به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رشاد حسینی، دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست خبری امروز چهارشنبه ۱ شهریور با اشاره به اینکه ستاد هوشمصنوعی، ستادی تازه تاسیس است، گفت: در حوزه دانش هوش مصنوعی توامندیهایی داریم اما مشکل توسعه این حوزه، توسعه زیرساخت هوش مصنوعی است که با رشد آن شاهد رشد و ایجاد شرکتهای فناور خواهیم بود.
حسینی ایجاد آیین نامه در این زمینه را مهم دانست و خاطر نشان کرد: در این راستا باید آییننامه و قوانین ایجاد شود همچنین نیاز داریم زیر ساختهای بیگ دیتا ایجاد شود؛ چرا که تکنولوژیهای هوش مصنوعی عمدتاً دادهمحور هستند و در این زمینه سال گذشته قانونی برای به اشتراک گذاری داده ها مصوب شد.
دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی معاونت علمی با اشاره به قانون دادهها و اطلاعات ملی اظهار کرد: بر اساس این قانون بحث مربوط به زیست بوم های داده باید راه اندازی شود تا سازمانها دادهها را به اشتراک بگذارند. تا زمانی که موضوع داده در کشور حل نشود توسعه هوش مصنوعی میسر نخواهد شد.
حسینی یکی از برنامههای این ستاد را راهاندازی اکوسیستمهای داده دانست و گفت: اگر دولت زیرساختهای داده های باز را ایجاد کند و داده ها در اختیار عموم قرار گیرد به توسعه کشور کمک خواهد شد از این رو یکی از برنامههای ستاد بحث راه اندازی اکوسیستم های داده است. ستاد هوش مصنوعی در نظر دارد در این زمینه پروژههای خرد و کلان انجام دهد.
دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در زمینه داده باید یکسری همافزاییها یا وزارت ارتباطات انجام شود. یکی از شاخههایی که ستاد بر آن متمرکز شده توسعه ستاد زیست بوم هوش مصنوعی و رباتیک و راه اندازی زیرساختهای محاسباتی است.
وی در راستای تصمیم گیری با درصد اطمینان بیشتر، حضور نیروی انسانی در بخش هوش مصنوعی را مهم دانست و تاکید کرد: در فرایند تصمیمگیری با هوش مصنوعی برخی موارد اطمینان ۱۰۰ درصدی وجود ندارد و نیاز به دخالت انسان در تصمیم سازی است. نمونه آن ثبت جرایم با دوربین های هوشمند است.
وی گفت: نمونه دیگر جرایم دوران کرونا است که تعداد جرایم ۴ میلیون در آن دوران به ثبت رسید که برای صحت سنجی آن نیاز به دخالت انسان داشت و رباتی را پلیس راهنمایی و رانندگی برای این حوزه پیاده سازی شد.
بیشتر بخوانید
تطابق صحت پلاک خودرو با ربات پلیس به همت یک شرکت دانشبنیان / ربات ایرانیساز با دقت ۹۶ درصد
دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی با اشاره به تدوین سند راهبردی این ستاد گفت: یک سند در حوزه هوش مصنوعی در زمانی که این ستاد ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال تدوین شده بود که در حال حاضر این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است.
وی اضافه کرد: البته در حوزه هوش مصنوعی اسنادی در نهادهای دیگر مانند پژوهشگاه Ict و در همراه اول نیز در حال تدوین است. سند ملی هوش مصنوعی در قالب ۴ هدف کلان ۵ راهبرد و ۳۰ شاخص کلان از ۱۷۰ شاخص خرد تدوین شده است.
گفتنی است ،به منظور بازنگری در این سند و بررسی وضعیت موجود و رسیدن به وضعیت مطلوب در حوزه هوشمصنوعی، پروژه مطالعاتی آغاز شده است.