به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمد باقر قالبیاف شهردار سابق تهران در مراسم روز دانشجو که به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در دانشکده حقوق در حال برگزاری است، گفت: دانشگاه و دانشجو بزرگترین و بهترین فرصت برای حل مشکلات کشور پیشرفت توام با عدالت است؛دانشجو یک انسان عالم و آشنا به علم روز در تخصصهای مختلف و هم چنین آشنا به این که در صحنه عمل حضور پیدا کند، است.
فالیباف اضافه کرد: دانشجو با این تخصص و روحیه عمل گرایی میتواند در مشکلات کشور ایفای نقش کند و این مسئولین هستند که باید تلاش کنند از این ظرفیتها استفاده کنند؛ در حقیقت دانشگاه و دانشجو مهره موثری در کشور است. امروز کشورمان با چالشهای زیادی روبه روست؛ مردمی که در همه صحنهها در میدان حمایت از مسئولان و مدیران در سطوح مختلف بودند و فرزندانشان را در دفاع مقدس فدا کرده اند، ضعف مدیریتها را تاکنون به جان خریدند؛ اما این ملت در این شرایط حمایت نمیشوند؛ حتی تولید کنندگان ما رنج و سختی زیادی دارند؛ بنابراین باید برای حل مشکلات آنها دانشجویان با روحیه مطالبه گری و خواستههای به حق روحیه عدالت طلبی، صدای مردم محروم و مظلوم را به گوش کم شنوای مسئولین برسانند.
وی ادامه داد: ریشه اصلی این مشکلات کجاست؟ آیا نداشتن سرمایه و درآمد است آیا بحران و تحریم ریشه اصلی است که در کشور ما چالش ایجاد کرده؟ آیا رویکرد مبارزه با دشمنانی که ملت ما را نمیخواهند و میخواهند خودشان برای ملت تصمیم بگیرند مانع حل مشکلات اقتصادی شده؟ آیا جوانان ما روحیه کار و تلاش ندارند یا ادامه راه امام مانع حل مشکلات اقتصادی است؟ بنده معتقدم هرگز اینها ریشه مشکلات است نیست اینها راه قوت برای حل مشکلات اقتصادی هستند مشکل از جایی شروع میشود که برخی مسئولین ما چشم و ذهنشان به بیرون از کشور دوخته شده ضعف مدیریت مشکل اساسی است این که ما فرصت را در اختیار فرصت طلبان میگذاریم مطمئن هستیم مشکلات حل نمیشود.
شهردار سابق تهران در ادامه افزود: آیا نمیشود مشکل قاچاق و دلالی را در کشور حل کرد؛ قبلا هم گفتم کسانی که کمتر از ۴ درصد کشور را تشکیل میدهند بر پیکره اقتصاد کشور دست انداختند و ریشه این مشکلات قدرت دوستی و ماندناین افراد در قدرت است درهر حالتی میخواهند در قدرت بمانند اینها مشکلات ماست تا زمانی که شایسته گزینی در انتخابات مورد توجه قرار نگیرند و تا زمانی که مردم مسئولین را در کنار خود نبینند و مسولین وسط میدان نباشند ومردم را درک نکنند مشکلات حل نمیشود. مسئولین ما به جای سخن گفتن با تولید کنندگان، مردم و جوانان با بیگانه مذاکره میکنند و چشم به آنها دارند اینها مشکلی حل نمیکنند ما بارها گفتیم اگر میخواهند مذاکرهای هم شود حداقل باید باور کنند که نیاز به افزایش قدرت ملی دارند تا بتوانند حرفشان را تحمیل کنند.
شهردار سابق تهران ادامه داد: نمیتوان با ضعف اقتصادی، بزرگ شدن دولت، کسری بودجه عمومی دولت، پر هزینه بودن دولت و استفاده نکردن از ابزار روز این مشکلات را حل کرد؛ در حال حاضر ۸۰ درصد اقتصاد ما خصولتی یا دولتی است اینها مشکلات بزرگ ماست رئیس جمهور در دانشگاه سمنان اعلام کرد ۳۰ هزار میلیارد تومان برای مشکلات از جیب دولت هزینه کردیم سوال ما این است که برای حل یک مشکل که به حق هم هست چرا مشکل دیگری ایجاد میکنیم؛ چرا باید ضعف مدیریت کسانی از جیب ملت هزینه شود.
وی یادآور شد: از جمله مشکلات اقتصادی ما موسسات مالی هستند که دولت به جای حل این مشکل از جیب مردم برای آنها هزینه میکند؛ ده سال پیش همین بحران در زمان مسئولیت من در اصفهان رخ داد که آن زمان نیز صد میلیارد تومان از جیب دولت به صاحبان این سهامها داده شد که با آن مخالفت کردم و پیشنهادم را برای حل مشکل به دولت دادم در نامهای که جدیدا به سران قوا نوشتم، پیشنهادی برای کاهش نقدینگی داشتم، اما سوالم این است که چرا از این طرح استفاده نشد و باز هم با یک اشتباه دیگر دویست هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه کردند که نتیجه آن تورم و گرانی است.
قالیباف ادامه داد: وقتی گوش شنوا نیست اینجاست که باید مشکلات را منعکس کند ناکارامدی دولت به شهرداری هم سرایت کرده خط هفت مترو که روزانه ۵۰ هزار نفر را جابه جا میکرد، تعطیل شد و وقتی علت را پرسیدم گفته شد نقص فنی دارد، اما شهردار تهران حتی نمیدانست که خط هفت از چه مسیری عبور میکند باید همان موقع بقیه ایستگاهها هم افتتاح میشد خط شش نیز باید بیش از ۸۵ درصدش تاکنون افتتاح میشد، اما هنوز خبری از آن نشده است.
شهردار سابق تهران گفت: دروغی از این بزرگتر که بگویند شهرداری ۵۲ هزار میلیارد تومان در زمان قالیباف بدهی بالا آورده بعد گفتند که ۲۲ هزار میلیارد تومانش برای پروژههای آینده است. کجای دنیا میگویند پول پروژههای آینده جز بدهیها محسوب میشود وقتی نتوانستند توضیحی بیاورند میگویند فلانی تخصص ندارد چرا به جای این حرفها برای مردم کار نمیکنید؟
قالیباف در ادامه با اشاره به اینکه پروژه باغ پرندگان توسط او افتتاح شده بود نیازمند اصلاحاتی من جمله بیرون آوردن پرندگان از قفس هایشان داشت، گفت: چندین ماه است که پروژه باغ پرندگان نصفه مانده است؛ اگر با من مشکل دارند چرا پرندگان بیچاره را از قفس بیرون نمیآورند و این پروژه را به اتمام نمیرسانند.
وی در ادامه گفت: من در دوران مدیریت هیچ گاه با کسی رفتار سیاسی نداشته ام در آن زمان برخی از دوستان من ایراد میگرفتند که چرا از رقبای سیاسی خود در مدیریت استفاده میکنی؟ مسئله من این است که اینها با شخص خود من مشکل دارند، اما چرا از یک عروسی دیگری به جای عروسی دختر من عکس در فضای مجازی میگذارند و آن فضاحتها را به بار میآورند؟!
شهردار سابق تهران گفت: جوانان و دانشجویان این را همیشه بدانید که فرهنگ لیبرالیسم در روحیه هر کسی که باشد، اصول را رها میکند و به فروع متمسک میشود؛ همان گونه که این را بارها دیده ایم. برای هدفمندی یارانهها مجلس تصویب کرد که آن دهکهای پولدار و بزرگ اقتصادی یارانه شان حذف شود و به طبقههای غیربرخوردار این یارانه برسد؛ اما حرف مجلس چه بود؟ اینکه ما نمیدانیم کدام دهک برخوردار و کدام دهک غیربرخوردار است؛ این یک ضعف است که جامعهای نداند کدام یک از اقشارش برخوردار و کدام یک غیربرخوردار است. این کار در کمتر از ۴۸ ساعت قابل انجام بود، اما چون آن چهار درصد رانت خوار میخواهد خون مردم را بمکد، با شفافیت اقتصادی و دارایی هایشان مخالفند و در هر جایی دخالت میکنند جز آنجایی که باشد. بعد میگویند ما در زندگی خصوصی مردم و دارایی هایشان نباید دخالت کنیم.
قالیباف افزود: در زمان مدیریت شهری بنده هر شب قریب به ۳۰۰ برنامه در پارکهای شهر تهران برای شادی مردم اجرا میشد، اما الان باید بپرسیم اگر که مدیریت شهر در دست شما دوستان است، پس چرا شادی مردم را تعطیل کرده اید؟ از طرفی هم شادی مردم را از آنها گرفته اید و هم سفر مردم را در روستاها و مناطق محروم کوچکتر و کوچکتر کرده اید. در زمینه مالیات یک نمونه کوچکی اگر بخواهیم بگوییم مالیاتی است که قریب به ۵۰ درصد آن از افراد خرده پا گرفته میشود این بندگان خدا که کسب و کار کوچکی به راه انداختند و درآمد چندانی هم ندارند، باید مالیات پرداخت کنند، اما چرا چند ده نفری که میتوانند و باید مالیات بپردازند و سهم آنها بیش از هفتاد درصد سهم مالیاتی کشور است، نباید مالیات بدهند؟
شهردار سابق تهران افزود: اگر میگوییم اشباع ناکارآمدی در کشور داریم، اغراق گویی نیست اردیبهشت امسال بنده گفتم با این روندی که پیش میرود اگر به نرخ ارز توجه نشود، قیمت ارز بالا رفته و نوسان اقتصادی پیش میآید کسی توجه نکرد و بعد از اینکه نرخ ارز بالا رفت و نوسانات پیش آمد نرخ ارز را سعی کردند کنترل کنند، اما سوال اینجاست حالا که نرخ ارز کنترل شده و پایین آمده است چرا قیمتها پایین نمیآید و تمام آنچه که گران شده بود، ارزان نمیشود؟ حال میخواهم از چالشی که اگر به آن رسیدگی نشود، در آینده مشکل زا میگردد صحبت کنم و آن چیزی نیست جز مشکل بیکاری.
وی گفت: در دوره نیروی انتظامی من سهم ما از بودجه عمومی کشور دو دهم هم کاهش یافت؛ اما اگر بررسی کنید، میبینید که نیروی انتظامی آن دوره در همه زمینهها رشد کرد. دوره مدیریت شهری نیز در تحریم دولت نهم، دهم و یازدهم بودیم علاوه بر اینکه تحریمهای جهانی را نیز بر کشور داشتیم؛ اما آیا کار متوقف شد و آیا مسیر رشد در شهرداری تهران متوقف شد؟ حال میگویم ما میتوانیم بر تمام مشکلات کشور فائق شویم؛ به شرط آنکه به جوانان و مردمان مان توجه کنیم به جای اینکه شبانه روز برای گفتگو با خارجیها وقت بگذاریم برای گفتگو با جوانان مان، تولیدکنندگان و افراد صاحب نظر و مردم خودمان وقت بگذاریم. این کار خیلی موثرتر است تا اینکه در صف بمانیم که ببینیم آیا اروپا کاری برای ما خواهد کرد یا نه بهتر است فرصتها را به جوانان بدهیم به جای هم کیشان و افراد خسته و بسته.
قالیباف در پایان خاطرنشان کرد: دغدغه مان این باشد که هم خوب کار کنیم و هم خوب گوش شنوا داشته باشیم و مطمئنم که از شرایط نابسامان اقتصادی به راحتی میتوانیم عبور کنیم و تنها راه عزت و اقتدار این کشور و تنها راه مبارزه با دشمنانی که عزت این کشور را نمیخواهند مثل آمریکا و انگلیس و اسرائیل در این سه کلمه خلاصه میشود و چیزی نیست جز کار و کار و کار.