به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان؛ صبح امروز و با حضور پرشکوه جامعهی دانشگاهی استان کرمان، پیکر مطهر دو شهید گمنام در دانشکدهی فنی شهید چمران کرمان تشییع و تدفین شدند.
دو شهید گمنام که یکی ۱۹ ساله و دیگری ۲۱ ساله است در عملیات خیبر و والفجر مقدماتی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
امام جمعه کرمان: همه ما غبطه میخوریم که این شهادت برای ما رقم نخورده است
آیتالله سیدیحیی جعفری امام جمعه کرمان در مراسم تشییع این شهدا با اشاره به اینکه سرانجام همهی انسانها عروج از این دنیاست، گفت: سعادت شهادت در راه خدا نسیب هر شخصی نمیشود و عدهای خاص هستند که با پروردگار خویش عهدی داشتند و خداوند آنها را لایق دانسته و مقدمات عروج ملکوتی آنها را فراهم ساختهاست.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان ادامه داد: همه ما غبطه میخوریم که این شهادت برای ما رقم نخورده است، خوشا به حال شهیدان که در بهشت اعلا جای دارند.
امام جمعه کرمان تصریح کرد: طبق روایات نخستین قطره خون شهید که بر زمین ریخته میشود، همه گناهان وی بخشیده میشود، مگر اینکه دینی به گردنش باشد.
پیکرهای مطهر این شهدا پس از اقامهی نماز میت بر روی دستان مردم شهید پروراستان کرمان از حسنیه ثارالله تا چهار راه کاظمی تشییع شدند و سپس با تشییع موتوری به دانشکده شهید چمران کرمان واقع در ابندای اتوبان هفت باغ علوی منتقل شدند.
حال و هوای دانشگاه امروز عجیب بود/حضور دانشجویان در قبر شهدا
همه چیز در یکی از با سابقهترین و قدیمیترین دانشکدههای فنی و حرفهای کشور آماده بود؛ دانشجویان بیصبرانه برای در آغوش گرفتن دو پیکر مطهر گمنام لحظه شماری میکردند.
مسئولان دانشگاه؛ مسئولان استانی نیز همه آمده بودند؛ تعدادی از دانشجویان خود را به مزارهای این شهدا رسانده بودند و در قبر آنان نشته بودند و برای خود دعا میکردند.
حال و هوای دانشگاه بسیار عجیب بود؛ همه چیز متفاوتتر از روزهای دیگر بود؛ همه در یک فکر بودند؛ آنهم شهدا بود.
مسئول بسیج دانشجویی استان کرمان: از برکات شهدا در دانشگاهها استفاده کنیم
ناصر بهروز مسئول بسیج دانشجویی استان کرمان در حاشیهی این مراسم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در کرمان؛ گفت: دفن شهدا در دانشگاهها یکی از خواستههای به حق است، دانشجویان سالهای سال منتظر این وقایع نیک و حرکت نیک بودند که امروز محقق شده است.
مسئول بسیج دانشجویی استان کرمان تصریح کرد: این حرکت که موجب خیرات و برکاتی برای دانشجویان باشد و امیدواریم از برکت شهدایی که امروز در دانشگاهها حضور پیدا میکنند استفاده کنیم.
وی افزود: این یک حرکت فرهنگی بسیار خوبی است که باعث خیرات و برکات و باقیات صالحات برای جامعهی دانشگاهی خواهد بود و فکر میکنم فرصت خوبی است که فرهنگ و راه شهدا را بتوانیم در جامعه دانشگاهی ترویج دهیم.
بهروز با تاکید بر اهمیت حضور در این مراسم خاطرنشان کرد: حضور دانشجویان در این مراسم پر شور به برکت ارادت و منشی است که وجود شهداست، این منش هم در جامعه دانشگاهی روز به روز افزونتر خواهد شد و جامعه دانشگاهی ما را در مقابل خیلی از آسیبها مصون خواهد داشت.
حضور شهدا برای خفتگانی که فکر میکنند با امریکا میشود تعامل کرد بصیرتافزایی میکند
محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نیز در رابطه با حضور شهدا در دانشگاهها در گفتگویی، با اشاره به اینکه شهدا شمع محفل بشریت هستند و نزد خدا روزی میخورند، بیان داشت: وقتی با این رویکرد نگاه کنیم، میبینیم که حضور شهدا در بین مردم انس، الفت، وحدت و همگرایی ایجاد میکند.
وی ابراز کرد: حضور شهدا در بین مردم و جامعه، آثار و تبعات فرهنگی زیادی را میتواند ایجاد کند.
زاهدی گفت: شاهدیم که جوانها با شور و عشق خاصی در صحنه استقبال؛ تشییع و تدفین شهدا حضور پیدا میکنند و این نشان میدهد نسل سوم و چهارم انقلاب، نسلی فهیم و با فطرت الهی است که عاشقانه و دلسوزانه در صحنههای مختلف انقلاب ایستاده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس خاطر نشان کرد: حضور شهدا در این ایام که مصادف با محرم الحرام است، موجب تکرار حادثه عاشورا در ذهنها میگردد و به طور ویژه حضور شهدای گمنام برای ما درس عبرت است.
وی افزود: کسانی که به دنبال نادیده گرفتن موضوع مبارزه با استکبار هستند بدانند که شهدا حاصل توطئه استکبار به سرکردگی صدام ملعون هستند و امام حسین (علیه السلام) نیز در راه مبارزه با مستکبر زمان خود یعنی یزید به شهادت رسید.
زاهدی تصریح کرد: این وقایع به ما بصیرت میدهد، حضور شهدا بصیرتافزایی میکند و برای خفتگانی که فکر میکنند با امریکا میشود تعامل کرد، فرصتی برای بصیرت ایجاد میکند تا ببینند هنوز پدران و مادرانی هستند که در فراغ فرزندان شهید خود آه و ناله سر میدهند.
وی تاکید کرد: حضور شهدا را که مایه برکت هستند قدر بدانیم و از آنها درس ایثار؛ مقاومت و پایداری بگیریم.
لازم به ذکر است، دانشکدهی فنی شهید چمران کرمان؛ یکی از مراکز آموزش عالی دولتی کرمان و با بیش از ۴۲ سال قدمت یکی از قدیمیترین مراکز آموزش عالی کشور است.
این دانشکده که وابسته به دانشگاه فنی و حرفهای و زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، در مقاطع دانشگاهی کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته از طریق کنکور سراسری دانشجو میپذیرد.
در دورههای کاردانی دانشجویان از طریق کنکور سراسری پذیرفته شده و پس از گذراندن حدود هشتاد واحد درسی موفق به اخذ مدرک کاردان فنی (تکنسین) یا کاردان معلم فنی میشوند.
در دورههای کارشناسی ناپیوسته نیز دانشجویان این دوره از میان فارغ التحصیلان دورههای کاردانی که درکنکور سراسری موفقیت کسب نمودهاند بوده وپس از گذراندن حدود هشتاد واحد درسی موفق به اخذ مدرک کارشناسی یا مهندسی تکنولوژی میشوند.
این دانشکده در حال حاضر با حدود ۱۱۰۰۰ دانشجو یکی از مراکز فعال کشور است که در شانزده رشته کاردانی و سه رشته کارشناسی به شرح زیر از طریق کنکور سراسری دانشجو پذیرفتهاست.