اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی* فرصتی شد تا قلم به روی کاغذ رود و چند خطی را در کنار هم مرور کنیم.
دانشگاه که به نوعی بخش مهمی از جامعه را تشکیل می دهد، در اکثر مواقع این جامعه تاثیرگذار و تاثیرپذیر از این بخش است که گاهی این تاثیر پذیری ها مفید و گاهی هم مضر است.
یکی از اتفاقات بدی که متاسفانه ما کم کم شاهد رخداد آن در جامعه هستیم، مسئله «دو قطبی شدن» است، موضوعی که این گونه از آن برداشت می شود با توجه به روابط دانشگاه و جامعه، ما به عنوان جامعه ی دانشگاهی نیز در معرض این آسیب خطرناک قرار بگیریم.
حال می توان حدس زد که عمدتاً یکی از الزامات دو قطبی شدن یک مجموعه اولاً، به حاشیه رفتن هدف مشترک اعضای آن مجموعه است و دوماً هدر رفتن توان اعضای آن مجموعه در جهت رسیدن به خواسته های طرف خود ؛ نه رسیدن به اهداف مشترک آن مجموعه! (یعنی رسیدن به اهداف شخصی ارزش می شود نه رسیدن به اهداف مشترک مجموعه)!
بدیهی است که هر چقدر این مجموعه هدف مهم تر و اعضای موثرتری داشته باشد، آسیبی که از قبل «دو قطبی شدن» نصیبش می شود به مراتب بیشتر خواهد بود...
ناگفته نماند که اگر هدف اصلی مجموعه ی موثر بر پیشرفت مجموعه های دیگر نیز باشد، قطع به یقین آنها را هم از آثار مخرب مذکور خود در امان نخواهد گذاشت و اگر محدود کننده مجموعه های ناهمسویش باشد، میدان آسیب رسانی را برای آنها بیشتر فراهم می کند.
مثالی عرض می کنم که شاید غرض اصلی نیز همین باشد: "فرض بفرمایید که در دانشگاه های کشور آن هم از نوع علوم پزشکی (که مسئول حفظ جان و سلامت مردم است)، فضای غالبش به سمت و سوی دو قطبی شدن برود، یعنی عده ای از دانشجویان یک طرف و عده ای دیگر در یک طرف دیگر، دانشجویانی که برای درس خواندن و نهایتاً تلاش برای حفظ جان مردم و کمک به رشد ایران اسلامی پا در عرصه علم و جهاد یعنی دانشگاه گذاشتند، درگیر مسایلی بشوند که نه تنها آنها را از هدف اصلی خود دور می کند؛ بلکه انرژی خوبشان را نیز درگیر مسایلی می کند که شاید نتوان ارتباطی میان آن مسایل و هدفشان از آمدن به دانشگاه پیدا کرد...
شاید از مقدمه بحث، شما هم این نتیجه را بگیرید که معضل دو قطبی در دانشگاه و مراکز آموزش عالی که وظیفه تربیت اخلاقی و علمی دانشجویان را برای آینده بر عهده دارد، اولین آسیبش به مردم خواهد رسید چرا که، امروز مخاطبین شغلی ما مردم عزیز کشورمان هستند و میزان کیفیت درس خواندن و عمل به وظایف دانشجویی مان، رابطه ی مستقیمی با خدمت رسانی خواهد داشت...
ابعاد دیگری در مثال فوق وجود دارد که با اندک تاملی می توان به آن پی برد.
نکته ی حائز اهمیتی که وجود دارد این است که آثار مخرب این مجموعه، محدود به اعضای آن نمی شود و حتی می تواند آثار خوبی نیز برای کسانی داشته باشد که در تضاد با اهداف مجموعه ی مذکور هستند.
امیدوارم که در همه ی مراکز آموزش عالی بویژه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بتوانیم خدمت به مردم و رشد ایران اسلامی عزیز را هدف مشترک همه ی اعضای مجموعه قرار داد، تا حداقل با بلند نمودن این پرچم، از دوقطبی شدن های مضر جلوگیری کنیم.
احسان ری شهری / فعال دانشجو خوزستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.