به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات ، طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در آیین گشایش نمایشگاه کتاب واحد علوم و تحقیقات گفت: علی رغم دسترسی آسان افراد به کتابها و منابع الکترونیکی، همچنان فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جوامع مختلف جایگاه خود را حفظ کرده است. البته متأسفانه در کشور ما سرانه مطالعه کتاب بسیار پایین است و این امر نه به واسطه دسترسی آسان به منابع الکترونیک بلکه به دلیل نهادینه نشدن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در اقشار مختلف جامعه شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه معتقدم ، مهمترین کاری که باید برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی مورد توجه قرار گیرد، از درون خانواده ها است ، افزود: والدین نقش مهمی در آشنایی کودکان با کتاب حتی قبل از دوران ابتدایی ایفاء می کنند. همچنین رسانه های جمعی و بخشهایی که با نهاد خانواده ها مرتبط هستند باید ترویج کتاب و کتابخوانی را وظیفه خود بدانند. اگر این اتفاق رخ دهد بسیاری از عوارض روحی، روانی و بداخلاقی هایی که بچه ها در مواجه و استفاده از ابزار الکترونیک به آن دچار می شوند، کاهش می یابد.
طه هاشمی افزود: وظیفه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در دانشگاه ها برعهده بخش های فرهنگی و پژوهش است، همانطور که امروز در سطح گسترده ای به تشکیل کانونهای فرهنگی، هنری و اجتماعی اقدام می کنیم، باید ایجاد هسته های مطالعاتی نیز در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به تمهیدات دانشگاه آزاد اسلامی از سال گذشته برای انتخاب کتاب سال که عمدتا در حوزه های علوم انسانی و فرهنگی رخ می دهد ، افزود: متأسفانه برای احیای متونی که توسط مفاخر و مشاهیر ما تألیف شده اند، اقدام مناسبی صورت نگرفته و این متون بیشتر بصورت نسخ خطی موجود هستند.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد، گفت: بر این اساس در دانشگاه آزاد مقررات طرح بزرگداشت مفاخر و مشاهیر ایران و اسلام با هدف معرفی آنها به جامعه دانشگاهی و عموم مردم و نیز آگاه سازی جوانان با ظرفیتهای علمی و ادبی داخل کشور و مطالعه، تحقیق و تحلیل این متون انجام شود.
وی با اشاره به تقویت کتابخانههای واحدهای این دانشگاه در دوره مدیریت جدید افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی با تدبیر آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران جنگ با همت دکتر جاسبی تاسیس شد اما متاسفانه این کار ارزنده در دولت قبل مورد اجحاف قرار گرفت. دولت قبل با مجوز دادن و تاسیس دانشگاه های غیر دولتی متعدد بدون نگاه ملی، برنامه تضعیف دانشگاه آزاد را در دستور کار خود قرار دادند.»
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر تحصیلات تکمیلی گفت: خوشبختانه یکی از اهداف اصلی دولت یازدهم نیز ارتقاء سطح تحصیلات تکمیلی است. معتقدم تحصیلات تکمیلی در پرورش انسانهای فرهیخته و دانشمند تأثیر بسزایی دارد.
وی ادامه داد: امروزه حدود ۵۶ درصد از بار تحصیلات تکمیلی برعهده دانشگاه آزاد اسلامی است که با تمهیداتی که دکتر میرزاده در نظر گرفته اند ، این دانشگاه می تواند تا ۶۰ درصد از تحصیلات تکمیلی را برعهده بگیرد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات پیشتاز تحصیلات تکمیلی و اعتبار و آبروی دانشگاه آزاد اسلامی است، گفت: امروز اگر دانشگاه آزاد اسلامی توانسته پرچم دار آموزش عالی باشد به خاطر مدیریت قوی واحدهای این دانشگاه از جمله واحد علوم و تحقیقات است.
وی با تاکید بر موقعیت واحد علوم و تحقیقات گفت: واحد علوم و تحقیقات به واسطه مدیریت دکتر عباسپور که از مفاخر و شخصیتهای علمی و اجرایی کشور هستند و از فضای خاص علمی ، آموزشی و پژوهشی که این واحد برخوردار است ، حجم زیادی از فعالیتهای مربوط به تحصیلات تکمیلی را به دوش می کشد .
در این مراسم طه هاشمی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به عضویت کتابخانه مرکزی واحد علوم و تحقیقات درآمد . همچنین از کتابداران برتر از جمله محمد حسنی ، مهدی داوود آبادی ، امیر حسین عابدینی و ناهید تیرانداز قدردانی به عمل آمد . همچنین ۴۰ هزار کتاب اهدایی سازمان نشر و چاپ دانشگاه آزاد اسلامی به واحدهای این دانشگاه رونمایی و در پایان این مراسم کتابخانه واحد علوم و تحقیقات غبارروبی شد.