عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه لرستان گفت: استان لرستان با فرسایش سالانه 50 تن خاک در هر هکتار، رتبه اول فرسایش خاک در کشور را داراست.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، حقی زاده امروز در همایش ملی دانشجویی پیشگیری و مبارزه با فرسایش خاک در دانشگاه لرستان تصریح کرد: میانگین فرسایش خاک در کشور سالانه 33 تن در هر هکتار است که استان لرستان با 5/1 برابر بیشتر از میانگین کشوری سالانه با 50 تن فرسایش خاک در هر هکتار رتبه اول فرسایش خاک در کشور را دارا است.
وی بروز 2000 سیل از سال 1350 تا سال 1390 را بیانگر عدم موفقیت آبخیزداری و سد سازی در کشور دانست و افزود: با وجود اجرای طرح های آبخیزداری و سد سازی در کشور امروز فرسایش خاک افزایش یافته است و از طرفی ایجاد تعادل بین مرتع و دام نیز به شکست انجامیده است.
عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه لرستان با بیان اینکه متاسفانه در ایران مسائل زیست محیط هنوز مورد اهمیت قرار نگرفته اند و به جای این مسائل، امروز یارانه اهمیت پیدا کرده است، گفت: در کانادا برای حفاظت از خاک ارتباط مستقیمی بین پلیس و بهره برداران وجود دارد و در صورتی که تعرضی به خاک صورت بگیرد، بهره برداران با برخورد قضایی مواجه می شوند.
حقی زاده با اشاره به اینکه در راستای مقابله با فرسایش خاک باید مدیریت جامع و همه جانبه آبخیزداری کشور به صورت جامع و سیستماتیک عمل کند، ادامه داد: امروز در حوزه آبخیز به صورت محدود و منطقه ای عمل می شود و با این رویکرد، قطعا مشکل فرسایش خاک حل نمی شود.
وی بر ضرورت تغییر نظام آموزشی در رشته های مرتبط با این حوزه در دانشگاهها تاکید کرد و افزود: نمی شود پشت میزهای خشک در خصوص فرسایش خاک با دانشجو حرف زد، بلکه باید دانشجویان این رشته ها را در حوزه های آبخیز مستقر کرد و به نوعی تنها به سه واحد درسی عملی بسنده نکنیم.
عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه لرستان در ادامه خواستار اجرایی شدن قانون حفاظت از خاک در ایران شد و گفت: سند این قانون نوشته شده است، اما متاسفانه این هنوز اجرایی نشده است.