به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شامگاه سه شنبه در مراسم رونمایی از سند ملی «توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار» اظهار داشت: رونمایی از این سند به معنای دولتی شدن فعالیتها در حوزه مهدویت نیست و قطعاً فعالیتها در حوزه مهدویت باید مردمی باشد و مردم باید فرهنگ مهدوی و انتظار را توسعه دهند؛ اما سازمانهای دولتی و حاکمیتی که بودجههای فرهنگی دارند نیز باید در این زمینه گام بردارند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: مهدویت بحث مهم جهانی و بین المللی است و همه ادیان به موعودگرایی اعتقاد دارند که بههمین دلیل ضرورت دارد ما پیام مهدویت اسلامی را به کل جهان انتقال دهیم و ادیان دیگر نیز علاقمند هستند که بدانند مسلمانان نسبت به موعود چه اعتقادی دارند.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه ادامه داد: نباید انحرافها و آسیبها در عرصه مهدویت ورود پیدا کند و سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار سند جامعی است که قرار است بر اساس آن فعالیتهای مهدوی در کشور گسترش یابد و در این راستا سازمانهای دولتی نیز قدمهای مثبتی در این زمینه باید بردارند.
وی افزود: حوزه علمیه و مسجد مقدس جمکران تلاشهای بسیاری برای تدوین این سند انجام دادند و این سند در چندین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت به تصویب رسید که با دستور رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: این سند، عملیاتی است که باید به برنامه تبدیل شود و در راستای اجرای آن ستادی باید شکل گیرد تا بتوانند برنامههایی را مدون کنند.
گفتنی است، سند «توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار» براساس اقدام پنجم راهبرد کلان دوم نقشه مهندسی فرهنگی کشور و در چارچوب ماده واحده «فرایند و مرجع تدوین سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار» مصوب ششمین جلسه «ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی» در تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۴، توسط مرکز مدیریت حوزههای علمیه، تدوین شده است.
این سند مبتنی بر آموزههای اسلام ناب محمدی (ص)، گفتمان انقلاب اسلامی، مفاد قانون اساسی، نقشه مهندسی فرهنگی کشور و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و در چارچوب نظریه سیاستی زیر است:
«توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار با راهبری و مدیریت حکومت اسلامی تحت ولایت، ولی فقیه، با تاکید بر مشارکت و محوریت آحاد مردم بهویژه جوانان و نهادهای مردمی، در جهت زمینهسازی تحقق ولایت عظمای مهدوی از طریق خودسازی، جامعه پردازی، نظامسازی و ایجاد تمدن نوین اسلامی، با همکاری حوزههای علمیه، و با رویکرد عالمانه، ملی، جهانی، تقریبی، جامع و کارآمد تحقق مییابد.»
این سند در جلسه ۳۹۷ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲۵ به تصویب رسیده است.