اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
پیام مرادی، دبیر سیاسی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه دولت یازدهم در بحث مبارزه با فساد نه تنها نتوانسته مشکلات را حل کند، بلکه فسادهای بزرگتری در این دولت رقم خورد، گفت: در دوره دولت یازدهم فسادهای بزرگتری همچون فساد صندوق ذخیره فرهنگیان، حقوق های نجومی، فساد اقتصادی برخی بانک ها و جریمه کرسنت که به خاطر برخی از وزاری فعلی بر ملت تحمیل شد، نسبت به دولت های قبل رقم خورد، اما یک واقعیت تلخ این است که شاید دولت روحانی از اولین دولت هایی باشد که در آن تلاش هایی از سوی برخی مسئولان دولتی برای توجیه این فسادها صورت گرفت.
وی افزود: در راستای توجیه فسادهای اقتصادی، سخنگوی دولت نجومی بگیرها را ذخیره انقلاب دانست و شخص رئیس جمهور نیز فساد صندوق ذخیره فرهنگیان را معوقه بانکی عنوان کرد.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل با تاکید بر اینکه رئیس جمهور با این تیم کاری، ایده ها و راهکارها و راهبرد نمی تواند مشکلات کشور را حل کند، بنابراین نیازمند تغییر هستیم، افزود: رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال به این واقعیت اشاره کردند که هر کس تلاش کند وضعیت بد اقتصادی را مطلوب نشان دهد و یا بد بودن وضعیت اقتصادی را منکر شود، برخلاف منافع ملی قدم برمی دارد؛ در هر حال ما در بحث اقتصادی، دولت روحانی را به هیچ وجه موفق نداسته و اقدامات اقتصادی این دولت را نیز مخصوصا از سال دوم استقرار خلاف مصالح کشور می دانیم.
مرادی با بیان اینکه امروز بر اساس آمارهای بانک مرکزی کشور در بخش های مولد و کلیدی اقتصاد مانند صنعت و معدن و مسکن دچار رکود هستیم و رشد منفی داشتیم، اظهار کرد: در صنعت و معدن با رشد منفی 3.3 درصد و در بخش مسکن با رشد منفی نزدیک به ۱۰ درصد مواجه بوده ایم؛ البته این در حالی است که آمارهای اقتصادی دولت از رشد مثبت خبر می دهد؛ اما اگر رشد ناشی از درآمدهای نفتی را حذف کنیم، رقم رشد اقتصادی در بخش های کلیدی به نزدیک صفر میرسد.
وی با اشاره به اینکه برخی دیگر از شاخصهای اقتصادی مانند شاخص سرمایه گذاری نیز در این دولت افت کرده، اضافه کرد: این افت نشان میدهد که در بخشهای کلیدی اقتصاد سرمایهگذاری نداشتیم؛ بنابراین می توان گفت که بخش های کلیدی اقتصاد در رکود به سر می برد و یکی از بزرگترین نشانه های این رکود نیز بیکاری است.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: همزمان با شروع فعالیت دولت یازدهم سطح بیکاری حدود ۱۱.5 درصد بوده، اما اکنون به حدود ۱۲.۵ درصد افزایش یافته است و یا اینکه در این دولت برخی از نشانه های اقتصادی مثل ضریب جینی یا اختلاف طبقاتی با افزایش روبرو بوده و این بیانگر این است که فاصله دارا و ندار در دولت روحانی بیشتر شده است.
مرادی با بیان اینکه افزایش اختلاف طبقاتی در این دولت بیانگر این است که برنامه های اقتصادی در راستای کمک به قشر مستضعف جامعه نبوده، افزود: این دولت در کارنامه اش هیچ اقدامی برای محرومیت زدایی و رفع آسیبهای اجتماعی نداشت.
وی با اشاره به اینکه دولت بودجههای جاری را نسبت به بودجه های عمرانی به شدت افزایش داده، تصریح کرد: کارنامه عمرانی دولت نسبت به دولتهای قبلی خودش بسیار ضعیف است.