به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، سید جواد رضوی، یک کارشناس طب سنتی روز گذشته در کارگاه طب سنتی که در مجتمع فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد در خصوص خصوصیات انسانهایی که دارای مزاج دموی گفت: پر پشتی مو، قوی زدن نبض، قرمزی پوست و زبان، سرخی چشم، طبعی گرم و پوستی گرم و نرم از ویژگیهای این افراد است.
وی علاقهمندی به مزههای ترش و شیرین را یکی دیگر از ویژگیهای انسانهای دموی دانست و خاطرنشان کرد: جسور، شجاع، توانایی در رهبری گروه و خیلی زود عصبانی شدن از ویژگیهای روانی این افراد است.
این کارشناس طب سنتی با بیان اینکه این افراد نباید از جو، گندم، خرما، انگور و نخود استفاده کنند؛ زیرا این مواد خون ساز است و برای این افراد توصیه نمیشود، بیان داشت: فشار خون، سکته، رماتیسم، سرطانهای خونی و پوستی، میگرن و غیره از بیماریهای شایعی است که ممکن است این افراد را درگیر خود کند.
رضوی با تاکید بر اینکه افراد دموی بهتر است در فصل بهار به حجامت بپردازند، گفت: این افراد بهتر است برای خنک کردن خود از شربتهای خنک مانند عرق کاسنی، عرق شاتره و سرکه استفاده کنند.
این پزشک طب سنتی در رابطه با خصوصیات افرادی که مزاج صفرایی دارند، گفت: صورت، چشم و زبانی رو به زردی، نبض سیرع، تلخی دهان، اندامی سوزان، عطش زیاد، دل آشوبه، گزگز و خواب کم از جمله ویژگیهای این افراد است.
وی با بیان اینکه این افراد بهتر است غذاهای سرد مانند دوغ و کاهو مصرف کنند، خاطرنشان کرد: این افراد زود عصبانی و بلافاصله آرام میشوند همچنین افرادی پر جنب و جوش، تند مزاج، پرانرژی، باهوش و پر حرف هستند.
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: بیماریهای گوارشی، مشکلات مغزی، ریزش مو، تغییرات دریچه قلب، اسهال و استفراغ و داغی کف پا از بیماریهای شایع این قبیل افراد است.
رضوی گفت: افراد صفرایی معمولا خوابهایی از قبیل آتش، جنگ و دعوا، پرواز، سوختن، حمله حیوانات درنده و در کل خوابهای زرد رنگ میبینند.
این پزشک طب سنتی در پایان با تاکید بر اینکه علت همهگیر نشدن طب سنتی این است که به درستی از آن استفاده نمیشود، خاطرنشان کرد: چنانچه افراد تغذیه خود را مراقبت کنند و بدانند هر غذایی برای چه مزاجی بهتر است کمتر دچار مشکل خواهند شد.