معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص علم و فناوری سامانه پیگیری سیاستهای ابلاغی علم و فناوری رهبری در جلسه کمیسیون دائمی عتف رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در حاشیه صد و پنجاه و هشتمین جلسه کمیسیونهای تخصصی شورای عتف که عصر امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: موضوع پیگیری سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص علم و فناوری را دولت به شورای عتف واگذار کرده که براین اساس سامانه پیگیری سیاستهای ابلاغی رهبری در جلسه کمیسیون دائمی عتف رونمایی شد. حدود ۶ دستگاه در اجرای این سیاستها مسئولیت داشتند که باید گزارشهای خود را به شورای عتف ارائه مینمودند.
وی افزود: این سامانه برای پیگیری فعالیت هایی که در اجرای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری انجام شده است از سوی شورای عتف ایجاد شده گزارش دستگاههای مسئول در مراحل مختلف به این شورا ارسال شد که البته برای تحلیل و بررسی بیشتر به وجود این سامانه نیاز بود.
معاون پژوهش وزارت علوم تصریح کرد: لذا با راه اندازی این سامانه تمام گزارشهای مربوط به دستگاههای مرتبط با اجرای سیاستهای علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری قابل مشاهده است و مدیران سطح بالایی کشورمان میتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.
وی در ادامه بیان داشت: در جلسه امروز علاوه بر این سامانه گزارش فعالیتهای علمی و فناورانه وزارت جهاد کشاورزی ارائه شد و قرار است وزارت خانههای نیرو، نفت و صنعت و معدن نیز گزارشهای خود را ارائه کنند. هم چنین طی چهار سالی که گذشت برنامههای مختلفی در این شورا پیگیری شد.
احمدی به تشریح برنامههای پیگیری شده در شورای عتف پرداخت و گفت: ساماندهی طرحهای کلان ملی تصویب شرح تفصیلی شورای عتف، احیای مناطق ویژه علم و فناوری، پایش و ارزیابی علم و فناوری از جمله این برنامهها بود که پایش و ارزیابی علم و فناوری در گذشته مرجع رسمی نداشت، اما طی سالهای گذشته مسئولین این موضوع را به دبیرخانه شورای عتف ارائه کردند.
معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: عملکرد این شورا در ۴ سال گذشته نیز در کتابچه ۱۱ جلدی تدوین شده که در جلسه امروز کمیسیونهای دائمی شورای عتف رونمایی شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در دولت دهم مشکل شرح تفصیلی وظایف قانونی شورای عتف وجود داشت که خوشبختانه پس از ۱۲ سال شرح تفصیلی شورای عتف در سال ۹۴ - ۹۵ محقق شد که براساس این شرح تفصیلی شورای عتف دارای ردیف بودجه، ساختار و جایگاه شد.