معاونت سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید رجائی گفت: امروز مشکلات معیشتی به حدی زیادشده که کمر قشر ضعیف و متوسط جامعه را خم کرده است.
منصورکیائی معاونت سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید رجائی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: امروز مشکلات معیشتی به حدی زیادشده که کمر قشر ضعیف و متوسط جامعه را خم کرده، گرانی مسکن، خودرو، ارز، سکه و کالاهای ضروری فشار زیادی به مردم وارد کرده و در مدت کوتاهی قدرت خرید مردم چند برابر کاهش یافته است. اما منشأ این مشکلات کجاست؟
وی افزود: مگر آقای روحانی سال ۹۲ علت چند برابر شدن قیمت ارز در دولت قبل را حاصل عدم مشورت و خودشیفتگی و عدم استفاده از ابزار علمی در اداره کشور ندانسته بودند و بیان نکرده بودند که در دنیای امروز دیگر اقتصاد دستوری جایگاهی ندارد؟ چگونه خودشان همان سیاستهای غلط را در مواجهه با مشکلات پیش گرفتند و با این اشتباه بزرگ به جای حل مشکلات اقتصادی به آنها دامن زدند.
معاونت سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید رجائی گفت: نقدینگی در این دولت از ۵۰۰ هزار میلیارد به ۱۷۰۰ هزار میلیارد رسیده و بیشتر از سه برابر شده است. عدم مدیریت درست این نقدینگی سه برابر شده به تبع باعث یک سوم شدن ارزش پول ملی میشود.۶۰ درصد این نقدینگی دست یک درصد مردم است و این یک درصد تمایل دارند پول خود را به دلالی یعنی کسب سود بدون کار و با امروز خریدن و فردا فروختن سکه و ارز و مسکن و... اختصاص دهند. با این حجم نقدینگی کافیست شایعه شود که فلان کالا قرار است گران شود تا با هجوم این نقدینگی به سمت آن کالا قیمتش سر به فلک بکشد. در این شرایط دولت باید جلوی هجوم نقدینگی را بگیرد نه اینکه اعلام کند هر چه قدر سکه و ارز ارزان خواستید میدهیم.
منصور کیانی اضافه کرد:، اما خطای بزرگی که اتفاق افتاد این بود: دولتی که مدعی منسوخ شدن اقتصاد دستوری در دنیای امروز بود با پیش گرفتن همان سیاست غلط و فروش ارز و سکه ارزان قیمت به دلالان و سوداگران چراغ سبز نشان داد و باعث شد راه برای آنها هموارتر شود و ۶۰ تن طلا و ۵۰۰ میلیون یورو ارز کشور دست آنها بیفتد تا معیشت مردم را به وضعیت کنونی بکشانند. این همان اشتباهیست که رهبری فرمودند: اگر نگویییم خیانت خطای بزرگی بود.
وی بیان کرد: دولت برای حل این مشکل باید با وضع قوانین مالیاتی مانند مالیات بر عائدی سرمایه (cgt) جلوی سوددهی به دلالی و سوداگری را بگیرد تا این نقدینگی به سمت تولید و افزایش ظرفیت اقتصاد کشور هدایت شود و مشکلات اقتصادی ناشی از جریان نقدینگی در بازارهای غیر مولد حل شود. در این صورت نه تنها مشکلات ناشی از نقدینگی حل خواهد شد بلکه این مشکل به فرصتی بزرگ برای افزایش تولید و ظرفیت اقتصادی کشور تبدیل میشود.
معاونت سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید رجائی گفت: علاوه براین راهکار، راهکارهای فراوان دیگری برای حل مشکلات اقتصادی وجود دارد. مثل اجرای پیمان پولی دو جانبه و چندجانبه با کشورهای در حال رشد که میتواند تا ۸۰ درصد وابستگی به دلار را از بین ببرد در کنار استفاده از سامانه سپام به جای سوئیفت؛ اما همه این راهکارها وابسته به یک چیز است و آن اینست که دولت به جای آسمان و رسیمان بافتن و انداختن تقصیر گردن این و آن، خطاهای خود را بپذیرد و در سدد اصلاح و جبران آنها برآید وبه جای خودشیفتگی و عدم مشورت و ابلاغ ۲۰ بخشنامه متناقض در یک ماه پنبه را از گوش خود بیرون بیاورد و با مشورت کارشناسان اقتصادی و استفاده از راهکارهای علمی در اداره کشور مشکلات را حل کند.