نسل چهارم ربات انسان نما (سورنا ۴) با حضور طراحان، تولید کنندگان و مسئولین حوزه فناوری کشور در دانشگاه تهران رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، طرح کلان ملی نسل چهارم ربات انساننما ملی ایران (سورنا ۴) با هدف توسعه دانش رباتیک با حمایت و راهبری مرکز طرحهای کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با مشارکت بیش از ۵۰ محقق در مرکز سیستمها و فناوریهای پیشرفته (CAST) دانشکده مکانیک دانشگاه تهران و شرکتهای دانشبنیان، زیر نظر عقیل یوسفیکماء طراحی و ساخته شده است.
نسل اول ربات انساننما سورنا در سال ۱۳۸۷ با ۸ درجه آزادی و نسل دوم آن در سال ۱۳۸۹ با ۲۲ درجه آزادی تحت حمایت انجمن مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران طراحی و ساخته شد. در مقایسه با نسل سوم این ربات که ۳۱ درجه آزادی دارد و با حمایت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در سال ۱۳۹۴ رونمایی شده است، ربات سورنا ۴ دارای ۴۳ درجه آزادیاست. بهبود طراحی دست ربات، قابلیت گیرش اجسام مختلف با اشکال مختلف را فراهم کرده است.
یکی از اهداف اصلی پروژه سورنا ۴ که در قالب طرح کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد، ساخت رباتی با قابلیت تعامل بیشتر با محیط اطراف و انسان بوده است. ربات جدید قابلیت تشخیص چهره انسان و شمارش آنها، تشخیص اشیا و یافتن موقعیت آنها، تشخیص حرکت انسان، تشخیص گفتار و پاسخ دادن به آنها را داراست. همچنین با ترکیب حرکات تمام تنه ربات و هوش مصنوعی، ربات قابلیت گرفتن برخط اجسام، دنبال کردن چهره افراد و اشیا و تقلید حرکات انسان را دارد.