به گزارش گروه فناوری
خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ توسعه و خودکفایی در صنعت به حدی از اهمیت برخوردار است که میتوان آن را دلیلی برای ثروت و خوشبختی هر کشور دانست. صنعت، در هر بخشی که باشد، گرداننده چرخه تولید و پیشرفت در هر کشور است. ایده. اجرایی سازی و تولید. بهرهبرداری و درنهایت ثروتاندوزی تماماً از یک فکر ناب میآید. ساخت قطعات فولادی و چدنی موردنیاز در صنایع، اقدامی است که توسط جمعی از صنعتگران و محققان داخلی در حال انجام است. این محققان باهدف اشتغالزایی، توسعه و خودکفایی مشغول به کار هستند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اعتقاد به اینکه صنعت کشور در سایه نخبگان کشور سر پا نگهداشته میشود به سراغ یک شرکت دانشبنیان فولادین ذوب آمل «فذا» رفت تا از نزدیک با دستاوردهای این شرکت فناور آشنا شود. این شرکت دانشبنیان داخلی، با تولید سالانه چهلوپنج هزار ۷۰۰ تن قطعات فولادی و چدنی توانسته است تا حد زیادی نیاز بازار داخلی را بومیسازی کند.
حبیبالله اردشیر بهرستاقی مدیرعامل شرکت دانشبنیان فولادین ذوب آمل آغاز فعالیتهای این شرکت را اینگونه توضیح داد: توانستیم در ابتدای امر با بهکارگیری کورهی قوس الکتریک و خط قالبگیری دستی co۲، به ساخت قطعات فولادی موردنیاز صنایع مختلف ازجمله خودروسازی، آب و فاضلاب، سیمان، نفت و پتروشیمی، راهسازی و معادن، ریلی و راه آن، صنایع دفاع و ... دستیابیم.
وی با اشاره به انواع تولیدات صنعتی توسط این شرکت فناور خبر داد: کورههای القایی با ظرفیت ۳، ۵، ۶ و ۱۲ تن، کورهی قوس الکتریک به ظرفیت ۳ تن، کورههای نگهدارنده ۱۶ و ۵۰ تنی و هولدر پورینگ ۶ و ۸ تنی، کورهی عملیات حرارتی با گنجایش ۱۰ تن با درجه حرارت ۱۲۰۰ سانتی گراد، همچنین دستگاههای ماهیچه گیری COLD BOX و HOT BOX و خط قالبگیری دستی CO۲ و فوران ازجمله تولیداتی است که در این شرکت صورت میگیرد.
این فعال حوزه فناوری در ادامه توضیح داد: در پی امکانات تولیدی نامبرده شده در حال حاضر قادر به ساخت قطعات فولادی و چدنی از ۱ کیلوگرم تا ۲۰ تن هستیم.
بهرستاقی با اشاره به توانایی این شرکت در راستای تولید قطعات ایمنی خودرو بیان کرد: این شرکت درزمینهٔ تولید قطعات ایمنی خودرو جزء معدود شرکتهایی است که وابستگی به شرکتهای خارجی را کم کرده است.
بر اساس این گزارش؛ این شرکت دانش بنیان موفق به تولید محصولات دانش بنیان باارزش در دو حوزه شده است؛ دسته نخست مرتبط به ریختهگری قطعات با هندسه پیچیده است که با عنوان «منیفواد دود» شناخته میشود و دسته دوم ریختهگری قطعات با وزن بیش از پنجتن است. بخش ریختهگری قطعات دیگ چدنی، شامل تغلیط اسید سولفوریک و شاتون (۹۰ در ۱۱۰) و کفشکهای پایین و بالا است.