محققان دانشگاه متروپولیتن منچستر به دنبال استفاده از فناوری نانو برای ساخت ساعتی منحصر بهفرد و بینقص هستند که هرگز در نشان دادن زمان خطا نمیکند و نیازی به سرویس کردن هم ندارد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان در تلاشند ساعتی بسازند که هرگز به تعمیر نیاز ندارد و همیشه با استفاده از مواد نسل بعدی زمان را نشان میدهد. به کار گیری فناوری نانو جزء نخستین کاربردهای عملی نانومواد دو بعدی به شمار میرود که به کمک آن انقلابی در صنعت ساعت دنیا رخ خواهد داد.
محققان یکی از نقاط اصلی نقص در مکانیسم میکرومکانیکی ساعتها را مشکل در اجزایی مانند محورها میدانند که برای کاهش اصطکاک، آن را با روغن مایع روانکاری میکنند. این کار کارآمدی ساعت را بالا میبرد و با اصطکاک مقابله میکند، اما به مرور زمان این روغن مایع خشک میشود و به بیرون از دستگاه میریزد و ساعت رفتهرفته از کار میافتد و به سرویسهای مرتب نیاز پیدا میکند.
اما محققان به تازگی از نانومواد دو بعدی برای تولید سطح خشک روانکاری شدهای استفاده میکنند که از نیاز به سرویس مرتب ساعت جلوگیری میکند. هدف آنها از این کار، کمک به تولید یک ساعت مچی است که بتواند نسلهای متمادی بدون آسیب باقی بماند و هرگز نیاز به تعمیر پیدا نکند.
محققان قرار است یافتههای خود را با استفاده از نانومواد مختلف در مرکز ابداعات دانشگاه منچستر مورد آزمایش قرار دهند تا بتوانند آنها را به اثبات برسانند. هدف آنها این است که ببینند آیا میتوانند بدون استفاده از روانکننده و روغن، قطعات اجزای مکانیکی را بدون اصطکاک تولید کنند یا خیر.