رضا ارجمند زاده دارای مدرک دکترای زمینشناسی و مدرس دانشگاه پیام نور بجنورد در گفتگو با خبرگزاری دانشجو بیان کرد: با توجه به این که استان خراسان شمالی از لحاظ منابع آبی، خاکی و حتی نفتی بسیار غنی، بکر و مستعد است و از سوی دیگر جزو زلزله خیزترین مناطق ایران محسوب میشود ضروری است تا رشته زمین شناسی در آن توسعه یابد.
ارجمند زاده ارتقاء نیافتن مقطع کارشناسی زمین شناسی خراسان شمالی به تحصیلات تکمیلی ارشد و دکترا و در نتیجه ریزش تعداد دانشجویان این رشته را ناراحت کننده و ضعف جدی برای استفاده از ظرفیت های بومی استان دانست.
وی شاخههای رشته زمینشناسی را مهندسی با گرایش پروژههای عمرانی شهرسازی، سد و تونل، زمینشناسی اقتصادی مواد معدنی و ژئوفیزیکی، سنگشناسی و اکتشافات معدن، اکتشاف آبهای زیر زمینی، لرزه نگاری و در نهایت فسیل شناسی خواند و تاکید کرد: یکایک این تخصص ها نیاز مبرم استان خصوصا در زمینه اقتصاد دانش بنیان است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: با توجه به این که بسیاری از دانشگاههای کشور به سمت تحصیلات تکمیلی زمین شناسی رفتهاند ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم زیرا در این زمینه بسیار ضعیف هستیم و در آینده اقتصادی استان دچار مشکل می شویم.
ارجمندزاده با اشاره به اینکه رشته زمینشناسی بسیار کاربردی است اما در این استان مهجور مانده است، اذعان کرد: در این زمینه هم بستر های جغرافیایی خوبی داریم و هم آزمایشگاههای مجهزی در استان هست و فقط نیاز به راه اندازی مقاطع تکمیلی جهت بهره برداری از آن وجود دارد.
این مدرس دانشگاه در انتها خاطر نشان کرد: شهرهای کوچک خراسان جنوبی و رضوی تحصیلات تکمیلی رشته زمینشناسی را دارا هستند در حالیکه این استان با ظرفیت های بی شماری که در این زمینه دارد فاقد مقطع ارشد در این رشته است.
وی در پایان از مسئولین خواست جهت پیگیری این موضوع جدیت بیشتری به خرج دهند تا شاهد رونق اقتصادی با استفاده علمی از این ظرفیت ها باشیم.