به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، مسعود حبیبی روز یکشنبه ۴ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این خبر افزود: مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خوابگاههای نیمه کاره متاهلی که ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند، مصوب شده که مقرر است ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز از منابع دیگر تامین شود تا در مسیر ساخت و تکمیل خوابگاههای متاهلی در سطح کشور اقدامات موثری انجام شود.
وی اظهار کرد: برای احداث خوابگاهها در سطح دانشگاههای علوم پزشکی نیاز به بیش از ۳ همت اعتبار است که با این رقم میتوان حدود ۱۵ هزار تخت خوابگاهی را به مجموعه خوابگاهها در سطح کشور اضافه کرد.
حبیبی با تاکید بر اینکه بنا داریم تعداد خوابگاههای متاهلی را افزایش دهیم، اظهار کرد: در حال حاضر برنامه ریزی ۳۰۰ باب خوابگاه متاهلی در دستور کار قرار دارد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت تغذیه دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: کیفت غذای دانشجویان در دانشگاهها متفاوت است. برخی دانشگاهها غذای با کیفیت تری طبخ میکنند و برخی نیاز به نظارت بیشتری دارند. شاید از حدود ۱۰ دانشگاهی که طی دو ماه گذشته بازدید کردم برخی سلفها غذاهای باکیفیت تری داشتند، اما نمیتوان گفت ایده آل است و برای رسیدن به غذای دانشجویی ایده آل باید تلاش کنیم.
وی اظهار کرد: مبلغ ردیف بودجهای ما برای تغذیه دانشجویان حدود ۳ همت است که این رقم اختصاص پیدا کرده است، اما هزینه غذای دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی امسال طبق برآورد انجام شده بین ۹ تا ۱۱ همت است و با توجه به این اختلاف قیمت، باید این کمبود مبلغ از طریق درآمد اختصاصی دانشگاهها تامین شود.
حبیبی بر توسعه آشپزخانههای صنعتی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: ارتقای شرایط طبخ غذا از طریق افزایش آشپزخانههای صنعتی و تجهیز سلف سرویسها به تجهیزات صنعتی باعث افزایش کیفیت تغذیه دانشجویی و کاهش هزینهها خواهد شد و باید در راستای صنعتی سازی آشپزخانهها و افزایش کیفیت طبخ غذا گامهای موثری برداریم.
حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه آیین نامه کشوری تغذیه تا آخر امسال تدوین و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ میشود، خاطرنشان کرد: ما در سطح کشور حدود ۳۲ دانشگاه داریم که دارای آشپزخانه صنعتی هستند و بر اساس نیازسنجیهای صورت گرفته، حدود ۵۰ دانشگاه نیاز به صنعتی سازی دارند و اگر سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی همکاریهای لازم را انجام دهند و ردیف مشخصی (حداقل یک همت) بابت صنعتی سازی برای ما در نظر بگیرند، میتوان به افزایش بهره وری و کیفیت غذای دانشجویان امیدوار شد.
دکتر حبیبی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص نحوه نظارت بر آشپزخانههای دانشگاهها، اظهار داشت: یکی از مهمترین برنامههای ما در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی این است که کارهای دانشجویان را به خود آنها واگذار کنیم. یکی از مهمترین راههای رسیدن به این هدف تقویت شوراهای صنفی است. البته که روند طبخ غذا در دانشگاه توسط معاونت بهداشتی کاملا نظارت میشود، اما اگر ظرفیت شورای صنفی نیز فعال شود، میتواند به عنوان بازوی دانشجویی بخشی از این نظارت را اعمال کند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای وزارت بهداشت به مناسبت روز دانشجو اشاره کرد و گفت: ما در وزارت بهداشت یکسری برنامههای سراسری داریم که از جمله میتوان به دعوت از نهادهای دانشجویی از جمله تشکلهای دانشجویی، کانونهای فرهنگی، فعالان نشریات دانشجویی، شورای صنفی برای مراسم روز دانشجو اشاره کرد. این نشست با حضور دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت تلاش میشود قبل از روز دانشجو برگزار شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: یکی از اقدامات امام تشکیل بسیج بود و وقتی جنگ آغاز شد امام فرمان تشکیل بسیج عمومی را اعلام کرد. در آن دوران همه با هم بسیج شدیم و از کشور دفاع کردیم. اگر امروز در کشور ما امنیت حاکم است، به دلیل جانفشانی مردمان بزرگی است که از کشور خود دفاع کردند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: انسجام جامعه امروز بیش از زمانهای دیگر اهمیت دارد. بزرگترین قدرت ایران، با هم بودن مردم است و ما باید کنار هم، یکدیگر را تحمل کنیم حتی اگر نگاههای فکری و اجرایی ما متفاوت باشد. چیزی که مهم است، ایران و حفظ و ارتقای هویت آن است.
وی با تاکید بر اینکه با هم بودن ما سبب شده دشمن به ما تعرضی نکند، افزود: درست است که پیشرفت نظامی و قدرت نظامی خود را نشان دادهایم، ولی از آن مهمتر این است که با هم باشیم و برای توسعه کشور و این فناوریها تلاش کنیم.