علی عبدی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، درباره آلوده بودن بنزینهای تولید داخل که منجر به واردات گسترده شده، اظهار داشت: سایه انداختن دلالان نفتی بر قراردادها که گاهی درمیانشان اسامی برخی مسئولان دیده میشود، منجر شده قراردادها با سلامت و شفافیت به ثبت نرسد.
وی افزود: پس از دادن رای اعتماد از سوی نمایندگان مجلس به زنگنه و انتخاب وی به عنوان وزیر نفت، چندین اتفاق پشت سر هم رخ داده که شائبههایی را برای مردم و جنبشهای دانشجویی به وجود آورده است.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان کشور تصریح کرد: شاید وزارت نفت به دلیل اینکه پول و سودهای کلانی در قراردادهای نفتیاش وجود دارد این شائبهها را به وجود آورده اما در هر صورت این اتفاقات به صورت مطلوب و مناسب رخ نداده و به واسطه حضور دلالان و مافیان نفتی به صورت گسترده، افکار عمومی را دچار شک و تردید کرده است.
عبدی با اشاره به اینکه قراردادهای وزارت نفت بیشتر به نفع دلالان و مافیان است تا مردم و کشور، گفت: این اولین بار نیست که ما با این قراردادهای غیرشفاف مواجه میشویم در پرونده کرسنت و امضا شدن این پرونده با وجود موارد تخلف و عقب نشینی از مواضع ملی آن هم به صورت ساده و روشن دیگر جای تعجب برای قراردادهای با رقم پایینتر را نمیگذارد.
وی با طرح سوالی مبنی بر اینکه آیا آلودگی هوای تهران مربوط به مصرف بنزینهای تولید داخل است، عنوان کرد: حدود یک سال و نیم پیش که از سوی وزارت نفت مسئله بیکیفیتی بنزین تولید داخل مطرح شد، دلالان نفتی و مافیای آن حضور خود را در این شرایط پررنگتر از قبل نشان دادند.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان کشور گفت: تشخیص برخی از تخلفات و قراردادهای نفتی آن قدر ساده است که یک دانشجو نیز به راحتی متوجه میشود، چه رسد به زنگنه که جزو کارشناسان باتجربه در این زمینه محسوب میشود.
عبدی خاطرنشان کرد: زنگنه باید پاسخگو باشد که در خصوص واردات بنزین چه جریاناتی پشت پرده وجود دارد و به چه علت در این شرایط سخت که مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، بنزین تولید داخل که توسط کارگران و کارفرمایان ایرانی تولید شده است، را متوقف کردهاند.
دبیر سیاسی اتحادیه دانشجویان اسلامی درباره اینکه کمیسیونهای انرژی و بهداشت مجلس، مطرح کردند که کیفیت بنزینهای وارداتی از بنزینهای تولید داخل کمتر است، متذکر شد: منافع دلالان نفتی بر قراردادهای این وزارتخانه سایه انداخته؛ خواست ما از مراجع ذیصلاح مخصوصا هیئت رئیسه مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ این است که پرونده کرسنت و قراردادهای نفتی مربوط به بنزین را با حساسیت بیشتری دنبال کنند.
عبدی با بیان اینکه متاسفانه فساد اقتصادی در کشور ما به شدت ملت و مردم را زیر فشار قرار میدهد، اظهار داشت: وقتی که مردم میبینند با وجود بحرانهای بزرگ اقتصادی عدهای در داخل کشور با همکاری متاسفانه برخی از مسئولان، پولهای کلان و غیرقانونی و غیرشرعی را به دست میآورند؛ با این رفتارها مردم را از نظام اسلامی دلزده و دلسرد میکنند.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز قوه قضاییه هم آن طور که شایسته مطالبات مردم است عمل نکرده؛ خواست ما این است که جدیتر و گستردهتر به این مسائل ورود پیدا کند تا آبروی نظام جمهوری اسلامی توسط عدهای دلال و مسئول بیمسئولیت خدشهدار نشود.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای اروپایی به لحاظ جمعیتی تعداد افراد از کشور ما کمتر است، ولی تعداد وسایل نقلیه چند برابر کشور ماست، اما اینکه چرا در این کشورها میزان آلودگی هوا مانند کشور ما در مرز بحران قرار ندارد، جای تامل دارد.
عبدی افزود: یکی از علتهای اصلی که کارشناسان حوزه سلامت درباره آلودگی هوا مطرح میکنند، تولید با کیفیت حاملهای انرژی در کشورهاست؛ متاسفانه همواره بنزینی که در کشور ما مصرف شده بیشتر از خارج کشور وارد و مصرف میشود.
وی با اشاره به اینکه بنزین وارداتی کیفیت مناسبی ندارد و به صورت مستقیم روی سلامت مردم تاثیر میگذارد، عنوان کرد: مصرف بنزین بیکیفیت در شهرهای کلان موجب صف کشیدن مردم در بیمارستانها و ابتلای آنها به بیماریهای قلبی و ریوی میشود.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور خاطر نشان کرد: جنبشهای دانشجویی از مسئولین انتظار دارند تا برای سلامتی مردم ارزش بیشتری قائل شوند و برای زندگی سالم و با کیفیت مردم تلاش کنند چرا که کیفیت زندگی مردم یکی از مسائل تاثیرگذار است.