به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، دیناری، مدیر گردشگری سلامت اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی شب گذشته در همایش دانشجویی «بررسی چالشها، فرصتها، راهبردهای توسعه گردشگری سلامت در استان خراسان رضوی» در هتل پردیسان مشهد در خصوص طب سنتی در حوزه گردشگری سلامت، گفت: طب سنتی از شاخصهای گردشگری سلامت است.
وی افزود: استان خراسان رضوی اولین استانی بود که از سال ۹۲ بسته گردشگری سلامت را تنظیم کرد، در این بسته چالشهای گردشگری سلامت دیده و فرآیند گردشگری طراحی شده است.
مدیر گردشگری سلامت ادازه کل میراث فرهنگی خراسان رضوی تصریح کرد: گردشگری سلامت ضمن تاثیرگذاری در تحولات اقتصادی برای کشور ارز آور نیز است.
دیناری در خصوص توانمندی پزشکی مشهد بیان داشت: در حال حاضر از کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه برای جراحی زیبایی و از عراق و پاکستان به جهت جراحی عمومی و چکاپ به کشورمان سفر میکنند.
وی تصریح کرد: یکی از مراکز درمانی که به گردشگران خارجی خدمات میدهد سال گذشته حدود ۶۰ درصد از بیمارانش از کشورهای عربی بودند، که این نشان دهنده توانمندی و ظرفیت مشهد و بخش خصوصی در زمینه گردشگری سلامت میباشد.
در ادامه مدقق، معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر کمیته گردشگری سلامت خراسان رضوی با بیان این موضوع که گردشگری یک حرفه و صنعت شناخته شده است، گفت: دلیل توجه به گردشگری سلامت این است، که کشور ما در زمینه پزشکی یکی از کشورهای پیشرو و از نظر خدمات پزشکی در سطح بالای است.
وی افزود: ما در پیوند اعضا، جراحی قلب و عروق و جراحی پلاستیک و در زمینههای مختلف دیگر از کشورهای دیگر پیشرو میباشیم و هزینه خدمات در کشور به خصوص مشهد در سطح پایین است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: ایران باید رقابت خود با دیگر کشورها را در زمینه گردشگری سلامت داشته باشد، کشور ما زمینه گردشگری سلامت را به دلیل جاذبههای مذهبی و گردشگری دارا میباشد.
دبیرکمیته گردشگری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ما علاقمند هستیم، که بخش خصوصی در گردشگری سلامت ورود پیدا کنند.
مدقق با بیان این موضوع که گردشگری سلامت با دیگر حوزههای گردشگری متفاوت است، تصریح کرد: اگر در حوزه گردشگری سلامت نسبت به گردشگران خارجی کم لطفی صورت بگیرد، صدمه آن بسیار عمیق و سنگینتر از آسیب در حوزهای دیگر گردشگری است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا تاکید کرد: باید تلاش کنیم که میدان در عرصه گردشگری سلامت به دست افراد شایسته اداره شود.
دبیر کمیته گردشگری سلامت خراسان رضوی با بیان این مطلب که باید بازار گردشگری این حوزه را به کشورهای دیگر بشناسانیم، خاطرنشان کرد: باید کیفیت خدمات در این زمینه را تنظیم کنیم و همچنین اطلاع رسانی به گردشگران را انجام و زیر ساخت گردشگری سلامت را نیز ایجاد کنیم.
مدقق یکی از راهکارهای مناسب برای انجام تعامل گردشگری سلامت را ایجاد دپارتمان در بیمارستانها دانست و تصریح کرد: بخش عمدهای از گردشگران خارجی مقصد نهاییشان بیمارستان در جهت بستری شدن و جراحی است، پس بایدAPD ایجاد کنیم.
وی افزود: اگر یک گردشگر با خدمات بیمارستانی که در حد معمولی است، وارد بیمارستان شود، صدمات جدی به این صنعت وارد میشود، به این دلیل که دچار بیاحترامی و در نهایت انزجار از سیستم پیدا میکند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تسهیلات APD در بیمارستان ایجاد نکنیم باعث سردرگمی گردشگران میشود، خدمات را باید در بیمارستان با سرعت به بیمار ارائه بدهیم.
دبیر کمیته گردشگری سلامت خراسان رضوی با تاکید بر اینکه باید در بحث ترخیص بیمار اهمیت قائل شویم، خاطرنشان کرد: نباید بیمار را به هنگام ترخیص رها کرد؛ بلکه باید خلاصه پرونده پزشکی او را به زبان انگلیسی در اختیارش قرار دهیم، تا به هر کجا میرود بتواند آن را ارائه بدهد که متاسفانه این امر در کشور ما به صورت جدی صورت نمیگیرد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان با یادآوری این که باید پایش و ارزشیابی در بیمارستان داشته باشیم، یادآورشد: ما به عنوان مسئولین شهر و بیمارستان موضوع ارزشیایی را باید کنترل کنیم.