فواد ایزدی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به صحبتهای اخیر مقامات آمریکایی مبنی براینکه طبق قانون جدید کنگره رئیس جمهور آمریکا نمیتواند به تنهایی تحریمها را از میان بردارد، گفت: در کنوانسیون بینالمللی بحث تعلیق تحریمها مطرح است و بحث لغو تحریمهای آمریکایی ممکن است پس از هشت سال اتفاق بیفتد.آن هم پس از هشت سال آمریکا سعی میکند که تحریمها را از میان بردارد ولی ضمانتی برای این کار ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه امروز بحث تعلیق در مجامع جهانی وجود دارد و مسائل پیرامون لغو ممکن است پس از هشت سال صورت بگیرد، اظهار داشت: از میان رفتن تحریمها آن هم پس از هشت سال هیچ قطعیتی ندارد، چرا که دولت آمریکا مدعی شده ما پس از گذشت سالها از کنگره خواهش میکنیم تحریم های ظالمانه را علیه ایران بردارد.
وی افزود: مجموعه نیروهای کنگره مخالف اجرای برجام هستند. به نظر میرسد تا 26 شهریور که وقت دارند پیرامون برجام نظرات خود را مطرح کنند، نتوانند اجرای آن را متوقف کنند و به همین دلیل درصددند دو تاریخ دیگر را طراحی کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه تاریخ اول مدنظر کنگره روز اجرای برجام یعنی اینکه طرف ایرانی به تعهدات خود پای بندشده و آژانس راستی آزماییاش را صورت داده است، وطرف مقابل در روز اجرای برجام تحریمها را تعلیق میکند، افزود: امروز برخی در غرب درصددند که برجام اجرا نشود وهیچ گاهبحث تعلیق تحریم ها علیه ایران هم مطرح نشود.
وی ادامه داد: ژانویه ۲۰۱۷ تاریخ بعدی مشخص شده است که غرب برای آن برنامه دارد. امروز مشکل کنگره پیرامون تحریمها، وتوی اوباماست، آنها معتقدند در ژانویه ۲۰۱۷ اوبامایی دیگر وجود ندارد که بتواند رای کنگره را علیه تحریمهای ایران وتو کند وبه همین دلیل در آن تاریخ دیگرنگران وتو رئیسجمهور نیستند.
ایزدی با بیان اینکه اگر رئیس جمهور بعدی آمریکا جمهوری خواه باشد برجام تصویب خواهد شد، در پایان خاطر نشان کرد: اگر دمکرات بر سر کار بیاید به صورت مشروط برجام را خواهند پذیرفت. این نکته در مصاحبههای کاندیداهای دمکرات هویداست،کاندیدهای دمکرات معتقدند «برجام» بخشی از یک پروژه مدیریتی ایران است.این دو تاریخ برای غرب مهم است چراکه در این میان طرف ایرانی تمام دستاوردهای هسته ایش را از دست داده و در واقع هدف آنها مذاکرات نیست.