به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا سراج که در نشست بررسی تسخیر لانه جاسوسی دیروز 11 آبان در دانشگاه علم و صنعت با حضور موسی دان فردیو، فعال حقوق بشری آمریکا شرکت کرده بود گفت: 13 آبان یک مناسبت مهم در تاریخ انقلاب اسلامی است و باید مکرر بازخوانی شود.
کارشناس مسائل استراتژیک تصریح کرد: به نظر می رسد جریان نفوذ به دنبال این است که این چنین حوادثی را که تاثیرگذار و گفتمان ساز است را پاک کند که یکی از این روزها 13 آبان است. مشاور رئیس جمهور در جلسه ای گفته است ما نباید روز آخر شهریور تا 7 مهر (هفته دفاع مقدس) را گرامی بداریم و به جای آن باید روز پذیرش قطعنامه را جشن بگیریم.
سراج با بیان اینکه 13 آبان شامل سه نکته است خاطرنشان کرد: نکته اول تبعید امام به ترکیه جهت مخالفت با استکبار و کاپیتولاسیون، نکته دوم شهادت جمعی از دانش آموزان و دانشجویان در مقابل لانه جاسوسی و نکته سوم حادثه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این شبهه که آیا تسخیر لانه جاسوسی صرفا یک اقدام انقلابی بوده و یا دارای پیشینه می باشد گفت: تسخیر لانه جاسوسی به دنبال یک روند انقلابی بود و در دل مردم جای داشت که دانشجویان به عنوان پیشانی مردم این اقدام را انجام دادند.
کارشناس مسائل استراتژیک در مورد روند اقدامات خصمانه آمریکا علیه مردم ایران خاطرنشان کرد: از اولین اقدامات آمریکا بعد از حضور امام خمینی در ایران فرستادن یک ژنرال برای کودتا در 19 بهمن سال 57 بود که با هوشمندی امام خمینی این اقدام خنثی شد.
وی ادامه داد: آمریکایی ها مکررا خطوط لوله نفت ما در خوزستان را منفجر می کردند تا مردم با کمبود سوخت مواجه شوند و رویکردشان نسبت به انقلاب تغییر کند. آمریکا قریب به 27 کودتا علیه ما برنامه ریزی کرد که بیشترین آنها مربوط به قبل از تسخیر لانه جاسوسی است.
سراج تجزیه طلبی را خط آمریکایی ها دانست و تصریح کرد: گروهک هایی که با ساواک و شبکه نفوذ اسرائیل در ارتباط بودند اقدام به تحریک برای خود مختاری کردستان کردند خط نفوذ در دولت موقت نیز دستور تحویل 500 قبضه سلاح را به نیروهای ضدانقلاب دادند.
وی در پاسخ به شبهه مطرح شده مبنی بر اینکه اگر لانه جاسوسی تسخیر نمی شد جنگ هم اتفاق نمی افتاد خاطرنشان کرد: ناصر رکنی از سران کودتاگر اول انقلاب در اعترافات خود به صراحت می گوید که آمریکایی ها به ما گفتند از شما فقط دو کار می خواهیم ابتدا کودتا و در صورت عدم انجام آن تحمیل جنگ لذا تحمیل جنگ ربطی به تسخیر نداشته است.
سراج در مورد مسائل مطروحه مبنی بر انقلاب کاریکاتوری تصریح کرد: امام در خرداد 42 و در زمان مبارزه با شاه مبارزه با آمریکا را نیز شروع کرد، یعنی هم با استبداد و هم با سلطه جنگ کرد.
استاد دانشگاه با بیان اینکه در 11 آبان 58 جریان نفوذ با آمریکا آشکار شد گفت: ملاقات بازرگان و یزدی با برژینسکی که بیشترین مخالفت را با ایران می کرد و با او دست دادند که باعث ناراحتی شدید امام شد.
وی در مورد سیره امام بعد از تسخیر لانه جاسوسی تصریح کرد: اولین کار امام تجلیل از دانشجویان بود و سپس این اقدام را انقلاب دوم خواندند و از باب اهمیت آن را بیشتر از انقلاب اول دانستند.
سراج در مورد کشورهایی که به عهد با آمریکا دلخوش بوده اند گفت: شوروی به عهد با آمریکا دلخوش بود و به خاطر همین هم چند تکه شد به خود ما هم در الجزایر در مقابل باز پس گرفتن گروگان ها تعهد دادند که هیچ کدام را عمل نکردند.
در ادامه موسی دان فدریو گفت: یافته های انقلاب شما به تمام معنا تاثیرگذار است و بسیار مهم است که این یافته ها به کشورهای دیگر منتقل شود.
این فعال حقوق بشر آمریکایی تصریح کرد: یکی از دلایل حضور من در اینجا این است که سیاه پوستان هم سن شما دانشجویان در آمریکا بی گناه کشته می شوند امسال 970 جوان 16 تا 29 سال توسط پلیس آمریکا با گلوله کشته شده اند.