به گزارش خبرنگار خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علیرضا رشیدیان امروز در چهارمین نشست منطقه ویژه علم و فناوری در خراسان رضوی در دانشگاه فردوسی گفت: امروزه تمامی کشورهای دنیا اعم از توسعه یافته و یا در حال توسعه مجبورند جهت رسیدن به توسعه به مسئله دانش محوری توجه ویژه داشته باشند.
وی با بیان این نکته که فناوری یکی از مولفههای اساسی ارتقاء امنیت علمی، اقتدار بینالمللی و اقتصادی و رفاه اجتماعی میباشد، افزود: نظام نوآوری در تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی یکی از مهمترین عوامل در تولید و توسعه علمی محسوب میشود که باید مورد توجه قرار گیرد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب تاکید کردهاند که «باید فضای نوآوری کشور را فرا گیرد و همه مسئولان خود را موظف بدانند با بهره گیری از امکانات مادی و معنوی اقدامات نو و ابتکاری را با در نظر گرفتن راههای میانبر صحیح و تدبیر درست و مدیریت کام مردم را از ثمره این تلاشها شیرین کنند»، تصریح کرد: رئیس جمهوری نیز گفته است «علوم میراث مشترک بشریت است. برای پیشرفت علم و فناوری نمیتوان مرزی قائل شد و برای فراگیری و بسط علمی هیچ مرزی وجود ندارد و دسترسی به علم و فناوری یک حق از حقوق بشر محسوب میشود».
رشیدیان در ادامه به تحریمهای ظالمانه علیه ایران اشاره کرد و بیان داشت: با کاهش تحریمها زمینه برای جهش علمی فراهم خواهد شد.
وی توسعه مناطق ویژه علم و فناوری را مدلی اجرایی برای تحقق جامعه دانش بنیان دانست و گفت: ایجاد چنین کریدورهایی نیازمند ساختار، سازو کار اجرایی مدون، مستحکم و برنامه ریزی و زمانبندی مناسب است.
وجود ظرفیتهای خراسان رضوی برای ایجاد به کریدور علم و فناوری
استاندار خراسان رضوی با اشاره به این نکته که در خراسان رضوی بحث منطقه ویژه علم و فناوری را با توجه به عناصر بومی باید دنبال کرد، گفت: وجود حرم مطهر رضوی، مشهد را تبدیل به یک قطب مذهبی و فرهنگی کرده است، همچنین مشهد جاذبهای است که سالانه بیش از ۲۵ میلیون زائر داخلی و بیش از دو میلیون زائر خارجی دارد.
رشیدیان در ادامه به سال ۲۰۱۷ و تبدیل شدن مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام اشاره و این سال را ظرفیت مناسبی برای استان دانست و تصریح کرد: وجود دانشگاههای بزرگ و موثر، دارا بودن بیش از ۳۰۰ هزار دانشجو، ۵۰۰۰ عضو هیات علمی، فرودگاه بینالمللی و جمعیتی بالغ بر سه میلیون نفر از دیگر ظرفیتهای مشهد و خراسان رضوی محسوب میشود.
وی افزود: امروز فردوگاه بینالمللی مشهد با ۲۲ کشور ارتباط مستقیم دارد و شاید در طول سال هشت میلیون مسافر را جابجا میکند؛ همچنین راه آهن مشهد نیز سالانه حدود ۱۴ میلیون زائر جابجا میکند که هر کدام از اینها ظرفیتی عظیم محسوب میشوند که باید مورد توجه قرار گیرند.
کشور راهی جز توسعه بر مبنای توجه به مبانی دانش بنیان ندارد
استاندار خراسان رضوی شرکتهای دانش بنیان، شهرکهای صنعتی، پارک علم و فناوری، مراکز رشد و صنایع پیشرفته را از دیگر ظرفیتهای استان برای تشکیل کریدور علم و فناوری و رسیدن به توسعه برشمرد و خاطرنشان کرد: کشور راهی جز توسعه بر مبنای دانش بنیان ندارد.
رشیدیان بر حمایتهای لازم جهت ایجاد این کریدورها تاکید و تصریح کرد: برای توسعه مناطق ویژه علم و فناوری نیازمند پیش بینی منابع مالی و اعتبارات لازم وجود دارد تا کریدورها زمینه و سرعت لازم برای توسعه پیدا کنند.
وی تاکید کرد: مسلما با تسهیلات با نرخ ۲۴ درصد و عدم معافیتهای مالیاتی و عوارضی نمیتوان به این امر جامع عمل پوشاند.
استاندار خراسان رضوی بر ضرورت توسعه روابط بینالمللی تاکید و خاطرنشان کرد: به طور حتم استفاده از تجارب کشورهای دیگر در زمینه ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری به طور قطع موثر خواهد بود.
در انتهای این جلسه احکام اعضای هیات اجرایی منطقه علم و فناوری خراسان رضوی صادر و رشیدیان، استاندار خراسان رضوی، به عنوان رئیس این هیات اجرایی منصوب شد.