به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر فصیحی دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاستهای علم و فناوری در نشست خبری فوقالعاده وزارت علوم در خصوص آییننامه منطق ویژه گفت: آییننامه مناطق ویژه علم و فناوری که از سال ۸۹ بهدست دولت رسیده؛ باید یک سری تغییراتی پیدا کنند. یکی اینکه در این برنامه باید یک سری تغییرات ساختار ایجاد شود و از طرف دیگر هم نیازمند یک سری تغییرات در مباحث مأموریتی و تأمین منابع برای این برنامه هستیم؛ چون از آن زمان که این آییننامه بهدست دولت رسیده تاکنون، پنج استان ما دارای مناطق ویژه شدهاند و تجربه این پنج منطقه یک سری اصلاحاتی را ایجاب میکند که این از طریق اصلاحات دورهای انجام میشود.
فصیحی در خصوص وظیفه سازمان عامل گفت: در بحث مناطق ویژه یک مجموعهای از امکانات تولید علم و تکنولوژی در کشور پراکنده است و از طرف دیگر یک سری مسائل کلیدی و مهم که نیاز به حل دارد. این سازمان مسئول برقراری ایجاد پیوند ارگانیک بین امکانات و وسایل با امکانات تولید و فناوری است؛ که از این طریق بتواند آن امکانات و مسائل را در خدمت امکانات تولید و فناوری موجود قرار دهد. برای مثال ما در بوشهر دارای پارک علم و فناوری، دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان هستیم ولی اینها ارتباطی با مسئله (که میتواند نفت و یا گردشگری باشد) نیستند. به عبارتی دیگر این سازمان وظیفه تسهیل رابطه بین این دو بخش را دارد و اینکه علاوه بر این وظیفه؛ در صورت لزوم پیشنهادهای تشویقی مرتبط با کار را هم ارائه بدهد.
وی در خصوص منابع تامین اعتبارات این سازمان گفت: سازمان عامل قرار است یک سازمان غیردولتی باشد. فعلا قرار بر این است که تا پنج سال؛ استانداریها از این سازمان حمایت کنند تا اینکه این سازمان بتواند پس از این مدت منابع مورد نیاز خود را از طریق فعالیتهایش تامین کند.
دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاستهای علم و فناوری درباره سیاستهای علم و فناوری به این نکته اشاره کرد که: برای سال آینده باید فهرست جدیدی برای این سیاستها در نظر گرفته شود. یازده کمیسیون تخصصی؛ فهرست پیشنهادی کمیسیونها در حال حاضر نهایی شده است. در حال حاضر در حدود ۸۰۰ عنوان پیشنهادی برای آن به وجود آمده است که باید جمعبندی در این زمینه انجام شود و فهرست جدید تایید شود.
فصیحی در خصوص تفاوت این دوره از اولویتگذاریها با دورههای قبل گفت: در این بدر این دوره از اولویتگذاریها؛ شاهد اولویت گذاریهای علمیتر و دقیقتر در این زمینه هستیم و دلیل این موضوع؛ این بوده که دورههای قبل این اولویتها دوساله تعیین میشدند ولی امسال با توجه به اینکه در آستانه برنامه ششم توسعه هستیم؛ قرار بر این شده که اولویتها پنج ساله و بر اساس برنامه ششم توسعه انتخاب شوند.
وی با اشاره به آخرین وضعیت پیشرفتهای شاخصهای علم و فناوری تصریح کرد: در شورای عتف مجموعهای از بستهها مفصل از شاخصها در نظر گرفته شده که هم میتواند رصد کردن وضعیت علم و فناوری کشور برای مصرف سیاستگذاران خودمان را فراهم کند و هم اینکه در آینده امکان مقایسه کردن شاخصها را امکانپذیر سازد. در حال حاضر وقتی جایگاه جهانی گزارش میشود؛ خیلی مواقع این گزارشها درست نیست؛ چونکه فلسفه آن شاخصها به آن کارهایی که ما میکنیم نمیخورد و یا اینکه بعضی از اقلام شاخصها با آنچه در کشور ما هست هنوز تطبیق داده نشده است.
دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاستهای علم و فناوری در پایان افزود: در جلسه آینده؛ بسته شاخصها در جلسه مطرح میشود که اگر انشاالله تصویب بشود دیگر امکان مقایسه شاخصها امکانپذیر میشود.