به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه این ستاد در جمع خبرنگاران گفت: بخش اول سند آمایش آموزش عالی که مربوط به وزارت صنایع و معادن بود، بررسی شد و با توجه به اینکه 31 درصد از تولید ناخالص ملی از سوی بخش صنعت است و 3 میلیون و 400 اشتغال در این حوزه وجود دارد، مسئله مربوط به آمایش آموزش عالی در زمینه وزارت صنعت بررسی شد.
وی افزود: اطلاعات و آمار اشتغال در هر استان در اختیار وزارت صنعت است که قرار شد وزارت صنعت با وزارت علوم و بهداشت تبادلنظر کند.
کبگانیان ادامه داد: همچنین میرزاده رئیس دانشگاه آزاد نیز گزارشی از سند آمایش آموزش عالی در این دانشگاه را ارائه داد و قرار شد پتانسیل افزایش 11 هزار نفری از فارغالتحصیلان دکترای دانشگاه آزاد تا خرداد یا شهریور اعلام شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 37 درصد از دانشجویان در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل هستند، اظهار داشت: با توجه به اختلافنظرهایی که در این زمینه وجود دارد، قرار شد کمیتهای با محوریت دبیر ستاد نقشه جامع علمی، رؤسای کمیسیونهای مجلس، معاون آموزشی وزیر علوم و وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد تشکیل شود تا اختلافنظرات در این حوزه حل شود.
به گفته وی، قرار است این کمیته هفته آینده تشکیل جلسه دهد.
کبگانیان گفت: سند جامع توسعه دریایی نیز در حوزههای مختلفی مانند شیلات، سواحل، بنادر، نفت و پتروشیمی بررسی شد و 19 سیاست کلان این حوزه به تصویب رسید.
وی افزود: 17 سیاست کلان این حوزه در زمینههایی مانند رعایت اصول زیستمحیطی، مدیریت بحران، حفظ رقابتپذیری، ذخایر نفتی، صادرات خدمات دریایی، صیانت از زیستبوم، ذخایر موجودات زنده، نقش آموزش و پژوهش در حوزه دریایی، حقوق دریایی، رعایت استانداردهای ملی مدیریت و حفاظت از محیط زیست بود و 2 سیاست کلان فرهنگی و توسعه مناطق ساحلی نیز به آن اضافه شد.
وی ادامه داد: همچنین در ماده 5 این سند، 21 هدف را پیشبینی کردیم و 3 بند بحران آب، بیمه دریایی و توسعه سواحل به این ماده اضافه شد.
به گفته وی، افزایش دو برابری بهرهوری در بخش دریایی و کسب رتبه اول در منطقه و طراحی زیردریاییها از اهداف این ماده است.