به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، منشادی شب گذشته در سلسله نشستهای هم اندیشی با عنوان «تروریسم، ژئوپلوتیک مرزی و امنیت ایران» که در دانشکده علوم ادارای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: همه میدانیم که امنیت هیچ گاه کامل نبوده است.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد یکی از مشکلات موجود را دیدگاه آسیب شناسانه دانست و افزود: متاسفانه مجریان ما نیز اسیر همین دیدگاه آسیب شناسانه هستند و تنها به بیمار مسکن میدهند و به دنبال ارائه راه حل جامع نیستند.
وی با بیان این مطلب که عراق، افغانستان و پاکستان به دلیل بحران نفوذ، مامن تروریستها هستند، بیان داشت: به دنبال استکبار نگردیم؛ بلکه ابتدا باید یک گروه مجرب از اندیشمندان رشتههای مختلف علوم انسانی در پایتخت کشور ایجاد تا این گروه ارزشهایی را که شهروندان باید آنها را درونی کنند ارائه دهند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در استانهای مرزی باید شایستهترینها، دستگاههای اجرایی را به دست گیرند، تصریح کرد: همچنین باید در مراکز استانهای مرزی مرکز مطالعاتی همچون مرکز مطالعات پایتخت ایجاد شود تا بازخوردها و دادهها جهت ارائه یک نتیجه گیری صحیح فراهم شود.
در ادامه حسین خلیلی جهان تیغ، مشاور استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه قرآن در حجاز نازل، در مصر ترجمه و در هند عمل شد، گفت: ریشه داعش از اردن شکل گرفت پس از آن به مصر رفت و به اخوان نزدیک شد، بعد به فلسطین و پس از آن دوباره به اردن بازگشت.
وی با بیان اینکه داعش به منطقهای بازگشت که مسلمانان در آنجا تحقیر شده بودند، تصریح کرد: متاسفانه امروز جایگاه عرفان کمرنگ شده است. از روزی که گریه و نذر کردن حرام اعلام شده اسلام خشک شده و شمشیر بیرون آمده است.
مشاور استانداری سیستان و بلوچستان ضمن تاکید بر اینکه باید این مسائل را احیا کنیم، گفت: ما در تئوری مشکل نداریم؛ بلکه در عمل با مشکل مواجه هستیم. باید علمای ما با هم گفتگو و مذاکره کنند نه اینکه در خانه بنشینند و بیانیه بدهند.
جهان تیغ با اشاره به اینکه متاسفانه متولیان مذهبی ما یا ناکارآمد هستند و یا از کارآمدی مناسبی برخوردار نیستند، تصریح کرد: اندیشمندان کشورهای اطراف ایران باید با هم به تبادل نظر و گفتگو بپردازند تا از این وضعیت رها شویم.