مهندسان سنگاپوری لباس هوشمندی طراحی کردهاند که چندین حسگر سفارشی در آن توسط نخ هادی به هم متصل شدهاند و انرژی مورد نیاز خود را از گوشی هوشمند تامین میکند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، زمانی که نوبت به ردیابی عملکرد یک ورزشکار میرسد، یک حسگر پوشیدنی همیشه اطلاعات زیادی را ارائه نمیدهد. اگر هم قرار باشد که چندین حسگر سیمکشی شده به خود ببندند، حرکتشان محدود میشود. از این رو مهندسان سنگاپوری لباس هوشمندی طراحی کردهاند که چندین حسگر سفارشی در آن توسط نخ هادی به هم متصل شدهاند و انرژی مورد نیاز خود را از گوشی هوشمند تامین میکند.
زمانی که گوشی هوشمند روی یکی از سیمپیچهای رسانای نخ این لباس قرار میگیرد از طریق سیگنال NFC یا ارتباطات میدان نزدیک، حسگرها به طور موقت روشن میشوند و اطلاعات ذخیره شدهشان را به تلفن منتقل میکنند. این دادهها سپس روی صفحه نمایش گوشی نمایش داده میشوند.
این لباس هوشمند که فعلا نمونه اولیه آن طراحی شده، میتواند از ۶ حسگر به ازای هر گوشی هوشمند پشتیبانی کند. این حسگرها دادههایی، چون مسافت پیادهروی، دمای بدن و وضعیت نخاعی را جمعآوری میکند. وضعیت نخاعی از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا در برخی ورزشهای سخت وضعیت نخاعی از حالت عادی خود خارج میشود و مشکلات جسمانی برای ورزشکار ایجاد میکند.
این لباس با توسعه بیشتر میتواند در لباسهای پزشکی مورد استفاده قرار گیرد که اختلالات ستون فقرات را ارزیابی میکند یا علائم حیاتی بیماران را به طور مداوم مورد نظارت قرار میدهد. زمانی هم که در لباس ورزشی به کار برود، نه تنها عملکرد ورزشکار را ارزیابی میکند، بلکه در صورت گرم شدن بیش از حد کاربر به او هشدار میدهد.
مهندسان میگویند: لباس هوشمند ما با گوشی هوشمند کار میکند و هم میتواند به عنوان منبع تغذیه و هم به عنوان صفحه نمایش برای مشاهده دادههای حسگرهای لباس عمل کند.