معاون آموزشی و مدیر کل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم درباره تدوین یک آییننامه مشخص برای فعالیت اساتید حقالتدریس توضیح دادند.
علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای تدوین یک قانون یا آییننامه معین جهت فعالیت اساتید حقالتدریس در دانشگاهها دارند، یا خیر، گفت: این مسئله برعهده دانشگاه است که برحسب نیازش برای تدریس برخی از واحدهای درسی از حقالتدریسیها استفاده میکنند و ما در این بحث ورودی نمیکنیم.
معاون آموزشی وزارت علوم اظهار داشت: لذا بهرهگیری یا عدم بهرهگیری از اساتید حقالتدریس به سیاستهای خود دانشگاه برمیگردد.
خاکی صدیق با بیان اینکه آییننامه فعالیت این افراد همان قراردادشان با دانشگاه است، افزود: این دانشگاهها هستند که نیازهای کلاسهای آموزشی را تشخیص میدهند و برحسب آن افراد دارای صلاحیت را برای تدریس دعوت میکنند، حتی صلاحیت این افراد هم از سوی خود دانشگاه بررسی میشود.
محمدرضا آهنچیان مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم نیز درباره این موضوع که طبق گفته برخی حقالتدریسیها در این روزهای کرونایی و آموزشهای مجازی هیئت علمیها واحدهای درسی بیشتری را برای تدریس میگیرند و از این نظر دیگر واحد درسی به حقالتدریسیها داده نمیشود به خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو توضیح داد: هریک از اعضای هئیت علمی دانشگاهها سقف مجاز تدریس دارند و وضعیت کرونایی این روزها باعث تغییر آن نمیشود به این معنی که هر استاد در هر نیسمال تحصیلی موظف به تدریس مثلا ۸ واحد درسی است و بیش از آن و جز آن را دانشگاه تعیین میکند که تا چه سقفی امکان استفاده از حقالتدریسیها وجود دارد.
آهنچیان اظهار داشت: اینکه گاهی گفته میشود سقف مجاز تدریس اعضای هیئت علمی در این روزهای کرونایی افزایش پیدا کرده است، درست نبوده و هرچند که وزارت علوم در این بحث ورود نمیکند، اما اگر مورد خاصی از این موضوع وجود دارد به جهت جلوگیری از آسیب به کیفیت آموزش میتوان پیگیری کرد.
وی تاکید کرد: قاعدتا در هر دانشگاهی از اعضای هیئت علمی به اندازه سقف مجاز تدریس و در بقیه موارد برحسب نیاز از حقالتدریسیها استفاده میشود.