اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
دانشجوی دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص ایجاد مشکلاتی برای دانشجویان معترض به اردوهای مختلط در این دانشگاه گفت: دانشجویان علم و صنعت تحت فشار بسیار زیادی هستند و مسئولان دانشگاه شدیدا به دنبال کسانی هستند که اخبار و تصاویر اردوهای مختلط را منتشر نمودهاند و پی همین فشارها بود که دانشجویان علم و صنعت حاضر به مصاحبه با برنامه نبض دانشجو که از شبکه ۶ پخش میشود نشدند و گفتند که این مصاحبه هزینههای گزافی برای ما خواهد داشت و هماکنون نیز فشارهای بسیاری بر روی ما است.
وی ضمن بیان فشارها و برنامههایی که از طرف وزاتخانه و معاونان وزیر علوم منشاء میگیرد، گفت: متاسفانه این فشارها از نوعی نیستند که بتوان در مقابلشان شکایت کرد و یا آنها را پیگیری قضایی نمود.
این دانشجو ادامه داد: مثلا در اثر همین فشارها و همین تهدیدهایی که برخی از معاونان وزیر یا مسئولان دانشگاه به پیگیری قضایی و برخورد با دانشجویان میکنند، عده انگشتشماری از دانشجویان از امضای نامه پشیمان شدهاند و معاونت فرهنگی دانشگاه نیز نهایت استفاده را از آنها می برد. نمونهای از آن تهدیدها، تهدیدی بود که معاون فرهنگی وزیر علوم در نشست اخبرش مطرح کرد و نماینده دانشجویان معترض علم و صنعتی نیز پاسخ کوبندهای به او داد و گفت اگر ما دروغ گفتهایم که در این دانشگاه اردوی مختلط بامجوز برگزار میکنند، خوب بیایید و ما را محاکمه کنید.
وی اضافه کرد:در همین راستا روابط عمومی دانشگاه علم و صنعت که در بیانیهای اعلام کرد که « هیچ اردوی مختلطی از این دانشگاه مجوز نگرفته است» ( http://goo.gl/۸ccrh۶ ) و پس از آن که دانشجویان در خبرگزاریهای مختلف مصداق های اردوی مختلط در علم و صنعت را بیان کردند و با اسنادی اثبات کردند که نماینده رهبری در کمیته اردوها و مدیر فرهنگی دانشگاه به وجود این اردوها اذعان داشتهاند، دکامین با تماس به خبرنگارهای خبرگزاریهای مختلف از جمله فارس و تسنیم، ضمن دعوای شدید با آنها، آنها را تهدید کردند که یا این خبرها را در خبرگزاریتان تکذیب میکنید و یا از شما شکایت میکنیم.
این دانشجو همچنین کفت: خبرنگاران خبرگزاریهای مختلف در تماس های تلفنی جداگانه به اطلاع دانشجویان معترض رساندند که مسئولین دانشگاه به ویژه روابط عمومی، شدیدا به دنبال برخورد با شما هستند.
وی ادامه داد: روابط عمومی دانشگاه پس از دعوای شدید با خبرنگار برخی خبرگزاریها به آنها دستور داد که اگر میخواهید از شما شکایت نکنیم، سریعا به دانشگاه بیایید و نشست خبری رئیس و معاون فرهنگی دانشگاه را عینا پوشش دهید، و جالب است که رئیس و معاون فرهنگی علم و صنعت در این دیدارها باز هم صحبتهایی خلاف نص آییننامه ها داشتند.شریعت معاون فرهنگی گفت: تعبیر بازدید علمی به اردوی مختلط اشتباه است / برگزاری سفرهای آموزشی و پژوهشی اردو نیست، برخورداری(رئیس دانشگاه) نیز گفت: مدتها است که دانشگاه علم و صنعت هیچ اردوی مختلطی برگزار نکرده/ البته بازدیدهای آموزشی داریم.
این دانشجو خاطرنشان کرد: اگر تصاویر سفرهای چند روزه کرمان و همدان منتشر شود و همگان فسادهای علم و صنعت را به وضوح ببینند، آن موقع مسئولین چه توجیهی خواهند داشت؟آقایان به راحتی سفرهای چند روزه با برنامههای تفریحی مختلط را، در نشست خبری «بازدید از یک پروژه صنعتی» مینامند و سکوت نماینده نهاد رهبری نیز در این میان نشان دهنده فقدان مطالبه مستقیم دانشجویان از ایشان است.
وی ادامه داد:لینک زیر آدرس صفحهای از وبسایت معاونت فرهنگی دانشگاه علم و صنعت است که فرمهای مربوط به اردوها در آن قرار دارد: http://www.iust.ac.ir/find.php?item=۳۷.۱۳۴۸۳.۳۰۳۶۶.fa
سوال اینجاست که اگر هیچ اردوی مختلطی در دانشگاه علم و صنعت وجود ندارد و به گفته آقایان «اردوها تک جنسیتی است»؛
☑️ پس چرا در این فرمها باید تعداد دانشجویان دختر و پسر حاضر در اردو را وارد کرد؟
☑️ چرا در این فرمها مسئول اردو باید تعهد بدهد که محل اسکان و استراحت دخترها و پسرها باید جدای از هم باشد؟
وی با رد صحبتهای معاون و رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت:شریعت و برخورداری در حالی سفرهای علمی و پژوهشی و بازدیدهای علمی و درسی را از مقوله اردوها جدا کردند و گفتند اینها «اردو» حساب نمیشود که آیین نامه داخلی دانشگاه علم و صنعت این ها را جزو اردوها حساب میکند،همانطور که مشاهده میشود مطابق قانون تمام اردوهای علمی و درسی نیز اردوی دانشجویی حساب میشوند و این اردوها تا کنون از کمیته اردوهای دانشگاه مجوز میگرفتهاند و هزینه آنها از بیتالمال پرداخت میشده است.اما متاسفانه مسئولان دانشگاه علم و صنعت همچنان با این بیان که این سفرهای علمی و درسی «اردو» نیستند، در پی فشار به دانشجویانی است که آنها را اردو خوانده و به آنها اعتراض کردند.
این دانشجو اظهار داشت: با دقت بیشتر به آیین نامه میتوان دریافت که اردوهای زیارتی مثل مشهد مقدس و ... فقط ۶۰ درصد هزینهشان توسط دانشگاه پرداخت میشود و این رقم حداکثر به ۷۰ درصد میرسد و این درحالی است که مطابق عکس فوق، تمامی هزینههای اردوهای درسی(که غالبا مختلط برگزار میشوند) را دانشکده ها پرداخت میکنند.
اما آخرین خبرها حکایت از آن دارد که مسئولان دانشگاه علم و صنعت برای کاهش فشارها از روی خود، در پی اصلاح آییننامه و نظارت بیشتر برشرایط برگزاری اردوهای مختلط هستند و از مصاحبه های رئیس و معاون فرهنگی دانشگاه برداشت میشود که به حذف کامل اردوهای محتلط تن نمیدهند و صرفا میخواهند نظارتها را بیشتر کنند و این درحالی است که دانشجویان به اصل وجود اردوی مختلط معترضند و این کلام رهبری را هدف خود میدانند که: «نفس اردوی مختلط چیز بدی است».
نکته جالب توجه دیگر آن است که برخورداری رئیس دانشگاه علم و صنعت در نشست خبری گفت: جدا کردن دانشجویان دختر و پسر در این بازدیدها که صرفا جنبه آموزشی و پژوهشی دارد، امکان پذیر نیست.وی گفت: البته با این وجود بازدیدها، تحت نظارت ناظر دانشگاه صورت میگیرد، ولی باز هم اعلام میکنیم اگر قرار است اینگونه بازدیدهای آموزشی و پژوهشی انجام نشود از سوی مراجع قانونی به ما ابلاغ کنند تا بازدیدهای پژوهشی آموزشی را هم لغو کنیم. و این اظهارات رئیس دانشگاه علم و صنعت درحالی است که ضیاهاشمی در نشست خبری هفته قبل خود گفته بود:« ما همواره تأکید کردهایم هماکنون نیز میبینیم که ما مجوز برگزاری هیچ اردوی مختلطی را ندادیم و نخواهیم داد»!