به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از قم، سید علی اصغر سلطانی، رئیس دانشکده زبان های خارجی و مطالعات فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم (ع) در مراسم جشن راه اندازی نخستین دوره کارشناسی زبان انگلیسی ویژه مطالعات اسلامی که پیش از ظهر امروز در سالن آمفی تئاتر دانشگاه باقرالعلوم (ع) قم برگزار شد، با اشاره به تاریخچه ای از وضعیت مطالعات زبان انگلیسی در دانشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: بر طبق آمار آموزش عالی حدود 80 هزار فارغ التحصیل رشته زبان انگلیسی بیکار هستند.
وی با اشاره به اینکه در پی تعریف رشته ای در دانشگاه بودیم که معطوف به نیاز باشد، افزود: دانشگاه باقرالعلوم (ع) جزو اولین مراکز حوزوی بود که شروع به کار کرد.
رئیس دانشکده زبان های خارجی و مطالعات بینا فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: نزدیک 10 -12 سال سیستم به صورت سنتی زبان آموزی در قم حاکم بود و تعداد زیادی فارغ التحصیل این رشته شده اند؛ اما آمار دقیقی در این رابطه نداریم.
سلطانی با اشاره به اینکه در سال 69 دفتر مطالعات سیاسی به موسسه آموزش عالی باقرالعلوم (ع) تبدیل شد، گفت: از سال 72 به بعد شروع به جذب هیات علمی در دانشگاه باقرالعلوم (ع) کردیم.
وی با اشاره اینکه تحولات کیفی در شکل آموزش زبان تا سال 1376 داشتیم، تصریح کرد: در طی دهه 80 توانستیم یک دوره مترجمی زبان انگلیسی را داشته باشیم و در آن زمان جرقه ای زده شد که ببینیم چه می توان کرد که این دوره ها آموزش رسمی داشته باشد.
رئیس دانشکده زبان های خارجی و مطالعات بینا فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم (ع) با اشاره به اینکه در اواخر دهه 80 وضعیت مطلوبی در دانشگاه ایجاد شد، گفت: از اوایل دهه 90 رشته زبان آلمانی نیز تأسیس شد و جزو گروه های موفق است.
سلطانی با بیان اینکه زبان شناسی ارتباط مستقیمی با تبلیغ دارد، خاطرنشان کرد: یک بعدی که سعی شده است در این رشته ها ایجاد شود ارتباط زبان و فرهنگ است.
وی با بیان اینکه در هیچ کدام از رشته های آموزشی توجهی به آشنایی با فرهنگ یک کشور نمی شود، گفت: در بسیاری از کشورها رشته ای بنام زبان و فرهنگ و یا زبان و ادبیات داریم و درپی آن هستیم که این بعد فرهنگی را در دانشگاه باقرالعلوم (ع) ایجاد کنیم.
رئیس دانشکده زبان های خارجی و مطالعات بینا فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به طراحی سرفصل ها در این رشته گفت: تلاش شده است که متون خارجی و متون اسلامی در این رشته به خوبی طراحی و مد نظر قرار گیرد.
سلطانی با اشاره به ابعاد آموزش فرهنگ و ترمولوژی دینی در رشته جدید زبان انگلیسی گفت: بعد سوم خود زبان است که سعی شده است مهارت های چهارگانه زبان در سرفصل های زبان جای گیرد.
وی با بیان اینکه به دنبال افزایش انگیزه در بین زبان آموزان بودیم، گفت: با این استدلال که مخاطبان سطح یک حوزه را دارند و به همراه واحدهای درسی زبان انگلیسی نزدیک به 270 واحد می شود که این تعداد واحد زیاد است.
رئیس دانشکده زبان های خارجی و مطالعات بینا فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به تقلیل این واحدهای درسی گفت: سعی شده است که این دوره آموزشی به سه سال تقلیل یابد؛ اما با کم شدن تعداد واحدها مجبور شدیم که بعضی از واحدها را کم کنیم.
سلطانی با تأکید بر لزوم جبران ضعف بعد فرهنگی زبان انگلیسی گفت: باید انجمن علمی فعالی برای جبران این ضعف راه اندازی کنیم تا در آن فضاسازی علمی در دانشکده ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: کار دیگری که می توان انجام داد این است از اساتید برجسته این رشته برای توسعه و گسترش علمی تر رشته زبان انگلیسی استفاده کنیم.
رئیس دانشکده زبان های خارجی و مطالعات بینا فرهنگی دانشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: برای اولین بار دانشگاه تهران رشته مطالعات جهان راه اندازی کرده است و ادامه تحصیل در این رشته های جدید و کاربردی مورد نظر است.
سلطانی با بیان اینکه می توان رشته هایی مانند مطالعات شیعه را در دانشگاه راه اندازی کرد، گفت: می توان افرادی که علاقه مند به مطالعات شیعه شناسی هستند را جذب این رشته کرد.