به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مصطفی محرابی بهار امروز در اولین نشست خود با اصحاب رسانه در جمع هیئت علمی این دانشگاه در سالن جلسات ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی در شهرک بهداشت و سلامت گفت: دانشگاه علوم پزشکی در دو شاخه وزارت علوم و بهداشت و درمان دارای دو رویکرد متفاوت است.
وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان ما با چالش های بزرگی روبرو هستیم، گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به داشتن 7500 نفر عضو هیئت علمی، 22 هزار کارمند و چیزی قریب به 7500 فراگیر در مقاطع مختلف از جمله کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، پزشکی عمومی، PH.D و غیره می باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: حدود پنج میلیون انسان در محدوده دانشگاه علوم پزشکی در مشهد نگاه درمانی شان به ما دوخته شده و این در حالی است که حدود 20 میلیون زائر را نیز باید سرویس دهی کنند.
محرابی بهار به ماهانه مراجعه 5000 نفر به اورژانس مشهد اشاره کرد و افزود: مسافرین و زوار مشهدی نسبت به کسانی که به اصفهان و یا شیراز سفر می کنند یک تفاوت عمده دارند و آن هم اینکه یک زائر امام رضا(ع) تنها بلیط رفت و برگشتش را با کمی هزینه اضافی جهت سفر به مشهد مهیا می کند و این یعنی سهم عمده درمان زائرین بر دوش میزبان می افتد؛ در حالی که یک مسافر اصفهانی در هتل های مخصوص و پزشک های خصوصی درمان خود را انجام می دهد و این تفاوت زائر امام رضا(ع) و مسافرتوریستی است.
وی چالش عمده حوزه بهداشت، درمان و سلامت را سهم ناچیز این حوزه از درآمد ناخالص ملی دانست و گفت: بسیاری از کشورها که تنها مقداری از ایشان پیشرفته تر هستند حدود 10 تا 17 درصد هزینه ناخالص کشورشان را به درمان اختصاص می دهند؛ این در حالی است که در ایران تنها 5.5
درصد به این مقوله اختصاص داده شده است و این یعنی سرانه هر فرد در حوزه سلامت 14 هزار تومان بیش نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هر حکومت را دارای سه وظیفه اصلی دانست و افزود: هر حکومت باید سه وظیفه اصلی سلامت، امنیت و آموزش را در جامعه خود محقق سازد و در درجه بندی اساسی هر کشوری سلامت حوزه اول را نشانه رفته است؛ اما متاسفانه در ایران آنگونه که باید به امر سلامت پرداخته نمی شود.
محرابی بهار ادامه داد: البته در دور جدید شروع کار دولت یازدهم با بیانات مقام معظم رهبری و تلاش رئیس جمهور و همچنین تکرار مکرر وزیر بهداشت و درمان امید داریم سلامت به درجه اول اهمیت در کشور برسد.
وی به بودجه وزارتخانه ها اشاره کرد و افزود: بسیاری از وزارتخانه ها حتی اگر بودجه با تورم همراه شود دچار مشکل نمی شوند؛ اما وزارت بهداشت بودجه اش با پارامترهای مختلف دچار مشکل و گاهاً مردم مجبور هستند تا این ضرر را جبران کنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: گاهی اوقات وارد کردن داروهای بسیار گران قیمت و همچنین تجهیزاتی که هزینه آنها چندین برابر شده فشاری را به ما وارد می کند که غیرقابل جبران می باشد.
محرابی بهار در ادامه با بیان اینکه به جامعه پزشکی در کشور ظلم شده است به انتقاد از نحوه رفتار رسانه ها در خصوص پوشش وضعیت پزشکی در مشهد پرداخت و افزود: بسیاری فکر می کنند در حق مردم نسبت به پزشکان ظلم می شود؛ اما من باید بگویم ظلم واقعی در حق جامعه پزشکی روا شده است.
وی در تکمیل حرف خود گفت: بیش از 85 درصد عمل های پزشکی در بیمارستان های دولتی صورت می پذیرد و این در حالی است که تعرفه خدمات بهداشتی و درمانی برای دکترهای که این اعمال را انجام می دهد بسیار کم است و من نمی دانم این تعرفه پایین تا چه زمانی باید ادامه داشته باشد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اولویت های ما در بخش ارتقای سلامت مردم و افزایش رفاه اجتماعی و همچنین توزیع حوزه سلامت به صورت عادلانه در جامعه است، بیان داشت: بهتر است به جای پرداختن به درمان مردم به رویکرد پیشگیری روی بیاورند تا از این طریق به بهداشت در کشور فشار نیاوریم که البته در کنار این آموزش، تحقیق نیز نباید فراموش شود.
محرابی بهار رسانه ها را هماهنگ کننده تلاش مسئولان و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانست و افزود: ایجاد همگرایی در فضای عمومی دانشگاه، ایجاد فضای نقد دلسوزانه، شکل دادن تعهد کاری در فضای کار، ایجاد فضای آرام و با نشاط در حوزه دانشجویی جهت پژوهش و همچنین پرورش دانشجویان خلاق در حوزه بهداشت و درمان از جمله فعالیت های بسیار مهم ما در حوزه دانشگاه است.
وی با تاکید بر اینکه عدالت محوری و حمایت از تمامی تشکل های دانشجویی محور اصلی برنامه های من در حوزه دانشگاهی خواهد بود، افزود: ما دانشگاه را سیاسی اداره نمی کنیم؛ اما این را باید دانست که دانشگاه با سیاست همراه است دانشجو باید یاد بگیرد فعالیت سیاسی کرده ام از سیاسی کاری بپرهیزد و ما در این راستا از همه گروه ها حمایت می کنیم.
این استاد دانشگاه در ادامه به حیطه آموزش و پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و گفت:انجام پژوهش های کاربردی و بردن سلامت در تحقیقات پژوهشی و در نهایت به کار بردن تمام توان خود جهت رساندن رتبه دانشگاهی علوم پزشکی مشهد در بین دانشگاه های رتبه PT1 عمده ترین تلاش ما در جهت پژوهشی می باشد.