به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، امیر هوشنگ مهرپرور، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد روز گذشته در مراسم افتتاح مطالعه کوهورت شاهدیه با حضور ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، معاونین دانشکده ها، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی، شهردار یزد گفت: مطالعهی کوهورت یک مطالعهی آیندهنگر است که این طرح در اردیبهشتماه سال جاری بهصورت پایلوت بر روی 800 نفر از جمعیت شهر شاهدیه انجامگرفته و از هماکنون این طرح بهطور رسمی مورد اعلان عمومی قرارگرفته تا تمامی افراد مورد مطالعه بهطور دقیق مورد بررسی قرار گیرند.
وی افزود: این طرح با شعار دانش و پژوهش در خدمت سلامت مردم شاهدیه فعالیت خود را آغاز کرده است که افراد در یک بازهی زمانی ۱۰ ساله در فواصل زمانی منظم مورد مطالعه قرار میگیرند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: این طرح با شعار دانش و پژوهش در خدمت سلامت مردم شاهدیه فعالیت خود را آغاز کرده است.
مهرپرور تصریح کرد: علت انتخاب شهر شاهدیه به عنوان جامعهی مورد مطالعه بدین علت است که کمترین میزان مهاجرت و بیشترین امکان دسترسی به افراد نمونه به عنوان جامعه آماری انتخاب گردیده و تاکنون کمترین ریزش جامعه آماری( کمتر از یک درصد) را در اجرای این طرح شاهد بودهایم که همین امر بر اعتبار نتایج تحقق میافزاید.
وی ادامه داد: در این طرح تمامی جمعیت شهر شاهدیه که در گروه سنی 65_35 سال قرار دارند و بیشترین گروه در معرض ابتلا به بیماریهای غیر واگیر( انواع سرطانها، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و...) هستند، مورد مطالعهی دقیق کارشناسان قرار میگیرند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: در این طرح تمامی اطلاعات جمعیت شناختی افراد( سن، جنس، شغل، محل سکونت و...)، سابقهی بیماریهای غیر واگیردار با تأکید بر سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی و...مورد بررسی قرار میگیرند.همچنین پرسشنامهای استاندارد به افراد ارائه میگردد تا سبک تغذیه و رژیم غذایی افراد را بررسی نماید، چراکه در عصر حاضر علل بسیاری از بیماریهای غیر واگیردار به سبک زندگی غلط و رژیم غذایی نامناسب مربوط میشود.
مهرپرور گفت: در این طرح، تک تک افراد جامعه نمونه با حدود 700 پارامتر مختلف سلامت سنجی مورد بررسی قرار گرفته و پس از جمعآوری اطلاعات آنها در طول مدت 10 سال متوالی، علل بیماری افراد بررسی و راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به آنها ارائه میشود.
وی تصریح کرد: نتایج حاصل از مطالعهی کوهورت، قابل تعمیم به کل جمعیت استان است تا بتوان برای چندین دهه بعد بهمنظور ارتقای سطح سلامت افراد برنامهریزی و استراتژی مناسبی ارائه کرد.