گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حمیده آقاجانی - روزهای پایانی پاییز است و برگریزان به پایان میرسد، اما برای اهل علم و دانشگاه آغاز بهاری نو است، بالطبع هر آنچه که در حوزه علم و علم آموزی به مرحله ظهور و بروز میرسد از سرچشمه تحقیق و پژوهش نشات میگیرد.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال ۱۳۷۹ با هدف ترویج فرهنگ پژوهش هفته آخر از آخرین ماه پاییز را به نام «هفته پژوهش» نامگذاری کرد. بدون شک همه کسانی که درگیر تعلیم و تربیت هستند به این موضوع اذعان دارند که پژوهش بنیان و شالوده اصلی رشد علمی و عملی در حوزه آموزش و در راستای آن توسعه جامعه در همه ابعاد خواهد بود.
با نگاهی به کارنامه پیشرفت کشورهای توسعه یافته در مییابیم که خلاقیت و نوآوری جزئی لاینفک از حوزههای کاری آنها به شمار میرود و در بحث آموزش و دانشگاه به فناوری نوین توجه خاصی شده و بر روی خلاقیت حساب ویژهای باز شده است.
توسعه پایدار بر مبنای فناوری و خلاقیت
اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ، خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ، اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ، الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ، عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ
کشور باید در تولید مواد خام اولیه ی کارخانجات در علوم پایه، در طراحی قطعات و صنایع در همه ی زمینه ها در علوم مختلف مهندسی، در مدرن کردن کشاورزی، در دارو و پزشکی خودکفا شود