تخت نیاز دارد و ما اگر بخواهیم به استاندارد و نیاز استان برسیم باید تعداد تختهایمان را به 5000 برسانیم که در حال حاضر با این رقم در حدود 1000 تخت فاصله داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی ضریب اشغال بالای بیمارستانها را دلیل ایجاد مشکل در استانداردسازی آنها عنوان کرد و گفت: در برخی از بیمارستانها مانند بیمارستان امام خمینی (ره)، طالقانی، کوثر، خوی و میاندوآب ضریب اشغال 90 تا 95 درصد است و هتلینگ در این بیمارستانها به کندی انجام میشود.
آقازاده گفت: شش ماه نخست امسال پنج میلیارد تومان اعتبار برای هتلینگ بیمارستانها پرداخت شده است.
وی از کمبود شدید تختهای ویژه ICU و CCU در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: 247 تخت ویژه در کل استان وجود دارد و با توجه به اینکه نیاز به این تختها بسیار زیاد است با بخش خصوصی و انجمنهای خیریه برای ایجاد آنها وارد مذاکره شدهایم.