محسن کاشانی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، در رابطه با برگزاری اردوی جهادی این دانشگاه گفت: گروه جهادی قمر بنی هاشم (ع) تقریبا یک سابقه ده ساله در برگزاری اردوهای جهادی دارد و در این سالها در مناطق مختلفی از جمله استان سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس حضور داشته است.
وی ادامه داد: گروه جهادی دانشگاه صنعتی اصفهان تابستان امسال برای سومین دوه متوالی در روستاهای خیرآباد، خبره و ساختمان رئیسی از توابع شهرستان میمند فارس حضور پیدا کرد.
استقبال بینظیر دانشجویان از اردوهای جهادی
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: گروه جهادی قمر بنی هاشم(ع) تابستان سال گذشته، عید نوروز سال ۹۴ و تابستان امسال و برای سومین دوره به این مناطق اعزام شد و تابستان امسال به هفت روز فعالیت جهادی در روستاهای خبره، خیرآباد و ساختمان رئیسی پرداختند.
کاشانی در رابطه با نحوه ثبت نام و محدودیت ظرفیت در این اردو گفت: ثبتنام از دانشجویان جهادگر در طول ترم تحصیلی صورت میگیرد و بعد به صورت گزینشی تعدادی از دانشجویان به اردو اعزام میشوند، که امسال ۴۰ دانشجوی جهادگر در این مناطق حضور داشتند.
وی با تاکید بر اینکه سعی می شود از تمامی ثبت نام کنندگان به اردو دعوت شود، بیان داشت: استقبال دانشجویان از اردوهای جهادی بی نظیر است و حتی فارغ التحصیلان دانشگاه نیز تمایل دارند در این اردوها شرکت کنند.
گلبانگ اذان در گلدستههای مساجد نوساز روستاهای میمند میپیچد
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در رابطه با فعالیتهای صورت گرفته در این اردو تصریح کرد: فعالیت عمرانی گروه جهادی قمر بنی هاشم (ع) شامل سه پروژه ساخت مسجد در روستاهای خبره، خیرآباد و ساختمان رئیسی بود.
کاشانی ادامه داد: این مساجد شامل مسجد یا اباالفضل(ع) در روستای ساختمان رئیسی، مسجد یا حسین(ع) در روستای خبره و مسجد یا زینب(س) در روستای خیرآباد میباشد؛ که یکی از این مساجد در دوره گذشته افتتاح شد و دو مسجد دیگر نیز طی دورههای بعدی به بهرهبرداری میرسند.
وی در رابطه با نحوه انجام فعالیتهای فرهنگی در این روستاها گفت: جهادگران عرصه فرهنگ سعی دارند با کودکان روستاها ارتباط برقرار کنند، یک پایگاه اجتماعی در منطقه ایجاد کنند که جوانان مستعد همین مناطق در زمان عدم حضور گروههای جهای، خودشان در راستای انجام فعالیت فرهنگی- مذهبی در روستا گام بردارند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: در این شرایط، جوانان با پتانسیل و پرانرژی این روستاها در برگزاری برخی هیاتها و مراسمات و پخت نذری فعالیت میکنند و این فعالیت ها بدون حضور جهادگران در مناطق روستایی نهادینه خواهد شد.
کاشانی در پاسخ به این سوال که نحوه نظارت بر این فعالیتها چگونه است، گفت: سعی داریم بر فعالیتها نظارت داشته باشیم تا مورد پذیرش اهالی روستاها قرار گیرد و طبیعی است که اگر مردم منطقه این اقدامات را بپذیرند، جوانان هم بهتر میتوانند به فعالیت بپردازند.
وی ادامه داد: در کنار فعالیتهای عمرانی و فرهنگی، برگزاری کلاسهای آموزشی برای کودکان و مسابقات ورزشی برای نوجوانان روستا در نظر گرفته شده است.
روستاییانی که با آغوش گرم پذیرای جهادگران دانشجو میشوند
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در رابطه با نحوه استقبال اهالی روستاها از گروه جهادی دانشجویی گفت: این مردم به راحتی حضور دانشجویان را در میانشان میپذیرند، و برخی از اینکه دانشجویان بدون هیچ چشمداشتی به آنها کمک میکنند، متعجب هستند.
کاشانی ادامه داد: در برخی از روستاها این استقبال بیشتر است و در این اردو یکی از اهالی روستا همه روزه از دانشجوان جهادگر پذیرایی میکردند و در برخی از موارد نیز به کمک دانشجویان میرفتند.
وی در پاسخ به این سوال که استقبال دانشجویان و میزان تاثیرگذاری اردو بر دانشجویان چگونه است؟، گفت: دانشجویان با وجود همه سختیها و دوریها، مشتاق حضور در این اردوها هستند و حتی دانشجویان فارغ التحصیل نیز برای ثبت نام مراجعه میکنند و مایل هستند در دورههای بعدی اردو نیز شرکت داشته باشند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان بیان داشت: همه دانشجویان جهادگر به این مسئله معترف هستند که ادوی جهادی یک فضا و یک حیات نسبتا جدید است، اردوهای جهادی تجربههای جدید بسیاری را به همراه دارد.
شمیم معویت با توسلهای شبانه جهادیون
کاشانی افزود: اردوهای جهادی را میتوان به دفاع مقدس تشبیه کرد و حال هوای دانشجویان در این اردوها قابل تشبیه به حس و حال رزمندگان جنگ است؛ چراکه این دانشجویان نیز مانند رزمندگان که مشتاق جنگ بودند، مشتاق حضور در اردوی جهادی هستند و معتقدند اردوی جهادی همه ابعاد زندگی را پوشش میدهد.
وی بیان داشت: نشاط اردوی جهادی، رفاقتها، صمیمیت، کار برای خدا، معنویت توسل، حالات اردو و حتی سختیهایی که با خود شیرینی به همراه دارد، مواردی هستند که اشتیاق حضور در اردوهای جهادی را دو چندان میکنند.
کاشانی تصریح کرد: اعضای اردوی جهادی به صورت یک مجموعه هستند، همه جهادگران فعالیت خود را از صبح زود با نماز و نیایش آغاز میکنند، بعد از آن ورزش دسته جمعی برگزار میشود، صبحانه میخورند و مراسم صبحگاه برگزار میشود، پس از آن دانشجویان به صورت گروه گروه به مناطق مورد نظر اعزام میشوند و به انجام پروژههای نیمه تمام خود میپردازند و تا غروب آفتاب در این مناطق کار میکنند.
وی ادامه داد: بعد از بازگشت از مناطق جهادی، فضای توسل و دعا و مناجات در بین دانشجویان حاکم میشود و بعد از شام در نشستهایی دانشجویان به تبادل نظر در رابطه با فعالیتهای صورت گرفته در طول روز میپردازند.
کار برای خدا خستگی ندارد
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان بیان داشت: دانشجویان در کنار یکدیگر به فعالیت جهادی میپردازند و همراه با آن امور معنوی دنبال میشود و کل ابعاد زندگی چه مادی و چه معنوی، با یک جهت خاص پوشش داده میشود و این جهت خاص، کار برای خدا است و همه امور زندگی برای خدا میشود و این مسئله باعث میشود دانشجویان هیچگاه از حضور در اردوی جهادی خسته نشوند؛ چراکه کار برای خدا خستگی ندارد.
کاشانی در پایان خاطرنشان کرد: دانشجویان در این اردو از محضر حجتالاسلام مهدی زاده، از اساتید حوزه بهرهمند شدند، که حجت الاسلام مهدیزاده بحث جامعه و شناخت آن را در مراسمات صبحگاهی و جلسلت روزانه مطرح کرد.