اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،عصر امروز نشست خبری حجت الاسلام نمازی، مدیر کل اداره تشکل های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت پاسداشت روز خبرنگار در ساختمان فرهیختگان برگزار شد.
حجت الاسلام نمازی در ابتدا ضمن گرامی داشت روز خبرنگار گفت: هر چه قدر به دنیای تکنولوژی نزدیک می شویم اهمیت خبرنگار در دنیای اطراف ما بیشتر حس می شود. با توجه به اینکه شما خبرنگاران تخصصی حوزه دانشگاه هستید و در این راه قلم می زنید، باید از نقطه نظرات شما هم در مسیرمان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اداره کل تشکل های اسلامی دانشگاه آزاد یک اداره کل مستقل زیر نظر ریاست عالی دانشگاه فعالیت می کند. در دیگر دانشگاه ها تشکل ها زیر نظر معاونت فرهنگی آنها قرار دارند، ولی در دانشگاه آزاد اداره کل تشکل ها مستقیما زیر نظر ریاست دانشگاه قرار داشته و مدیر کل این اداره، مشاور رئیس دانشگاه است.
مدیر کل اداره تشکل های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد با بیان اینکه اداره تشکل های اسلامی دانشگاه آزاد از یک استقلال و امکانات خاصی برخودار است، اظهار داشت: نکته ای که برای ما حائز اهمیت است این بوده که هیئت های مذهبی اگر چه سبقه مذهبی دارند، ولی برنامه ریزی های آنها زیر نظر اداره کل تشکل ها صورت می گیرد. در ظاهر به ذهن می رسد که هیئت های مذهبی زیر نظر معاونت فرهنگی دانشجویی فعالیت دارند، ولی از نظر قانونی هیئت ها زیر نظر اداره کل هستند.
حجت الاسلام نمازی ادامه داد: اداره کل تشکل ها، تشکل های دانشجویی و اساتید را در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد در سراسر کشور تحت حمایت خود گرفته است. یکی از ارکان اداره کل تشکل ها، نمایندگان ریاست عالی دانشگاه بر هیأت نظارت هستند که هیأتی سه نفره در آن وجود دارد. این هیأت متشکل از رئیس واحد، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و نماینده مستقیم ریاست عالی در آن واحد است که برنامه های تشکل ها در آن هیئت تصویب شده و بر آن نظارت دارند.
وی با اشاره به نشریات دانشجویی در دانشگاه آزاد گفت: در اداره کل تشکل ها قسمتی مخصوص نشریات دانشجویی در حوزه سیاسی و غیرسیاسی تدارک دیده شده که این امر اهمیت ما را در این حوزه مضاعف می کند. هم چنین یارانه هایی که ما به تشکل ها اختصاص می دهیم براساس برنامه های مصوبی است که به ما ارائه می شود.
مدیر کل اداره تشکل های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد با اشاره به رویکرد اداره تشکل سیاسی دانشگاه آزاد است، گفت: درست است اداره کل تشکل های سیاسی هستیم، ولی کار سیاسی اصلی در داخل تشکل ها شکل می گیرد، ما تنها رسالتمان حمایت، تسهیل، توانمندسازی و هویت محوری است.
حجت الاسلام نمازی ادامه داد: از اواخر خرداد تاکنون قصد داریم که تشکل های واقعی را از تشکل های سوری و کاغذی شناسایی کنیم که امیدواریم در ماه های دیگر آمار دقیقی از این موضوع اعلام کنیم.
وی افزود: در هفته آتی نشست دبیران تشکل ها با حضور رئیس کل اداره دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ 26 و 27 مرداد در هتل فرهیختگان برگزار می شود. در این برنامه دبیران تشکل هایی که در دانشگاه هایشان انتخاباتی صورت داده و یا ندادند، حضور دارند. حتی تشکل هایی هستند که غیرقانونی محسوب شده، ولی اگر در شش ماه گذشته فعالیت خاصی داشته باشند، می توانند در این نشست حضور یابند.
مدیر کل اداره تشکل های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اضافه کرد: گاهی اوقات برخی از تشکل ها پتانسیل خاصی برای فعالیت داشته اند، ولی در آن تشکل انتخاباتی صورت نگرفته، بنابراین در این نشست قصد داریم که همه تشکل ها حضور پیدا کنند.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه دلیل فعالیت شما در اداره کل تشکل های آزاد اسلامی با توجه به اینکه دارای سبقه های سیاسی در نظام بوده اید، چیست، گفت: هدف از حضورمن در این اداره انجام کارزیربنایی بود، با توجه به مشورت هایی که با بزرگان این عرصه داشته ام، ترجیح دادم این سمت را بپذیرم. اگر به دست گرفتن این مسئولیت حاشیه دار بود، فکر می کنم نسل جدید ما در دانشگاه ها پرورش می یابند و شاید حضور من نتیجه خاصی در این روزها نداشته باشد ولی امیدوارم نتیجه این حضور را در آینده ببینیم.
حجت الاسلام نمازی با اشاره به تفکیک تشکل های سوری از غیرسوری گفت: هر تشکلی که فعالیت خاصی داشته باشد واقعی است. گاهی شاید تشکل ها مقررات را رعایت نکند و انتخاباتی را هم دانشگاهشان برگزار نکرده باشند که آنها را غیرسوری می نامیم. بنابراین ملاک ما برای تفکیک تشکل های واقعی و غیرسوری انتخابات نیست، بلکه فعالیت آنها در دانشگاه است.
وی ادامه داد: قبلا تاکیدی بر انتخابات داشتن تشکل ها نبوده و امروز نمی خواهیم در این مقوله سخت گیری کنیم و بخش نامه ای را به سراسر کشور ارسال کردیم که تا مهر ماه فرصت دارند تا انتخابات را برگزار کنند. بخشی از مقررات زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است که قابل تغییر نیست، ولی بخش دیگری به دست ماست که قصد داریم با فرآیند دمکراسی آن را تسهیل کنیم و به دانشجویان کمک کنیم که خودشان افرادی را که میشناسند، انتخاب و به آنها رای دهند.
وی با طرح این سوال که کمک اداره کل تشکل های اسلامی به تشکل ها چگونه است، گفت: به تشکل ها برای تولید نشریه ها کمک می کنیم، البته گاهی این نشریه ها از لحاظ کیفی تولیدی نیست، ولی قصد داریم با کمک هایمان دانشگاه را پویاتر کنیم.
مدیر کل اداره تشکل های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد با اشاره به هیئت های مذهبی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رهبر انقلاب درباره این هیئت ها فرمایشاتی دارند که در حال جمع آوری این مطالب هستیم، قصد داریم تا قبل از محرم نشست هایی را در سراسر کشور مهیا کرده تا توانمندی فکری دانشجویان براساس منویات رهبری صورت بگیرد. در بحث تشکل ها هم می خواهیم هر کسی براساس استقلال به نقطه نظری برسد.
حجت الاسلام نمازی ادامه داد: تشریفاتی بودن و سفارشی کار کردن تشکل ها را نمی خواهیم، اداره تشکلها بدون کمک دیگر مسئولین و ارگان ها قادر به کمک تشکلها در حوزه فعالیت آنها نیست؛ همه باید کمک کنند.
وی با بیان اینکه اینکه دانشجو انگیزه برای فعالیت در عرصه سیاسی داشته باشد، رسالتی نیست که ما به تنهایی قادر به لحاظ آن باشیم، گفت: اگر دانشجو ببیند زمانی که وارد تشکلی می شود از لحاظ فکری و هویتی پیشرفت می کند و امکاناتی هم در دستش است، قطعا به دانشجو انگیزه لازم برای فعالیت می دهد. کسانی که در نشست هفته بعد شرکت می کنند دبیران تشکل ها هستند. این دبیران را ما انتخاب نکردیم بلکه با تایید رئیس واحد آن دانشگاه و هیئت نظارت و نماینده ریاست عالی در هیئت های نظارت دانشگاه ها برگزیده شده اند.
وی ادامه داد: هدف از نشست هفته بعد بررسی مشکلات پیشنهادات و انتقادات دبیران تشکل ها و جمع آوری آنها و رساندن به استحضار ریاست دانشگاه است.
مدیر کل اداره تشکل های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد ادامه داد: در این نشست کلاس های آموزشی و توانمندسازی درباره حقوق تشکل ها و وظایف آنها برپا خواهد شد. ما نباید سلیقه سیاسی خود را به تشکل ها تحمیل کنیم، در غیر اینصورت تشکلهای دانشجویی به کما خواهند رفت.
حجت الاسلام نمازی ادامه داد: اولویت ما این است که هیچ سلیقه سیاسی را به تشکل ها تحمیل نکنیم، بگذاریم خودشان واقعی حرکت کرده و واقعی به حرکت خودشان ادامه دهند. ما اگر بحث های مالی مان را شفاف کرده و مقرراتی راطبق قانون وضع کنیم، طبیعتا ما به واقعیت کمک کرده ایم.