به گزارش خبرنگار" خبرگزاری دانشجو" از مشهد، رسول کدخدایی امروز در جمع خبرنگاران در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد با اشاره به اینکه در کشور اقلیمهای متنوع گیاهی وجود دارد که در دنیا منحصر به فرد است، گفت: صمغها گونههایی از اقلیمهای گیاهی هستند که به صورت طبیعی و بر روی درختان جنگلی، درختان زراعی و جانوران تولید میشوند.
وی بابیان اینکه کشور ما با وجود دارابودن پتانسیل بالا در گونههای مختلف از صمغها متاسفانه در تجارسازی و فرآوری این گونهگیاهی ارزشمند توجه زیادی نشده بیان داشت: کشور ایران با وجود پتانسیل بالا در منابع تولید صمغ جزء کشورهای وارد کننده این محصولات دارویی است.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی وزارت علوم در خصوص آمار واردات صمغ از کشورهای خارجی به کشور افزود: به خاطره اینکه صمغها به صورت پراکنده وارد کشور میشوند آمار دقیقی از اینکه سالانه چه مقدار صمغ وارد کشور میشود در دست نیست، ولی گفته شده که ارزش ریالی آن کمتر از 10 میلیارد دلار است.
کدخدایی افزود: خرید و فروش ترندل در دنیا سالانه چهارمیلیارد دلار است که پشبینی میشود تا سال 218 این رقم به هفت میلیارد دلار برسد.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی وزارت علوم اظهارکرد: کشور ایران گیاهانی را که خواص دارویی و غذایی دارد را به صورت خام و با قیمت ارزان به کشورهای پیشرفته صادر میکند و بعد تولیدات این گیاهان دارویی را با قیمت بالا وارد میکند مانند گیاه زعفران.
وی با اشاره براینکه هیدروکلوئیدها، فیلبرهای از جنس کربن هیدراتها هستند که کاربرد در صنایع غذایی، شیمیایی و دارویی دارند گفت: کاربرد هیدروکلوئیدها در غلظت غذا، تولید ژل در غذا، ریز پوشانی حساس در غذا و تثبیت کفها در مواد غذایی ودارویی است.
کدخدایی با اشاره به اینکه صمغ سیستم ایمنی بدن را فعال میکند، تاکید کرد: با توجه به تنوع زمینی این محصولات، کمتر مواد غذایی وجود دارد که دارای این صمغها نباشد.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی وزارت علوم در خصوص برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی صمغهای بومی وکاربرد آن در صنعت غذایی گفت: برگزاری این کنفرانس در مشهد اولین رویداد بینالمللی در سطح کشور است.
وی افزود: در این کنفرانس متخصصان وصاحب نظرانی در زمینه پژوهش صنایع غذایی و گیاهی از هشت کشور مانند انگلیس، چین و ترکیه شرکت میکنند.
کدخدایی با اشاره به اینکه این کنفرانس قرار است در 30 مهرماه و در هتل پردیسان مشهد برگزار شود، گفت: تاکنون 200 مقاله از داخل و خارج کشور به این کنفرانس ارسال شده که هیئت داوران 150 مقاله را برگزیدهاند.
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی وزارت علوم در خصوص اینکه چگونه میشود از به وجودآمدن مراکز تولید موادغذایی غیرمجاز جلوگیری کرد، گفت: دستگاهای نظارتی سعی کنند تا آگاهی مردم را بالا ببرند.
وی گفت:دستگاههای نظارتی باید سطح آگاهی و دانش خود را با پیشرفت علم افزایش دهند و قانون در رابطه با صنابع غذایی باید کارشناسی شده تدوین شود، متاسفانه بعضی از قوانین کشور در خصوص غذا کارشناسی شده تدوین نشده است.