به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، حجت الاسلام سید جواد اشکوری روز گذشته در جمع دانشجویان طرح ولایت ایلام که در دانشگاه آزاد این استان برگزار شد، بیان داشت: جریانشناسی، حرکتی پویا و جهتدار است که در راستای شناسی یک جریان فکری مشخص، رهبران آن، سیر تاریخی، میزان تاثیرگذاری بر افکار عمومی و شبهات وارد آمده بر جریان مذکور انجام می شود.
وی ملاک داوری در جریانشناسی را عقلانیت عنوانکرد و افزود: آن جریان فکری مطلوب است که خود نقیض نباشد، نباید فراموش کرد که واژهها در نظامهای مختلف معانی متفاوت و متعددی دارند. آشنایی با نحوه شکلگیری، آشنایی با نظام فکری، دریافت اطلاعات از شخصیتها و رفتارشناسی تاریخی مراحل کنکاش در شناسایی جریانات فکری مختلف هستند.
استاد حوزه و دانشگاه قم با بیان اینکه تمام احزاب خود را مولد روشنفکری و مجری آن میدانند، خاطرنشان کرد: واژه روشنفکری در کشور ما قالب و چارچوب مشخص ندارد، برای مثال لیبرالها، مارکسیستها، بهائیان، سازمان مجاهدین خلق و سایر جریانات میگویند هر آنچه با عقل سازگار نباشد، باید مطرود شود حتی اگر آن رساله، قرآن باشد.
حجت الاسلام اشکوری فضای حاکم بر دانشگاههای کشور را به دور از عقلانیت و مملو از احساس دانست و خاطرنشان کرد: یکی از موانع برگزاری کرسیهای دانشگاهی در ایران غلبه نظام احساس مابانه است، رفتارهای سیاسی دانشجویان بر مبنای احساسات سیاسی آنان بروز مییابد. متاسفانه اکثر اساتید و دانشجویان کشور ما از تبیین مسائل به صورت عقلی غافل هستند.
وی گفت: در کرسیهایی که در حال حاضر برگزار میشود، دو طرف به عنوان موافق و مخالف و عدهای نیز به عنوان بیننده حاضر میشوند که تمام رفتارها، سوت و کف زدن هایشان بر مبنای شور درونی است، کرسیها باید مکانی برای رفع شبهات و وادارکردن جامعه هدف به تفکر باشند نه آنکه به جایگاهی برای دست، جیغ و هورا تبدیل شوند.