مسئول انتشارات دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشجویان تمایلی به خرید کتاب و دادن حق نشر ندارند، گفت: نرمافزار کتاب خوان در این انتشارات با هدف ارائه نسخه الکترونیکی کتابهای دانشگاهی ارائه شد.
نظام آبادی، مسئول انتشارات دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در رابطه با تعداد کتابهای منتشر شده توسط این انتشارات در سالهای اخیر بیان کرد: در سال گذشته حدود ۱۲۰ عنوان کتاب چاپ اولی داشتیم که امسال این تعداد به حدود ۴۰ چاپ جدید رسیده است و در نمایشگاه کتاب ارایه خواهند شد.
مسئول انتشارات دانشگاه تهران با بیان اینکه در سالهای اخیر در تعداد کتابهای چاپی افتی نداشتهاند، بیان کرد: با توجه به اینکه این انتشارات مربوط به چاپ کتابهای درسی است، در سالهای ۹۷-۹۸ تغییری از جهت تعداد عنوان کتابهای چاپی نداشته ایم، اما از نظر تعداد تیراژ کتابها با افت زیادی مواجه شدیم به این صورت که از دو هزار تیراژ به هزار تیراژ و اکنون هم به صد نسخه رسیده ایم.
نظام آبادی در رابطه با علل بروز این مشکل گفت: افزایش ناگهانی قیمت کاغذ موجب افزایش قیمت کتابها شده است که به تبع آن شاهد کاهش قدرت خرید دانشجویان هستیم، اسکن کتابها در فضای مجازی نیز موجب میشود تا تمام دانشجویان به صورت رایگان بتوانند نسخه الکترونیکی آن را در اختیار داشته باشند و برای خرید کتاب و دادن حق نشر تمایلی نداشته باشند. متاسفانه این مسئله اتفاق ناخوشایندی است که خیلی از ناشران را زمین گیر خواهد کرد.
وی ادامه داد: برای حل چنین مشکلی نیاز به همکاری سه بخش وزارت ارشاد، قوه قضاییه و وزارت ارتباطات داریم به این صورت که با سایتها و کانالهای خاطی که کپی غیرقانونی انجام میدهند، برخورد قاطعانه شود.
مسئول واحد انتشارات دانشگاه تهران با بیان اینکه اپلیکیشن کتاب خوان الکترونیک هم اکنون در این دانشگاه فعالیت میکند، اظهار داشت: نرم افزار کتاب خوان از آبان ۹۶ با تعدادی کتاب محدود آغاز به فعالیت کرد و در حال حاضر تعداد کتابهای آن به ۷۰۰ نسخه رسیده است این اپلیکیشن با هدف ارائه نسخه الکترونیکی کتابهای دانشگاهی با مبلغ کمتر راه اندازی شد، اعتقاد ما بر این بود که اگر نسخه الکترونیکی کتابهای منتشر شده خود را با مبلغ پایین تری عرضه کنیم دسترسی دانشجویان به خرید قانونی کتابهای درسیشان راحتتر میشود.
وی با اشاره به اینکه انتشارات دانشگاه تهران خودگردان است و از درآمدهای اختصاصی فعالیت هایش را دنبال میکند، افزود: چشم انداز ما برای سال ۹۸ گسترش کتابهای الکترونیک دانشگاه، ارسال کتاب و فروش الکترونیکی به شهرستانها است همچنین ما با خرید دستگاههای چاپ دیجیتال قصد داریم کیفیت چاپ را افزایش دهیم.
نظام آبادی در رابطه با فعالیتهای این انتشارات در بخش بین الملل تصریح کرد: امسال در نمایشگاه کتاب در بخش رویدادهای فرهنگی تفاهم نامهای را با انتشارات بازرگانی چین بعنوان یکی از معتبرترین انتشارات علوم انسانی آن کشور، امضا خواهیم کرد. تفاهم نامه مبنی بر انتشار کتابهای اساتید دانشگاه تهران به زبان چینی در انتشارات بازرگانی چین و ایجاد بزرگترین فرهنگ چینی به فارسی که تا به حال در ایران سابقه نداشته است، خواهد بود.