برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
محققان دانشگاه ییل در حال توسعه یک روش درمانی برای مقابله با سرطان پوست هستند که شامل تزریق نانوذرات به تومور و از بین بردن سلولهای سرطانی با یک رویکرد دو جانبه است؛ این روش میتواند بهعنوان یک گزینه جایگزین برای جراحی باشد.
اخیرا گروه خودروسازی گوانگژو موفقیتی بزرگ در فناوری باتری بهدست آورده است. باتریهای شارژ سریع مبتنی بر گرافن پیشرفت بزرگی کرده است و اکنون وارد مرحله آزمایشی واقعی و استفاده در خودرو شده است. Aion V، اولین وسیله نقلیه مجهز به این باتری، در حال آزمایش زمستانی است و قرار است در ماه سپتامبر سال جاری به تولید انبوه برسد.
شرکت سیباند سیستمز (C-Bond Systems) محصولی به نام MB-۱۰ Tablet به بازار عرضه کرده است که میتوان از آن برای مقابله با ویروس کرونا استفاده کرد. این قرص با سمپاشهای معمولی قابل اسپری کردن بوده و هیچ اثر شیمیایی از خود روی سطح باقی نمیگذارند.
جشنواره فناوری اطلاعات ایران، IT Weekend رویدادی است که در آن افراد سرشناس در حوزه فناوری اطلاعات تجربیات و داستان موفقیت و شکستهای خود را در قالب سخنرانیهای کوتاه برای مخاطبین مطرح میکنند. این رویداد از سال ۱۳۹۴ تاکنون هفت دوره برگزار شده است، ولی امکان برگزاری دوره هشتم این جشنواره با توجه به شرایط بیماری کرونا به صورت حضوری وجود نداشته و درنتیجه به صورت مجازی و همزمان با نمایشگاه مجازی ایران ایتکس برگزار خواهد شد.
امنیت سایبری را «برنامهریزی و اقدام برای حفاظت سیستمها، شبکهها، دیتابیسها و برنامهها از حملات دیجیتال و سازماندهی یک استراتژی دفاعی علیه مجرمان اینترنتی و اقدامات مخرب آنها» تعریف میکنند. حوزهای راهبردی که برای پاسداشت از داراییهای ارزشمند سازمانی کاربرد فراوانی دارد. حفظ امنیت سایبری یکی از چالشهای مهم دنیای مدرن به شمار میرود، چرا که تعداد وسایل الکترونیکی، از تعداد افراد بیشتر است و حملات سایبری روز به روز خلاقانهتر میشود.
شرکت نانوماتریکس متریالز (Nanomatrix Materials) مستقر در هند، در کارخانه خود ۲۰ کیلوگرم در ماه اکسید گرافن و مشتقات آن، اکسیدگرافن احیا شده (r-GO) تولید میکند. این شرکت به تازگی ماسک صورت تقویت شده با گرافن را با نام ماسک G ۱ Wonder تولید کرده است. نانوماتریکس متریالز به تازگی چند ماسک خود را برای ارزیابی در اختیار یکی از موسسهها قرار داده است. بررسیهای این ماسکها نشان میدهد که در این ماسکها از یک فیلتر استفاده شده است؛ فیلترهایی که در آنها نانوذرات گرافن و نقره با هم ترکیب شدهاند.