رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: با کمک متخصصان و شرکتهای دانش بنیان، توانمندی ایران برای تولید داروهای حیاتی در کشور ارتقا مییابد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اسماعیل قادریفر رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، درباره وضعیت ایران در تولید دارو، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۵ شتابدهنده در حوزه زیست فناوری به تولید واکسن و دارو میپردازند. در واقع ایران در شرایطی بیش از ۹۷ درصد از داروها و مواد موثره دارویی خود را تولید میکند که هنوز برای تأمین ۳ درصد از مواد اولیه وابستگی دارد.
قادریفر افزود: معاونت علمی و فناوری با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی وزارت جهاد کشاورزی تولید یکصد قلم دارو و مواد اولیه دارویی در بخش واکسن، داروی انسانی و طیور را در اولویت کاری خود قرار داده است.
به گفته رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این داروهای جدید با کمک شتاب دهندههای موجود در کشور تولید خواهد شد.
قادری فر تصریح کرد: در این برنامه محوری قصد داریم تا دو سال آینده صددرصد در تولید مواد دارویی پیشرفته نوترکیب به خودکفایی برسیم.
وی عنوان کرد: توانمندی ایران در زمینه تولید دارو باعث شده است با وجود مشکلات فراوانی که در تأمین داروی کشور وجود دارد، هیچ گاه کمبود محسوسی در این حوزه نداشته باشیم که این موضوع نشاندهنده توانمندی شرکتهای دانش بنیان است.