امیر دریاردار پیمان جعفری طهرانی در پاسخ به خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم روز گرامیداشت خلیج فارس که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در زمینه تجاری سازی دریایی کشور گفت: برای اینکه بخواهیم به یک نقطه نتیجه برسیم باید از زیر بنا آغاز کنیم و زیر بنای این کار توسعه فرهنگ دریایی است.
وی افزود: چنانچه بخواهیم سازه مورد نظر را بسازیم و بعد درصدد فرهنگ سازی باشیم نتیجه مطلوب نخواهیم گرفت. در حال حاضر صنایع کشتی سازی را هم در نیروی دریایی و هم وزارت دفاع داریم و این دو با هم در تعامل هستند و سال گذشته نیز شاهد الحاق ناوشکن دماوند که محصول صنایع دریایی وزارت دفاع بود، بودیم.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: حدود ۳۱ درصد از مرزها، مرز دریایی است و نزدیک ۹۳ درصد صادرات و واردات ما از این طریق انجام میشود.
وی بر اهمیت اقتصادی این مرزها تاکید و بیان کرد: امروز در بعد امنیت، نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران هم در حوزه حضور دارد و هم در سواحل مکران و اقیانوس هند حضور دارد و حاکمیت خود را اعمال کرده است و از زمانی که ناو گروهها را به خلیج عدن اعزام کردهایم، هیچ آماری از دزدی دریایی موفق نداریم و امنیت کامل برای دریانوردی ما تامین شده است.
جعفری طهرانی با اشاره به اینکه ما در هیچ ائتلاف بینالمللی شرکت نداریم و تمامی این اقدامات را به تنهایی انجام میدهیم تصریح کرد: مابقی کشورها این کار را در قالب یک ائتلاف انجام میدهند.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه با بیان اینکه ما در تنگه بابالمندب حافظ منافع خودمان هستیم تصریح کرد: اعتقاد داریم که حضور ناوگروه ما در تنگه بابالمندب با ارسال پیام صلح و دوستی به دوستان ما است.