به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از ساری، منصور لکورج، معاون پژوهشی دانشگاه مازندران شب گذشته در مراسم معرفی پژوهشگران برتر دانشگاه مازندران بیان داشت: کار پژوهشي و تحقيقاتي لازمه يک نظام برنامهاي و هدفدار است و هر برنامه و اقدامي که ميخواهد راهش را در زمانهاي تعيين شده به سوي هدفهاي روشن ادامه دهد، بايد از پشتوانه و عقبه پژوهشي و تحقيقاتي برخوردار باشد.
وی پژوهش و تحقيق را نياز جدي کشور عنوان کرد و افزود: بهطور کلي علات عدم تحقق اهداف و برنامهها، اين است که از بسترهاي لازم تحقيقي و پژوهشي برخوردار نيستند و کشور نيز در مواردي از اين نقيصه رنج ميبرد.
معاون پژوهشی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: همه حوزههاي مديريتي، اجرايي و برنامهريزي کشور بايد متکي به منابع تحقيقي و پژوهشي باشند و يکي از مباني اصلي موفقيت برنامهها، تحقيق و پژوهش است.
منصور لکورج ادامه داد: شاخصهاي علمي و پژوهشي اگر به درستي تبيين شوند، ميتوانند سياستگذاري و برنامهريزيهاي مناسب را براي ما محقق سازند.
وی توسعه منابع انساني، فعاليتهاي تحقيق و توسعه و منابع مالي مورد نياز نوآوري را از شاخصهاي متعدد براي سنجش علم و فناوري در سطح ملي برشمرد و افزود: ميزان سرمايهگذاري، تعداد اختراعات يا انتشارات و ميزان صادرات در بخش فعاليت هاي تحقيق و توسعه بسيار مهم است.
معاون پژوهشی دانشگاه مازندران بهترين كار براي تحقيق و توسعه را دانشگاه دانست و خاطرنشان كرد: براي دانشگاه كارآفرين و براي تجاري سازي، نياز به شاخص هاي دستيابي به فناوري، شاخص ظرفيت علم و فناوري و غیره داريم.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه مازندران ادامه داد: ما بايد سياستها را به گونهاي برنامهريزي كنيم كه از علم تقليدي به سوي علم توليدي حركت كنيم.
منصور لكورج در پايان با اشاره به اين مطلب كه نهادها و مراكز پژوهشي مختلفي در حال تحقيقات در بخش توليد علم، توسعه و فناوري و تجاري سازي هستند، بیان داشت: متاسفانه در اين خصوص موازي كاري نيز انجام ميگيرد كه صرف هزينهها را در پي دارد و چنانچه اين هزينهها در جاي مناسبي سرمايهگذاري شود، نتايج خوبي را به همراه خواهد داشت.