سارا فلاحی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با اشاره به فرافکنی مسئولان و بایکوت اخبار مربوط به سمی بودن ریزگردهایی که از کشور عراق وارد ایران می شود، گفت: این سوغات شوم نتیجه حمله تسلیحاتی آمریکا به کشور عراق و استفاده از بمب های هسته ای در مقیاس ضعیف شده است.
وی با تاکید بر اینکه برخی از مسئولان این موضوع را کتمان می کنند، افزود: 17 استان بویژه نوار غربی کشور دو دهه با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند؛ اما این مسئله، موضوعی نیست که بتوان به راحتی از آن چشم پوشید و سکوت کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد ایلام بیان داشت: برخی از مسئولان، روشنگری دانشگاهیان و رسانه ها را ژست های تبلیغاتی و نقهای سیاسی می خوانند، رسانه به عنوان زبان گویای مردم باید در احقاق حق این ملت و بیدار کردن مسئولان خواب زده و غافل کوشا باشد.
فلاحی با هشدار به مردم و دولت مبنی بر اینکه میلیون ها نفر در معرض سونامی ریزگردهای حاوی اورانیوم ضعیف شده قرار دارند، گفت: نوزادان ناقص الخلقه، بیماری های نوظهور، مشکلات تنفسی، افزایش انواع سرطان ها و ناراحتی های قلبی که در دو دهه اخیر رو به افزایش هستند، گواه بر این بحران است.
وی متحد شدن نمایندگان 18 استانی که در معرض آلودگی قرار دارند را مهم دانست و گفت: 10 تا 15 میلیارد بودجه و عزم منطقه ای برای امحای مشکل ریزگردها مورد نیاز است، همانگونه که دیپلماسی هسته ای برای احقاق حقوق ملت فعال شده است، باید دیپلماسی زیست محیطی نیز برای صیانت از سلامت مردم ایران تشکیل شود.
مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد رسانه ها، دانشگاه، دولت، مجلس و مسئولان را حلقه های زنجیره دفاع از منافع زیست محیطی ملی اعلام کرد و گفت: جهان نمی تواند از این بحران به سادگی چشم بپوشد، ما می توانیم از کشورهایی که در این زمینه اهمال کاری کرده اند یا همکاری نمی کنند، شکایت کرده و اعاده خسارت کنیم.
فلاحی با خطیر دانستن نقش رسانه ها خاطرنشان کرد: اگر صدای خود را به گوش جامعه جهانی برسانیم، می توانیم از نهادهای بینالمللی در این راستا کمک بگیریم./125الف2/