گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، دانشگاه بوعلی سینا در سال 1353 تاسيس و فعاليت آموزشی خود را در سال 1355 با پذيرش حدود 200 دانشجو در مقاطع مختلف تحصيلی كاردانی تا كارشناسی ارشد در چهار مجتمع گسترش کشاورزی، علوم تندرستی، و علوم محیط زیست و علوم آموزشی آغاز نمود.
فضاهاي آموزشي و كمك آموزشي و پشتيباني دانشگاه در سايت اصلي و در مساحتي قريب 122 هكتار كه در حال حاضر در تملك دانشگاه مي باشد، بنا شده است.
این دانشگاه در رتبهبندی و بومتری در سال 2010 دارای رتبه 4500، در سال 2011 به رتبه 2700، در سال 2012 به رتبه 2748 و در سال 2014 به رتبه 2208 صعود کرده است. همچنين رتبه یازدهم را در بین دانشگاه های برتر جهان اسلام از لحاظ شاخص میانه استنادی هنجارشده در سال 1391 شناخته شد. همچنين اين دانشگاه در بين دانشگاه هاي تابعه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري رتبه 26 را كسب کرده است.
دانشگاه بوعليسينا در حال حاضر دارای بالغ بر 400 عضو هیات علمی، 800 كارمند، حدود 13000 دانشجو ، 297 رشته تحصيلي در مقاطع کاردانی، كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتري و همچنین حدود 33000 دانشآموخته دارد و همچنین شامل دانشکده های مهندسی، كـشاورزی، علوم انسانی، علوم پايه، علوم اقتصادي و اجتماعی، هنر و معماری، شـيمي، پيرادامپزشكی، فنی تويسركان، فنی كبودرآهنگ، مديريت و حسابداری رزن، صنايع غذايی بهار و تربيت بدني می باشد.
این دانشگاه در یکی از بهترین و خوش آب و هواترین نقاط شهر و در دامنه های کوه الوند و در مسیر منطقه خوش آب و هوای گنجنامه واقع شده است و فاصله تقریبی این دانشگاه از مرکز شهر حدود 10 دقیقه می باشد.
با توجه به وسعت زیاد و پراکندگی دانشکده ها و ساختمان ها، در طول روز سرویس هایی به منظور جابه جایی دانشجویان در سطح دانشگاه به طور مرتب به منظور رفاه بیشتر دانشجویان ترتیب داده شده است.
از جمله امکانات دانشگاه بوعلی سینا می توان به موارد ذیل اشاره کرد: استخر سرپوشیده، زمین چمن، سالن زورخانه، کارگاه های مجهز، موزه تاریخ طبیعی
دانشگاه بوعلی سینا به لحاظ قدمت و سابقه علمی که دارد در استان به عنوان دانشگاه مادر نامیده می شود و همچنین شایان ذکر است که دانشگاه ملی ملایر و دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی در ابتدای تاسیس جزو دانشکده های این دانشگاه به شمار می رفته و بعدها خود تبدیل به یک دانشگاه مستقل و صاحب نام شدهاند.
از لحاظ فضای فرهنگی و سیاسی، این دانشگاه نقش به سزایی را در شهر ایفا کرده و سیاسی ترین دانشگاه استان به شمار می رود و تشکل های فعال در این دانشگاه جامعه اسلامی دانشجویان، بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی مستقل می باشد.
از جمله مهمترین رشته های موجود در این مرکز بزرگ علمی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مواد، مهندسی صنایع، بیوتکنولوژی، مهندسی آب، بیوسیستم، ترویج وآموزش کشاورزی، گیاهپزشکی، علوم دامی، زراعت و اصلاح نباتات، خاک شناسی، علوم باغبانی، ریاضی، فیزیک، آمار، زیست شناسی، زمین شناسی، زبان و ادبیات فارسی، فرهنگ و زبان های باستان، علوم تربیتی، الهیات، حقوق، زبان و ادبیات عرب، زبانشناسی همگانی، معارف اسلامی، زبانهای خارجی، زبان و ادبیات فرانسه، معماری، باستانشناسی، گرافیک، فلسفه هنر، طراحی شهر، طراحی صنعتی، نقاشی، اقتصاد، علوم اجتماعی، روانشناسی، حسابداری، علوم سیاسی، شیمی آلی، شیمی فیزیک، شیمی معدنی، شیمی کاربردی، شیمی تجزیه، صنایع غذایی (دانشکده تویسرکان)، مهندسی صنایع (دانشکده تویسرکان)، فناوری اطلاعات (دانشکده تویسرکان)، علوم آزمایشگاهی، پاتوبیولوژی، علوم آزمایشگاهی، مهندسی شهرسازی (دانشکده کبودراهنگ)، مهندسی عمران (دانشکده کبودراهنگ)، مدیریت (دانشکده رزن)، حسابداری (دانشکده رزن)، علوم صنایع غذایی ( دانشکده بهار)