به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، براساس مصوبات یکصد و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی پذیرش دستیار به عنوان بورسیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با سپردن تعهد به میزان دو برابر مدت تحصیل به دانشگاه علوم پزشکی محل پذیرش جهت رشته/ محلهای مورد نیاز تصویب شده است.
این موضوع در شورا مطرح و به شرح ذیل به تصویب رسید و همچنین مقرر شد به دستیاران پذیرفته شده بصورت بورسیه علاوه بر پرداخت حق الزحمه دستیاری، مبلغی معادل مربی پایه یک از دانشگاه محل تحصیل پرداخت شود.
در این مصوبه تاکید شده است: پذیرش دستیار بصورت بورسیه در رشته/ محلهای مورد نیاز دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس ضوابط پذیرش دستیاری بوده و خارج از ضوابط عدالت آموزشی نیست و باید داوطلبان در آزمون پذیرش دستیار در رشته تخصصی بالینی شرکت و در صورتیکه واجد شرایط برای انتخاب رشته شده باشند در صورت تمایل به بورسیه شدن، میتوانند رشته محلهای مورد نیاز مشخص شده در دفترچه انتخاب رشته را بعنوان رشته محلهای بورسیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انتخاب کنند.
براساس مصوبات یکصد و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی، در رشته فوق تخصصی «جراحی کودکان» و سایر رشتههای فوق تخصصی با اعلام نیاز از دانشگاههای علوم پزشکی کشور و با تأیید دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی نیز بشرح مندرج در مصوبه قبلی، امکان جذب بصورت بورسیه در دانشگاههای علوم پزشکی و با سپردن تعهد امکان پذیر خواهد بود.
موضوع دیگری که در یکصد و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی درباره دورههای تخصصی پزشکی به تصویب رسیده است مربوط به اتباع غیر ایرانی است.
در این جلسه دستور العمل پذیرش دستیار اتباع غیر ایرانی در مقاطع رشتههای تخصصی، فوق تخصصی و تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) توسط امور بین الملل دانشگاههای علوم پزشکی کشور و با اخذ شهریه مطرح شد.
موضوع در شورای آموزش پزشکی و تخصصی مطرح و ضمن پذیرش کلیات موضوع و با اخذ نظرات دانشگاههای علوم پزشکی کشور جزییات مربوطه در نشست آتی شورای آموزش پزشکی و تخصصی جهت طرح و تصویب ارائه خواهد شد.
همچنین براساس مصوبه شورای آموزش پزشکی و تخصصی در این دوره مقرر شد آزمون پذیرش دستیار دورههای تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) سالی یک نوبت و بصورت غیر متمرکز در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در تاریخی که دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هر ساله تعیین و اعلام میکند، برگزار شود.
این آزمون شامل بخشهای کتبی و شفاهی بوده و شروع به دوره پذیرفته شدگان در تمام برنامههای مصوب از آغاز سال تحصیلی بر طبق تقویم اعلام شده توسط وزارت بهداشت خواهد بود.
همچنین آزمون پذیرش دستیار رشتههای فوق تخصصی نیز سالی یک نوبت و بصورت متمرکز در تاریخی که دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هر ساله تعیین و اعلام میکند، برگزار میشود.
ضمن اینکه در یکصد و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مصوب شد که عنوان دورههای تکمیلی که ورودی آن صرفاً از رشتههای فوق تخصصی بعنوان رشته مادر است، به عنوان دورههای تکمیلی فوق تخصصی تعریف شوند. این موضوع در شورا مطرح و به تصویب رسید.
شورای آموزش پزشکی و تخصصی مسؤول تعیین و نظارت بر حسن اجرای ضوابط واحدهای آموزش تخصصی بالینی و اعطای دانشنامه به متخصصین واجد شرایط در کشور جمهوری اسلامی ایران و جزیی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. این شورا به به صورت قانونی در سال ۱۳۵۲ تشکیل شد و متولی آموزش پزشکی در کلیه سطوح آن اعم از پزشکی عمومی و تخصصی بوده است.