اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بعد از فارغ التحصيلي در رشته رياضي و فيزيك در مقطع دبيرستان، به علت علاقه فراوان به زبان انگليسي، در كنكور زبان هاي خارجي سال 1389 شركت كرد و توانست در همان سال در رشته آموزش زبان انگليسي در مقطع كارشناسي دانشگاه بين المللي امام رضا(ع) مشهد قبول شود.
چهار سال بعد در مقطع كارشناسي ارشد در همان رشته و دانشگاه پذيرفته شد. او به مدت شش سال متوالي در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد در دانشگاه بين المللي امام رضا (عليه السلام) مشهد به كسب علم و دانش پرداخت.
صفورا جاهدي زاده، دانش آموخته رشته زبان انگليسي حالا با كسب رتبه 10 كشوري در كنكور دكتري، در دوره روزانه دانشگاه فردوسي مشهد مشغول به تحصيل است. گفتگویی با این دانشجوی جوان کشور داشتیم.
*آيا توقع داشتيد در آزمون دكتري چنين رتبه اي را كسب كنيد؟
بله توقع چنين رتبه اي را داشتم. چون براي قبولي در آزمون دكتري، تلاش خيلي زيادي كرده بودم.
* شيوه برنامه ريزي و مطالعه شما براي آزمون دكتري چگونه بود؟
از زماني كه در مقطع كارشناسي ارشد قبول شدم با هدف قبولي در آزمون دكتري، بر روي برنامه ريزي بلند مدت تقريباً دوساله تمركز كردم و همچنين از همان زمان كار بر روي رزومه ام كه نوشتن مقالات بود را آغاز كردم. در حين تحصيل و نوشتن مقالات، تمام منابعي كه در كنكور دكتري مورد نياز بود را تهيه كرده و خواندم. براي اينكه زمان بيشتري براي مطالعه داشته باشم، چهار ماه قبل از كنكور تدريس در آموزشگاه زبان را موقتاً كنار گذاشتم. روزانه معمولاً صبح تا ظهر مطالعه مي كردم و بعد از كمي استراحت، خواندن منابع را تا شب ادامه مي دادم.
* مهمترين عامل موفقيت شما چه كسي يا كساني بودند؟
اعضاي خانواده اولين نقش را در اين موفقيت دارند. تا زماني كه مجرد بودم پدر و مادرم مشوقم بودند و از وقتي كه ازدواج كردم همسرم هميشه پشتيبان من بود. اوقاتي كه نااميد مي شدم و يا انگيزه ام را از دست مي دادم، خانواده ام هميشه در كنارم بودند و مرا تشويق مي كردند. همچنين استاد راهنمايم دكتر افسانه غني زاده نيز از همان روزي كه وارد دانشگاه امام رضا(ع) مشهد شدم، از نظر معنوي و علمي هميشه هدايت گر، كمك و پشتيبانم بودند تا توانستم به اين موفقيت نائل آيم. دكتر غني زاده افتخار گروه زبان انگليسي دانشگاه بين المللي امام رضا عليه السلام مشهد هستند و ايمان، عشق به آموزش، مسئوليت پذيري، دلسوزي، كمك بي دريغ و حمايت همه جانبه دانشجويان، سرلوحه زندگيشان است.
* دانشگاه امام رضا(ع) مشهد تا چه ميزان در قبولي شما نقش داشته است؟
من شش سال دانشجوي اين دانشگاه بودم و در اين شش سال اين دانشگاه را از جنبه علمي بسيار قوي ديدم. همچنين اين دانشگاه از جنبه معنوي نيز بسيار ياري ام كرد و فضايي آرام براي تحصيل و مطالعه ام فراهم شد. در نهايت دانشگاه بين المللي امام رضا عليه السلام مبدأ پيشرفت من و سكويي براي صعود به مراحل آتي موفقيتم بوده است.
* درباره انتخاب محل هاي تحصيل در مقطع دكتري بگوييد.
- در انتخاب محل تحصيل، هفت دانشگاه مورد نظرم را انتخاب كردم و به خاطر اينكه محل زندگي ام مشهد است، دانشگاه فردوسي را اولين گزينه انتخابي ام قرار دادم. بعد از دانشگاه فردوسي تعدادي از دانشگاه هاي تهران را نيز انتخاب كردم و براي مصاحبه به آن دانشگاه ها نيز دعوت شدم. در نهايت به علت اينكه اولين انتخابم دانشگاه فردوسي بود، اين دانشگاه را به ساير دانشگاه ها ترجيح دادم.
*براي مصاحبه ها هم مطالعه جداگانه اي داشته ايد؟
امسال نسبت به سال هاي گذشته شيوه گزينش خيلي سخت تر شده بود و هر دانشگاه آزمون كتبي هم برگزار مي كرد. منابع آزمون كتبي دانشگاه ها، خاص دانشگاه بود و منابع آزمون دانشگاه ها با هم فرق مي كرد. همچنين مقالات مربوط به اساتيد و مدرسين آن دانشگاه بود و براي انجام مصاحبه مجبور بودم كه همه آن منابع را بخوانم.
*موضوع پايان نامه كارشناسي ارشدتان در مصاحبه ها تأثيري داشت و آيا درمورد آن هم سوالي شد؟
نزديك به چهار سال است كه در آموزشگاه زبان، زبان انگليسي تدريس مي كنم و در پايان نامه ام دغدغه خود را در تدريس، محور قرار دادم. در اين پايان نامه به نقش بي انگيزگي زبان آموزان بر روي فرسودگي تحصيلي آنها و دركي كه از فعاليت هاي كلاسي دارند و اهدافشان و اينكه چه عواملي باعث مي شود كه زبان آموزان انگيزه شان را در حين يادگيري يك زبان از دست بدهند پرداخته ام. متغيرها و موضوعاتي كه بر روي آنها كار كردم، در زمينه تدريس خيلي به من كمك كرد. در مصاحبه ها هم معمولاً از علت انتخاب اين موضوع و كاربردهاي آن براي خودم سئوال مي شد.
*تا كنون چند مقاله نوشته ايد و در چه مجلاتي چاپ شده است؟
در حال حاضر 12 مقاله ام چاپ شده است و چند مقاله ي ديگر نيز در دست چاپ دارم. اكثر مقالاتم در مجلات علمي پژوهشي و آي اس آي خارجي منتشر شده و يك مقاله ام در دانشگاه شيراز به چاپ رسيد.
** نگارش مقاله و رزومه تا چه اندازه در قبولي شما در مقطع دكتري موثر بوده است؟
نگارش مقاله و به طور كلي پژوهش حاصل آموخته هاي انسان است كه به بار مي نشيند و در معرض داوري علمي قرار مي گيرد تا ديگر اعضاي يك جامعه ي علمي نيز در جريان تفكر پويا و خلاق يك فرد قرار بگيرند تا شايد الهام بخش آنها در پژوهش هاي آتي شان باشد پس در اهميت و سودمندي آن شكي نيست. مطمئناً رزومه و مقالات نقش مهم و تأثير زيادي داشته به گونه اي كه حتي از رتبه قبولي در كنكور و آزمون كتبي كه خود دانشگاه ها برگزار مي كنند، مهمتر است.
* پس از اتمام تحصيل در مقطع دكتري برنامه خاصي داريد؟
چون به تدريس علاقه زيادي دارم و هم اينكه رشته تحصيلي ام نيز مختص تدريس است. تمركزم بر روي تدريس در دانشگاه است.
*براي علاقمندان به ادامه تحصيل در مقطع دكتري چه پيشنهاداتي داريد؟
در ابتدا به دنبال علائق و اهدافشان باشند و بعد از يافتن علائق، تمام تمركز و برنامه ريزي هاي خود را روي همان هدف بگذارند. با انگيزه و جديت و صرف وقت مناسب به مطالعه ي منابع بپردازند و برنامه ريزي بلند مدت داشته باشند و در حين آماده شدن انگيزه شان را از دست ندهند. مطالعه مطالب جديد نشريات و خبرهاي روز رشته را فراموش نكنند. انشاءالله و با توكل به خدا گذر از سد كنكور دكتري هم سخت نخواهد بود. با يكبار امتحان نااميد نشوند و اگر واقعا از ادامه تحصيل هدف مشخصي دارند با انگيزه و پشتكار در صدد تحقق هدف خود برآيند.