دبیر جشنواره کتاب سال گفت: بیشترین حجم آثار مربوط به دانشگاههای دولتی بود ۴۵۳ اثر از دانشگاههای دولتی و ۸۳ اثر از دانشگاه آزاد و همچنین ۶۰ اثر مربوط به طلاب و دانشگاههای مربوط به خارج از کشور به دبیرخانه ارسال گردیده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در نشست خبری بیست و پنجمین دوره جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی دکتر علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و دکتر تقوی دبیر بیست و پنجمین دوره جشنواره حضور به هم رساندند.
در این نشست که با حضور خبرنگاران برگزار شد دکتر علیزاده ضمن خوش آمدگویی به حضار پیرامون جشنواره کتاب سال ملی گفت: از نظر امکانات در باب کتاب چیزی کم نداریم، اما مسالهای که هست در بخش موضوعی و فرهنگ سازی در زمینه مطالعه کردن هنوز دچار کمبود هستیم.
وی با اشاره به تفاهم نامه با وزارت علوم توسط جهاد دانشگاهی امضا گردیده است گفت: طبق این تفاهمنامه بحث انتشارت و حمایت از آثار دانشجویی مطرح گردید که یکی از دغدغههای مهم ما خوانده شدن این کتابها و رسیدن آنها به دست خواننده و مخاطب است. از دیگر دغدغههایی که درباره کتاب دانشجویی داریم این است که این جمع و انجمن شرکت کننده در جشنواره تشکیل شود، ارتباط مستمری بین آنها برقرار گردد و از نظرات آنها همچنین پتانسیل آنها استفاده شود. اگر همه متولیان به کتاب اهمیت دهند قطعا میتوان در پرداختن به آن کارهای بزرگی انجام داد، اما این مساله مستلزم حمایت تمام نهادها میباشد.
دبیر جشنواره کتاب سال دانشجویی دکتر تقوی پیرامون این جشنواره اذعان داشت: افتتاحیه بیست و پنجمین دوره کتاب سال دانشجویی در روز ۲۸ آبان ماه در دانشگاه تهران، تالار فردوسی برگزار خواهد شد. شعار این جشنواره ربع قرن با دانشجو و ۲۵ سال نشر دانایی میباشد؛ بنابراین از ۱۵ فروردین الی ۱۵ تیرماه دانشجو مهلت داشتند تا آثار خود را به جشنواره بفرستند. این آثار طی ۴ مرحله داوری و با همکاری و همراهی دوستان در موسسه خانه کتاب انجام گردید. در نهایت ۲۹ عنوان کتاب و ۲۹ اثر دانشجویی تحت عنوان اثر برگزیده جهت تقدیر معرفی شدند.
وی افزود: آثاری که طی ۲ سال اخیر منتشر شده بودند میتوانستند در این جشنواره شرکت کنند طبق روال سالهای قبل بیشترین فراوانی آثار در علوم انسانی مشاهده شد پس از آن رتبه دوم را پزشکی و دامپزشکی و رتبه سوم در فراوانی آثار به حوزه هنر و معماری تعلق گرفت.
تقوی ادامه داد: از نظر کمیت حدود ۴ درصد آثار کاهش یافته اند، اما به لحاظ کیفیت در برخی از رشتهها با افزایش کیفیت خوبی مواجه بوده ایم. در بخش تالیف و ترجمه روال سال قبل حفظ شده بود و بیشترین آثار در حوزه تالیف با ۶۶ درصد و سپس در حوزه ترجمه با ۳۴ درصد آثار ترجمه دانشجویی به جشنواره ارایه شده بود.
وی گفت: اگر بخواهیم به لحاظ جنسیتی تعداد افرادی را که در این جشنواره شرکت کرده اند را تفکیک کنیم باید بگویم ۷۴ درصد آقایان و ۲۶ درصد خانمهای دانشجو در این جشنواره شرکت کردند و برای ما آثار خود را ارسال نمودند که از بین به تفکیک مقاطع تحصیلی ۵۷ درصد آثار مربوط به دانشجویان رشته دکترا ۲۶ درصد، دانشجویان رشته ارشد ۱۷ درصد، کارشناسی را تشکیل میدادند.
دبیر جشنواره کتاب سال اظهار داشت: همچنین گفتنی است که بیشترین حجم آثار مربوط به دانشگاههای دولتی بود ۴۵۳ اثر از دانشگاههای دولتی و ۸۳ اثر از دانشگاه آزاد و همچنین ۶۰ اثر مربوط به طلاب و دانشگاههای مربوط به خارج از کشور به دبیرخانه ارسال گردیده است. اگر بخواهیم حوزههایی که این آثار در آنها ارایه شده اند به ترتیب بگوییم باید بگوییم حوزه علوم انسانی، پزشکی و دامپزشکی، هنر و معماری و علوم پایه از جمله حوزههایی بودند که آثار در آن پذیرفته شده اند.
وی افزود: همچنین یکسری بخشهایی تحت عنوان بخش ویژه در جشنواره برگزار میشود که درآن به صورت ویژه از برخی از عزیزان تقدیر میشود. این ویژهها آثار آن مربوط به بخشهای جدیدی منجمله گروه علوم انسانی اسلامی که با همکاری و مشارکت دانشگاه امام صادق برگزار گردیده است، بخش مختص به شعار سال، بخش مربوط به مبحث اخلاق محیط زیست و مطالعات میان رشتهای قرآن کریم و یک بخش ویژه تحت عنوان دانشجویان فارسی نویس اعم از دانشجویانی که در خارج از کشور کتاب فارسی منتشر کردند و یا دانشجویان خارجی که در داخل کشور کتاب فارسی را منتشر کردند میباشد که ما در این بخش اثر برگزیدهای داشتیم.
وی ادامه داد: علاوه بر خود دانشجویان افراد و گروهایی که در فضای دانشجویی موثر واقع شده اند بهانهها و دلایلی تقدیر به عمل میآید. یکی از موثرترین عوامل در فضای دانشگاهی ناشران هستند. همینطور که برخی از ناشران با توجه به شرایطی که وجود دارد به سراغ اساتید معروف برای چاپ آثار میروند برخی دیگر به چاپ آثار دانشجویان همت گماشته و به سراغ دانشجویان میآیند که ما در این جشنواره ناشرانی که برای دانشجویان فرصت قائل میشوند را مورد تقدیر قرار میدهیم.
تقوی گفت: یک بخشی هم تحت عنوان استاد خادم کتاب خواهیم داشت که در قالب این تقدیر از اساتیدی که برتر هستند در زمینه کتاب و کتابخوانی و نشر کتاب تقدیر به عمل خواهد آمد؛ که در این دوره دکتر رضا اردکانی مورد تقدیر قرار خواهد گرفت همچنین بخشی را تحت عنوان تقدیر از مولف جوان را داریم که در این بخش جوانترین مولف تقدیر خواهد شد. امسال تقدیر از مولف جوان به یک گروه ۳ نفره تعلق میگیرد که رنج سنی آنها ۲۰ سال است.
وی افزود: جوایز آنها شامل تندیس، لوح تقدیر، کمکهای نقدی و کمکهای معنوی خواهد بود که شامل صدور گواهی جهت کمک به ناشرین و دانشجویان میباشد. از ظرفیت دانشجویانی که در این جشنواره شرکت میکنند در بخشهای مورد نظرشان استفاده میشود. دوستان ما در خانه کتاب بیشترین داوری را در ارزیابی آثار داشتند.